”הכל על ואל גרדנה“

השנה הייתי בפעם השניה בואל גרדנה כי המקום פשוט מעולה! הנה מספר טיפים לגבי העמק המדהים הזה:תחבורה: העמק נמצא בצפון מזרח איטליה, כך ששדה התעופה הקרוב ביותר הוא באיננסבורק שבאוסטריה. הבעיה היא שהכרטיס יקר. רוב המטיילים בוחרים במינכן כשדה המעודף, גם בגלל המחיר המאוד נמוך וגם בגלל המרחק. מה שבדרך כלל מגלים אחר כך זה שיש סופות שלג בתדירות מאוד גבוהה בדרום גרמניה, מה שיכול להביא את הנסיעה הזאת לסיוט של 13 שעות! לכן, השנה ניסינו לקחת טיסה ממינכן לורונה (מרחק שעתיים וחצי נסיעה מהעמק ללא סופות שלג). הטיסה היתה זוועה (מטוס של 30 אנשים) והמחיר של הטיסה כבר לא היה משתלם. לכן, בסיכומו של דבר, נראה לי שהדרך הטובה ביותר להגיע היא דרך מילאנו. טיסה זולה ו-4 שעות נסיעה ולא יותר. מאוד כדאי להגיע עם רכב, כיוון שהעמק כולל אזורים רבים ומגוונים שניתן להגיע אליהם רק עם רכב או אוטובוס (ואוטובוס לא כיף). בדרך לעמק, אם אתם באים מדרום, אל תתקמצנו על האגרה ואל תרדו מ-A22 בבולזנו צפון!!! זה אולי חוסך 8 יורו אבל אתם מגיעים לאזורים עם שילוט גרוע, מה שעלול להוביל אתכם לשעתיים של נסיעה מיותרת בהרים!

העמק עצמו: לאורך העמק יש שלוש עיירות ``מרכזיות``: אורטיסיי, סנט קריסטינה, וולקנסטין. אורטיסיי היא הגדולה והזולה מכולן ולכן המומלצת ביותר.

לינה: לאלו מבינכם (כמונו) שמשתדלים לחסוך בהוצאות, כדאי לחפש את ה- GARNI שזה פשוט מלון B&B בין 3 ל- 4 כוכבים. בדרך כלל ממוקמים מצוין, לא יקרים ויחד עם זאת ברמה גבוהה. בשיא העונה 80 יורו לזוג ללילה. אם אתם לרג`ים בכסף ומוכנים להמיר את זמינות העיר ברומנטיקה מתבודדת, חפשו את המלונות שעל המדרונות (GOLDKNOPF למשל). מאוד מומלץ לזוגות מתבודדים.

מתי לנסוע: זאת שאלת השאלות. הדבר החשוב ביותר מבחינת מזג האוויר זה לא אם יורד שלג או לא! מפתיע, אבל מסתבר ששלג מתותחי שלג עדיף על שלג טבעי ולכן מפעילים את התתותחים גם כשיורד שלג. לכן, מה שחשוב באמת זה הטמפרטורה של האתר עצמו. עד 5-10 מעלות ביום זה בסדר. יותר מזה יכול להרוס לכם את החופשה. סופות שלג הן גם הורסות חופשה לכן קשה מאוד למצוא את השבוע המושלם. תאורטית, פברואר הוא חודש מצויין אבל אז האתר צפוף (חופשות). מרץ עשוי להתחמם וינואר סוער, לכן בעיני התאריכים המומלצים הם סוף פבואר (אחרי החופשה שלהם), תחילת מרץ (עכשיו היינו ב- 13-19.3 והיה גבולי) או בסוף ינואר עם חשש לסופות (מה לעשות...).

מסלולים: האתר הזה פשוט מדהים מבחינת מסלולים. רחבים, כחולים, אדומים, בין עצים, ארוכים קצרים. ניתן לגלוש רק באזור העמק (מחיר סקי פס 160E~), מה שבהחלט מספק עניין לגולש בכל הרמות לכל השבוע. למי שכבר מכיר היטב את האתר ניתן לגלוש באזור הגדול פי 4 מהעמק (SKI PASS SUPPER SKI DOLOMIT 180E). בשביל מה זה טוב? זה טוב אם זו הפעם השניה או יותר שלכם באתר ואתם רוצים לגוון, או שחשקה נפשכם לעשות את הסלה-רונדה.

הסלה-רונדה הוא מסלול המקיף שרשרת הרים ומכסה שטח ענק. לגולש בינוני כמוני לקח לעשות את המסלול הזה 5 שעות. מקצועי יעשה אותו ב-3. שימו לב! מי שלא יכול לעשות מסלולים אדומים פלוס שלא יתחיל, כיוון שהוא עשוי להתקע באמצע. את הסיבוב כדאי לעשות נגד כיוון השעון ולהשאר קצת באזור ARABA. בדרך תיתקלו במסלולים מדהימים ומשעממים ולכן שווה להשאר איפה שמגניב לכם ואז להמשיך. אל תתחילו אותו כשאתם עייפים. היום השני או השלישי עדיפים. לאלו שזו הפעם הראשונה שלהם על שלג שווה להתחיל עם אלפ-די-סויס או עם ה-T-BAR של וולקנסטין. חשוב מאוד! בימים חמים לגלוש במדרונות הצפוניים.

ציוד: מחירי השכרת הציוד הם אחידים בכל עיר לכן אין מה להשוות מחירים אלא לחפש מקום עם גישה נוחה ומגוון רחב (בעיני זה שבביה``ס לסקי ליד הבריכה הוא מעולה, קרוב ובאותה הזדמנות גם ניתן להזמים שעורים).

שעורי סקי- קבוצה או פרטי: אל תקחו שעור בקבוצה! יש הרבה סיבות, הנה כמה: נניח והקבוצה היא בעלת 8 חברים. א. קצב ההתקדמות שלכם איטי פי 8 (בהשוואה לשעור פרטי) ב. הזמן המבוזבז (והזמן בשלג הוא דבר מאוד יקר) 7/8 מהזמן. ג. מדריך הקבוצה ידבר רוב הזמן בשפה זרה (גרמנית/איטלקית) ולא תמיד יטרח לתרגם. ד. הזמן המבוזבז בתרגום לשלוש שפות- כל דבר לוקח זמן יקר! ה. גם ב-1/8 הזמן המוקצבת לכם המדריך לא יתקן לכם טעויות באופן אישי כמו בשעור פרטי. לאור כל זאת שיעור פרטי שווה את המחיר ואף יותר. שעתיים פרטי שווה לשלושה ימים בקבוצה וללא בזבוז הזמן היקר. לבינוניים ומעלה לא כדאי שעה אחת כי המדריך לא יוכל לקחת אתכם למקומות היותר מגניבים.

קניות: הכל יקר בטירוף חוץ מקרם גוף של ניווה מהסופר (מדווחת זוגתי שתחיה).

מסעדות: באורטיסי- המסעדה שמעל הבריכה ממש טובה (פיצה מדהימה ביותר), מסעדת העץ ליד הסופר (לא זוכר את שמה) טובה גם כן.

אפרה סקי: הבריכה מאוד מומלצת במיוחד שיש לחלק גדול מהאכסניות הסדר איתם (תביאו מגבת, כובע ים ופספורט). החלקה על הקרח בסנט קריסטינה. פאבים במדרחוב של אורטיסיי וסקי לילי למשוגעים דרום מערבית לעמק.

שורה תחתונה: יתרונות- האתר הטוב ביותר בו גלשתי (למרות שגלשתי רק בחמישה), ויחד עם זאת זול יחסית. שפע של מסלולים מדהימים, אחלה אוכל, אחלה מלונות ואחלה אפרה סקי. חסרונות- כדי להגיע למסלול צריך לצעוד כל יום למעלית או להגיע ברכב שזה יקר ומציק כל בוקר (12E לכל היום במקרה החמור), השלג לא אמין (במיוחד באמצע-סוף מרץ) ושדה תעופה מרוחק. אשמח לעזור לפונים! (מייל בראש ההודעה)

הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים בלמטייל

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

לאן טסים בקיץ?

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא ארה"ב ולא סינגפור: זה הדרכון החזק ביותר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא ארה"ב ולא סינגפור: זה הדרכון החזק ביותר בעולם לשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא רק טיסות זולות: וויז אייר השיקה פלטפורמת AI חדשנית שתסגור לכם את כל החופשה לאייטם המלא
לא רק טיסות זולות: וויז אייר השיקה פלטפורמת AI חדשנית שתסגור לכם את כל החופשה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע לאייטם המלא
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
40 מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך לאייטם המלא
40  מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך לאייטם המלא
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג לאייטם המלא
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה לאייטם המלא
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד לאייטם המלא
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
למשך ארבעה ימים בלבד: ארקיע תציע 50% הנחה בכל יום על יעד אחר– זה היעד הראשון שנבחר לאייטם המלא
למשך ארבעה ימים בלבד: ארקיע תציע 50% הנחה בכל יום על יעד אחר– זה היעד הראשון שנבחר
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו! לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו!
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל