אנחנו יודעים שיש פה מספר ברי מזל שהצליחו חורף קודם לטוס לחופשת סקי בין הסגרים וההגבלות, אבל רובנו, כבר שנתיים מתגעגעים ומייחלים ליום בו נחזור לגלוש על פאודר רך וטרי, עזבו אפילו תביאו לנו סלאשי, רק תנו לנו לגלוש.
אז רגע לפני שעונת הסקי 2022 מתחילה, בדקנו עבורכם את כל השינויים, ההגבלות והאפשרויות שהחורף מביא איתו השנה:
אילו אתרי סקי יהיו פתוחים?
כרגע, כמעט כל אתרי הסקי באירופה הכריזו כי יפתחו את שעריהם החורף במתכונת מלאה. כמובן שאתרי הסקי, בתי המלון, המסעדות וחנויות הציוד כפופים להחלטות הממשלה ויש לוודא כי אין שינוי טרם הנסיעה.
מה הולך להשתנות?
חשוב לזכור שהקורונה לא הולכת להעלם החורף וההנחיות המשתנות ממדינה למדינה תקפות גם באתרי הסקי. זה אומר שאם במדינה מסוימת ישנה חובה עטית מסכה במקומות סגורים, תצטרכו לעטות מסכה בזמן שאתם בחנויות השכרת הציוד, כשאתם על רכבלים סגורים, בלובי של בתי המלון, בכניסה למסעדות ועוד. בזמן הגלישה עצמה אין צורך להיות עם מסכה. במדינות רבות אירופה ישנה הגבלת כמות האנשים במקומות סגורים, לכן קחו בחשבון שעלולים להיווצר תורים בחנויות השכרת הציוד, במסעדות, בספא ועוד.
חשוב כמובן לבדוק מה הן הדרישות של היעד אליו אתם טסים טרם הגעתכם:
- האם יש צורך בבדיקות קורונה בכדי להיכנס למדינה?
- האם תעודת המתחסן או המחלים שלכם תקפה באותו היעד?
- האם יש צורך לבצע בדיקת קורונה בהגעתכם ליעד?
ההנחיות משתנות בקצב מהיר ומומלץ להתעדכן לקראת הנסיעה שלכם. נכון להיום, כמעט בכל האתרים באירופה ישנה דרישה לחבישת מסיכה במקומות סגורים.
אפרה סקי – האם נחגוג בסוף יום הגלישה?
חדשות משמחות ביותר – האפרה סקי חוזר ובגדול! כלומר... אולי לא בגדול, ואולי תצטרכו לרקוד בחלק מהמקומות עם מסכות על הפנים (מזל שהבאף אופנתי באתרי הסקי), אבל נכון לכתיבת מילים אלו, מרבית המקומות על ההרים הולכים להיפתח ולדאוג שתבלו כמו שצריך לקראת סוף יום הגלישה שלכם. ברוב מדינות אירופה תוכלו להיכנס לאותם מקומות רק אם אתם בעלי תעודת מתחסן או מחלים (או בהצגת בדיקת קורונה עדכנית), או בהצגת בדיקת קורונה שלילית.
לגבי המועדונים שבאתרי הסקי, כאן המצב עוד לא ברור. מכיוון שמדובר במקומות סגורים ולרוב צפופים ביותר, עוד אין לדעת אם יפתחו במתוכנת מלאה, שונה או כלל לא. אנו מבטיחים לעדכן בהמשך.
מה לגבי המסעדות?
ברוב מדינות אירופה המסעדות נפתחו, תחת הגבלות שונות. חלקן מאפשרות ישיבה בחוץ בלבד, חלקן מכניסות אך ורק מחוסנים או מחלימים וחלקן דורשות להזמין מקום מראש. חשוב כמובן להתעדכן בהנחיות של אותה מדינה אליה אתם נוסעים ואנחנו תמיד ממליצים שאם אתם מתכוונים לצאת למסעדה טובה בערב, תזמינו מקום מראש.
בצרפת למשל, ניתן לסעוד בתוך המסעדות רק אם אתם בעלי תעודת מתחסן/מחלים (התעודה הישראלית תקפה שם), ולכן יש לקחת בחשבון שאם אין לכם תעודת מתחסן או מחלים, לא תוכלו לסעוד בתוך המסעדות ואז אולי תעדיפו להשכיר דירה ולבשל בעצמכם.
בדיקות קורונה באתרי הסקי
כל האתרים הגדולים הצטיידו בבדיקות קורונה מהירות (אנטיגן) וכן בנקודות לבדיקת PCR המבוצעות במרכזי הבריאות שבתוך האתרים ומבוצעות על ידי אחים ואחיות מוסמכים. מה שאומר שלא תצטרכו לנסוע לעיירה שכנה או רחוקה עבור בדיקת הקורונה לפני החזרה לארץ (להזכירכם, יש לבצע בדיקת קורונה עד 72 שעות לפני החזרה לישראל). חשוב לדעת שהמעבדות עצמן לא נמצאות בתוך אתרי הסקי ומידי יום הבדיקות נשלחות לערים גדולות, לכן יש לתאם את הבדיקה עם מספיק זמן ביטחון ומומלץ לבצע אותן על הבוקר (כך הן בטוח ישלחו בנגלה הראשונה).
ספא, ג'קוזי ובריכה
אין כמו לסיים את היום בג׳קוזי או בריכה מחוממת ולמתפנקים באמת – במסאז׳ טוב שישחרר את כל השרירים התפוסים. גם פה, כל עוד יש לכם תעודת מתחסן או מחלים בתוקף (או בדיקת קורונה שלילית עדכנית), תוכלו ליהנות מכל החוויות הללו.
חידושים מרגשים
שנה שעברה, בשיא מגפת הקורונה, אנשים רבים שהגיעו לאתרי הסקי ולבתי המלון, גילו שאינם יכולים לגלוש מכיוון שאתרי הסקי נאלצו לסגור את הרכבלים בשל ההנחיות. בעקבות המצב נולדו רעיונות חדשים ומקוריים איך ליהנות באתרים, גם אם אין אפשרות לגלוש בהם. אותם חידושים מיוחדים הולכים להישאר אתנו גם העונה ולשדרג לכם את החופשה.
למשל, באתר לה דוז אלפ, שבהרים האלפים הצרפתיים, נוצרה אטרקציה חדשה בעקבות הקורונה, הנקראת Tobogganing בה תוכלו לשבת בתוך אבוב ולהתגלש במהירות למקפצה שתזרוק אתכם (יחד עם האבוב) לשלג. באתר הסקי הצרפתי אלפ ד'ואז, תוכלו לגלוש בתוך אבוב אישי על מדרונות השלג.
באתר הסקי אבוריאז יצרו חוויה אתגרית הכוללת אומגות בשלג, איזור פיניק מיוחד ואפילו הקימו איגלו ענק שאפשר לישון בו ואפילו ליהנות מארוחת בוקר טובה. בנוסף, באתרים רבים נסללו וחודשו מסלולי קרוס קאנטרי, כך שתוכלו להתנסות בחוויה המיוחדת הזאת גם כן.
מה לגבי המחירים?
הערכה היא שהמחירים החורף יהיו יקרים יותר משנים קודמות, באזור ה-20%-30%, וזאת בשל הביקוש העצום השנה (בכל זאת שנתיים אנשים מחכים לזה). בנוסף, המלונות, המסעדות ואתרי הסקי ירצו לפצות על השנה הקודמת ויעלו מעט את המחירים. דרך טובה לחסוך לא מעט כסף, היא להזמין חופשה בקצוות העונה ולא בשיאה. ישנם אתרים גבוהים אשר זוכים לשלג כבר בתחילת דצמבר (כמו ואל טורנס בצרפת וסלה רונדה באיטליה) ואתרים בעלי קרחונים (כמו לה דוז אלפ בצרפת ומאיירהופן שבאוסטריה) בהם ניתן לגלוש במהלך כל השנה, אפילו בקיץ.
מה מומלץ לעשות טרם הנסיעה?
ביטוח ביטוח ועוד פעם ביטוח!
כמובן שתמיד כשנוסעים לחו״ל, ובטח כשטסים לעשות סקי או סנובורד, חשוב מאוד לעשות ביטוח בריאות. עכשיו כאשר הקורונה היא חלק בלתי נפרד מחיינו, מומלץ מאוד לעשות ביטוח מקיף אשר מכסה כמובן מקרים של קורונה.
בפוליסת הביטוח של למטייל תוכלו להוסיף הרחבה לקורונה ולספורט חורף (סקי, סנובורד, מזחלות). הפוליסה מכסה עד 5 מיליון דולר לכיסוי רפואי, המבוטח לא מוציא כסף מהכיס, הכול משולם מראש וללא השתתפות עצמית.
בנוסף, בפוליסה ישנם יתרונות נוספים:
- ביטול נסיעה עקב היעדר שלג באתר הסקי
- איחור בהגעה לאתר הסקי בשל מזג אוויר
- אובדן ימי סקי עקב סגירת האתר לתקופה של 48 שעות ומעלה
- איחור בהגעת ציוד ספורט חורף
את הפוליסה תוכלו לרכוש בכל אחת מחנויות למטייל הפרושות ברחבי הארץ או באתר ביטוח למטייל.
למידע נוסף על ביטוחים לחצו כאן או התקשרו: 0773334566