מולדובה

מולדובה

לאו מולדובני (MDL) מחשבון המרה רומנית 230V

מולדובה היא רפובליקה צעירה בדרום מזרח אירופה, שקיבלה את עצמאותה מברה"מ בשנת 1991. המדינה היא נטולת גישה לים וגובלת ב{%/%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94|רומניה|target=_blank%} במערב ובאוקראינה.

החורף במולדובה הוא מתון, עם טמפרטורה בינואר בין (5-) ל- (3-), כשלעיתים היא יכולה להגיע אף ל- (15-) ואפילו (20-). חודשי האביב אינם יציבים, בכל הקשור לתנאי מזג האוויר, בעוד שמס' ימי השמש והטמפרטורה עולים. הקיץ חם ואורך. הטמפרטורה ביולי נעה בין 19 ל-22 מעלות ולעיתים עשויה להגיע אפילו ל-40 מעלות. הגשמים בקיץ הם כבדים בדר"כ במשך זמן קצר מאד, ועשויים לגרום לשטפונות. הסתיו הוא חמים וארוך גם הוא ומכונה "קיץ אינדיאני". בנובמבר הטמפרטורה נעה בין 3 ל-5 מעלות והשלג הראשון או הקרה עשויים להתרחש אז.

אוכל ומשקאות
הקרקע של מולדובה היא קרקע עשירה ופוריה. הטבע נדיב מאד ומציע שפע של ענבים, פירות, ירקות ומוצרי חלב ובשר, המוצאים שימוש במוצרים רבים. האדמה הפורייה והשיטות החקלאיות המסורתיות מאפשרים לגדל מגוון רחב של גידולים ולעשות שימוש בחומרי גלם אקולוגים טהורים.

המטבח המולדובי השפיע רבות על מטבחים אירופאים אחרים, שהיו בקירבה. באותו הזמן אלמנטים מהמטבח הרוסי, האוקראיני, הבולגרי, היווני ואף הטורקי השפיעו גם הם על המדבר המולדובי.

המרכיבים הנפוצים של המטבח המולדובי הם כוללים מגוון של ירקות, כמו עגבניות, פלפל ירוק, חצילים, כרוב לבן, שעועית, בצל ושום. מהירקות עושים בדרך כלל סלט או רטבים. קמח התירס נותן את הצבע לארוחות המסורתיות, כמו מרקים, עוגיות, פתיתים, כשהמנה השכיחה היא ה"ממליגה", דייסת התירס או הפולנטה. הממליגה מוגשת עם בשר, קוביות גבינה, בשר מטוגן, שמנת וכו'. כמנה ראשונה ושנייה מוגש בדרך כלל בשר מבושל. הדרך הנפוצה ביותר להגיש אותו היא כמרק עוף, גולאש ובשר צלוי. בכל אזור במולדבה יש אוכל מסורתי/מקומי אחר. במזרח מעדיפים בורשט, בדרום רוטב בשר מצויין – Mangea ובאזור הקרוב לרוסיה מנה של רול מגולגל הממולא בבשר.

הזמנת טיסה למולדובה

הזמנת מלון במולדובה

צילום תמונה ראשית: Thinkstock Imagebank ©