היום הראשון - המוזיאונים בשדרת ה-Mall
את הבוקר הראשון נפתח בביקור בגבעת הקפיטול. החל מהשעה 9:00 אפשר לקבל כרטיסי כניסה למקום ולסיורים המאורגנים המתקיימים בו. מומלץ להגיע מוקדם ככל האפשר כדי להספיק ולקבל כרטיסים לסיורי הבוקר. אחרי הביקור בקפיטול או במידה שקיבלתם כרטיסים לשעות אחר הצהריים, אפשר לבקר בגלריה הלאומית לאמנות, שנמצאת במרחק של כשני קילומטר, או לחילופין בספריית הקונגרס ובבניין בית המשפט העליון הסמוך. ביקור באתרים האלה יימשך עד לשעות הצהריים.
לאחר מכן, תוכלו לנסוע במטרו המצוחצח של העיר לרובע פן (Pen Quarter), ששוכן מאחורי הגלריה הלאומית או לשכונת הצ'יינהטאון, בכל אחת מהשכונות תוכלו למצוא מסעדה טובה לצהריים. אחרי הארוחה המשיכו למוזיאון הריגול הבינלאומי, המציע לכם חווית בילוי אקטיבית במיוחד, ויילמד אתכם את סודות המקצוע המסתורי. אם אתם מעוניינים להתרשם מתרבות יפה במקום ממעשי תחבולה, תוכלו להיכנס למוזיאון לאמנות אמריקנית (Smithsonian American Art Museum), שנמצא ברובע צ'יינטאון ברחוב 8th & F Sts. NW VB 3100.
אם תרצו בכך, תוכלו לחזור אל שדירת המוזיאונים במול ולהמשיך בסבב המוזיאונים. המול (The Mall) הפארק הגדול, שמהווה את מרכז התרבות של וושינגטון הוא אחד האזורים שאי אפשר לפספס במהלך ביקור בעיר. לאורך שדרה אחת ארוכה מרוכזים מוזיאונים רבים ואנדרטאות, שביקור בהם יכול למלא יום טיול שלם.
הכניסה למוזיאונים, המשתייכים למוסד הסמיתסוניאן (Smithsonian Institution), היא חינם ואפשר לבקר בכמה מהם, כל אחד על פי טעמו והעדפותיו. מספרם הרב והזמן הקצוב לא יאפשרו ביקור בכולם, אך בין המומלצים שבהם יש לציין את מוזיאון ההסטוריה של הטבע (National Museum of Natural History), בו תוכלו להתרשם מתצוגת הדינוזאורים והיונקים ואת מוזיאון התעופה והחלל (Smithsonian's National Air and Space Museum) הפופולארי, בו מוצגים סוגים שונים של מטוסים ואפשר להשתתף בסימולטורים. רוצים להספיק את כל המוזיאונים ביום אחד? תוכלו לסייר באוטובוס התיירים, לעצור לרדת או לעלות בכל תחנה שתרצו, ולראות כמה שיותר מהעיר היפה »
אחרי מנת התרבות צעדו מערבה לעבר אנדרטת וושינגטון (Washington Monument). במרחק כק”מ מהאנדרטה שוכנים שני אתרים, שמומלץ לבקר בהם. הראשון הוא מוזיאון השואה, שמציג מסמכים, עדויות וסיפורי חיים של קורבנות המשטר הנאצי. כדי להיכנס למוזיאון יש צורך בהשגת כרטיסים מראש בקופה. אלה מכם, שנמצאים בעיר עם ילדים, יעדיפו, אולי, לבקר במטבעה (Bureau of Engraving and Printing), ששוכנת בבניין הסמוך למוזיאון השואה. כאן תהיה לילדים הזדמנות לצפות בתהליך הנפקת הדולרים המפורסמים, מהשלב בו דפי הנייר החלקים מתחילים את דרכם בתהליך ועד השלב בו הם הופכים לשטרות בעלי ערך כספי.
יום עתיר בתרבות ומוזיאונים ראוי להסתיים בבילוי רגוע, שכולל ארוחה טובה וכוס בירה. אחד ממועדוני הג'אז או ההופעות בעיר יהיו מקום מצויין לעשות זאת. נסו את מועדון הג'אז הוותיק Blues Alley בג'ורג'טאון או לחילופין את מתחם הברים Madam's Organ בשכונת Adams Morgan.
היום השני - האנדרטאות בשדרת המול, היוניון סטיישן
היום השני יוקדש אף הוא לאזור המול, הפעם לאנדרטאות הרבות, המרוכזות בו. התחילו את הסיור באנדרטת וושינגטון, אם התור לא ארוך, עלו במעלית עד לקצה המונומנט והשקיפו על העיר מלמעלה. משם עברו לרחוב 14 לכיוון אנדרטת ג'פרסון, שעל שפת האגם טידאל בייסין. סביב האגם נטועים אלפי עצי דובדבנים, הפורחים כשבוע לפני חג הפסח והמעניקים לאזור מראה חלומי. המשיכו לכיוון שאר האנדרטאות במסלול מעגלי: האנדרטה לזכר רוזוולט, לזכר מלחמת קוריאה, לזכר מלחמת ויאטנם, לזכר לינקולן ולזכר מלחמת העולם השניה. המסלול מצריך לפחות ארבע שעות, אפשר כמובן ללכת כנגד כיוון השעון באותה הדרך.
אם תרצורוצים לספוג מעט תרבות גם בשעות הערב, מרכז התרבות על שם קנדי (The Kennedy Center), ששוכן על גדות נהר הפוטומאק הוא המקום הטוב ביותר לעשות זאת. זהו משכן האמנות הגדול של וושינגטון, בו מועלים מיטב מופעי המחול והמוסיקה של העיר. מדי ערב מתקיימות על במת המילניום במקום הופעות חינמיות החל משעה 18:30. חובבי תיאטרון ימצאו הצגות יוצאות דופן בתיאטרון Woolly Mammoth.
בכל אופן, אל תוותרו על סיור לילי בוושינגטון, בשעות הלילה מוארים בנייני העיר ומעניקים לה מראה מרהיב, החל מכיפת הקפיטול וכלה באנדרטה לזכר מלחמת העולם השנייה.
היום השלישי - ארלינגטון, מאונט ורנון, כיכר דופונט, ג'ורג'טאון
ביום השלישי נצא אל מחוץ לעיר ונבקר בבית הקברות בארלינגטון (Arlington Cemetery). את הסיור הזה ניתן לעשות באופן עצמאי או בסיור מאורגן בהזמנה מראש. אם בחרתם להגיע לשם באופן עצמאי, עלו על קו המטרו הכחול וסעו עד לתחנת Arlington Cemetery. בית קברות זה הוא בית הקברות הלאומי השני בגודלו בארה”ב. קבורים כאן כ-300 אלף אנשי צבא וממשל אמריקנים, בהם גם הנשיא קנדי.
בדרך חזרה מהביקור בבית הקברות תוכלו לעצור בפנטגון סיטי (Pentagon City), קניון מעוצב, שמציע אפשרויות שופינג רבות. כדי להגיע אל הקניון יש לנסוע שתי תחנות מארלינגטון, בקו המטרו הכחול ולרדת בתחנת Pentagon City. מלבד קניות, יש כאן גם מבחר נאה של מסעדות, כך שזו הזדמנות טובה לאכול צהריים.
חזרו עם קו המטרו הכחול לעיר, החליפו לקו האדום וסעו לכיוון Dupont Circle. ברובע היסטורי זה תוכלו לבקר בגלריות שונות ובחנויות בוטיק מיוחדות. צעדו על שדרת קונטיקט (Connecticut Avenue), שבשני צדדיה חנויות ובתי קפה לרוב. אם תוכלו, צעדו כשני ק”מ על השדרה, עד שתגיעו אל הבית הלבן, הקדישו מספר דקות למבנה המפורסם, הלא הוא משכנם הרשמי של נשיאי ארה”ב, ואם המשפחה הנשיאותית תהיה בבית, אולי תוכלו אפילו לראות את השיירה הנשיאותית חולפת לאורך שדרות קונטיקט.
את שעות אחר הצהרים והערב, כדאי לבלות בשכונת ג'ורג'טאון, אחת השכונות הוותיקות בעיר. תוכלו להגיע אליה בעזרת קווי המטרו הכתום והכחול לכיוון תחנת Foggy Bottom או בקו ה-Circulator. שכונה זו, מהוותיקות בעיר, ידועה באפשרויות הבילוי והשופינג הרבות, שהיא מציעה. מיטב החנויות נמצאות לאורך הרחובות Wisconsin Avenue ו-M Street. do את ארוחת הערב שלכם אכלו באחת מהמסעדות הרבות שבשכונה. למחפשים חוויה קולינרית מיוחדת, במספר 1201 שברחוב M שוכנת מסעדה אתיופית מהודרת בשם Das, בה תוכלו להתנסות במגוון מנות מהמטבח האתיופי המרתק.
התמונות בכתבה, הלקוחות מ-Flickr, הן תחת רישיון .Creative Commons BY 2.0