קרא עוד
מסלול ספארי - שישה ימים בטנזניה:
יום 1- איסוף מהשדה בשעה 14:00 ומשם ישירות ל-Arusha Park. פארק שהוא יער למעשה, היה קצת חסר טעם לדעתינו. לינה ב-Stereo Hotel, B/H, 50$. בלילה לא היו מים חמים למקלחת, כי הגנרטור התחיל לעבוד מאוחר. כניסה לפארק: 78$ לשלושתינו בג'יפ.
יום 2- יציאה לכיוון Manyara, עצירה בסופרמרקט Shoprite כדי לקנות מוצרים לספארי, מומלץ בחום. ראינו נמר על העץ, אך גם די מזכיר את שמורת ארושה. נסיעה של שעתיים וחצי מ-Arusha, לאחר ספארי ב-Lake Manyara, ממשיכים בנסיעה ל-Serengeti, העוברת דרך Ngorongoro. נסיעה של כשש שעות ולבסוף, לינה וקאמפינג ב-Serengeti. בספארי, רואים עד כמה מלך האריות הועתק מכאן.
יום 3- מבלים יום שלם ב-Serengeti. מתחילים מוקדם, בשש בבוקר וחוזרים ב-12:30 למחנה לארוחת צהריים וסיאסטה של שעתיים. ב-16:00 ממשיכים לשעתיים ספארי וחוזרים למחנה לארוחת ערב ולינה.
יום 4- חצי יום ספארי ב-Serengeti. ממשיכים ל-Ngorongoro Crate, ארבע שעות נסיעה קשה. ארוחת ערב ולינה ב-Ngorongoro. להבדיל מ-Serengeti יש מקלחות טובות עם מים חמים ונקודת חשמל. מקום מדהים, נוף מהמם. רואים כמויות של אריות, נמרים וצ'יטות כמו גם את הנדידה של הזברה והגנו.
יום 5- Game Drive ב-Ngorongoro, ביקור אצל שבט המסאי, לא כל-כך ממוסחרים ובהחלט שווה 30$ לאדם. הם רקדו ריקוד של קפיצות, הראו לנו את בתיהם, הרשו לנו לצלמם כאוות נפשינו ולקחו אותנו לסיור בבית הספר. ארוחת צהריים חמה במחנה. יציאה ל-Lake Eyasi, נסיעה של ארבע שעות. לינה במחנה ב-Lake Eyasi, שם היינו התיירים היחידים, להבדיל מהאתרים האחרים בהם היו הרבה תיירים והיה יותר נחמד.
יום 6- יציאה מוקדמת לשבטים. נסיעה מאובקת לשבט Bushman – Hadzabe ,Bulu ו-Tatoga. הלכנו לצוד עם ה"בושמנים" ולהכין תכשיטים וקמח. חזרה ל-Arusha ושינה ב-Stereo Hotel.
מדריך: ג'ורג' מאלי, שהומלץ פה בכמה פוסטים, הוא אכן אמין ומקצועי. עלויות: לספארי קאמפינג שישה ימים, הכל כולל הכל (גם את המלון לשני הלילות), שילמנו 1,100$ לאדם. העלויות בטנזניה לספארי הן מטורפות ולמרות שמבחינת המחיר נראה לנו שהמדריכים מנסים למקסם רווחים, העלויות של הדלק והפארקים מאוד גבוהות (יש גם את הוצאות הטבח, האוכל והמים), כך שבפועל הרווח שלהם הוא מזערי ולרוב נובע מהטיפים. לכן, הנהגים מבקשים לפחות חצי מהסכום שסוכם מראש על מנת שיוכלו להתארגן מבעוד מועד. אנחנו סיכמנו עם ג'ורג' שכשנראה אותו נביא לו חצי מהתשלום ואת תשלום הפארקים אנחנו נעשה בכרטיס אשראי, כך גם לא נצטרך לסחוב הרבה מזומן איתנו, ואת שאר החוב נשלם בסוף הטיול. כשהגיע הסוף, כבר לא היינו חייבים לו כלום לפי הסך-הכל. מחירים מעודכנים למרץ 2012: דלק- לג'יפ שני מיכלים, 155L, סך הכל= 320,000 TSH פארקים- Arusha Park , 78$ Ngoronogoro Crater, 460$ Lake Manyara, 78$ Serengeti Park, 339$
חשוב לציין, לינה בספארי מחולקת לשלוש אופציות (לפי סדר היוקרה): קאמפינג, לודג'ים, ו-Tented Lodges. למען הסדר הטוב, יש להבין שבסרנגטי ובנגורונגורו היופי הוא בנדידת הזברות והגנו (את שאר החיות רואים בכל הפארקים). ה-Tented Lodges, ממוקמים בנקודות הנדידה ובכך מאפשרים לראות אותה מקרוב, העלויות נעות בין 300$-800$ ללילה. הלודג'ים הרגילים מהווים את אופציית ה"מלון" ואילו הקאמפינג זו האלטרנטיבה הכי זולה לעשות ספארי.
מבחינת מזומן, חשוב להביא מזומן משנת 2000 ומעלה, רוב התושבים והעסקים בצפון לא מקבלים שטרות יותר ישנים גם אם מדובר ב"ראשים הגדולים".
לפני הספארי עוזר מאוד לעצור בסופר להצטיידות בשתייה קלה וחטיפים לדרכים הרבות ולמחנה עצמו.
במידה וממש לא מסתדרים עם שירותי בול קליעה (כמוני) ניתן לבקש מהנהג והם יודעים איפה ממוקמים השירותים הטובים.
כשסוגרים עם נהגים את דיל הספארי חשוב לשים לב שהם נותנים מים ללא הגבלה, יש כאלה שמאפשרים רק 1.5L ליום שזה בדיחה.
מבחינת הסכם התשלום עם הנהג הם באמת צריכים לפחות חצי מהכסף על מנת לשמור מקום במלונות, לתדלק, לקנות מצרכים ולמלא את כרטיסי הכניסה לפארק מבעוד מועד, הם לא יכולים לשלם זאת בכוחות עצמם לפני.
בספארי, בשעות הצהריים החמות, לא רואים הרבה. שווה לצאת כמה שיותר מוקדם.
הנהגים הרבה פעמים ממהרים מכיוון שבשעה 18:00 עליהם להיות כבר בתוך הפארק הרצוי, אחר-כך הכניסה אליו נסגרת ולכן לפעמים הם פתאום ממהרים או מסיימים את ה-Game Drive מוקדם.
לסיכום, לעשות ספארי זאת הייתה חוויה ויותר שווה היה לעשות אותה בקאמפינג, גם מבחינת מחיר וגם מבחינת הכיף. אנחנו היינו ממליצים לקצר בימים על מנת לחסוך קצת בעלויות, לעשות חמישה ימים, רק את סרנגטי, נגורונגורו והשבטים. המיילים המצורפים הם של ג'ורג'.