מאוריציוס
תאריך- 20.7-8.8 (חורף, 'לא העונה') היה אחלה מזג אוויר, לפעמים קצת קר עם גשם ורוחות אבל רוב הימים חם ושמשי.
טיסה- אייר סיישל, קונייקשן של שעתיים בערך בשני הכיוונים. מחיר 1800 דולר לזוג
השכרת רכב וכרטיסי סים מדילן התותח והאלוף והצדיק וכל הדברים הטובים שנאמרו עליו כבר (בצדק). חיכה לנו בשדה תעופה, פגש אותנו, קנה לנו קפה והסביר על הרכב, לא נתן לנו לזוז עד שהטלפונים שלנו הראו שיש קליטת אינטרנט. וגם שידרג לנו את הרכב ללא תוספת תשלום!
מחיר- 30 יורו ליום, סה"כ 19 ימים, מתוכם נתן לנו 3 ימים חינם. 480 יורו סה"כ. שילמנו לדילן רק בסוף הטיול והוא היה מוכן לקבל את התשלום בכל צורה ובכל מטבע. הוא מלך!! עוזר בהכל, תכנון מסלול, נתן לנו אופציות מה לעשות בימים גשומים, אטרקציות במחירים טובים. תמיד זמין ועושה הכל באהבה!
יצאנו לדרך
צפון-
איזור הצפון מתחלק ל-3 איזורים מרכזיים- גראנד גוב, גראנד ביי וטרו או ביש. (לפי הסדר ממזרח למערב). גראנד ביי נחשב לאיזור תוסס, מלא מסעדות ופאבים, לא יצא לנו לחוות אותו אז אין לי המלצות לגבי זה. גראנד גוב וטרו או ביש נמצאים 15-20 דק' נסיעה מהגראנד ביי ונחשבים איזורים קצת יותר שקטים. אנחנו היינו באיזור טרו או ביש כי הבנתי שהחוף והים בגראנד גוב קצת פחות יפה ונעים.
לילה 1- היינו במלון coral azur. 276 ש''ח ללילה. ריזורט קטן ונחמד, א.בוקר טובה. החדר לא משהו בכלל אבל היינו גמורים אז הגענו, התארגנו, אכלנו והלכנו לישון.
לילה 2-5- trou aux beach beachcomber. וואו איזה מקום!! מרשים מאוד. הכל מתוקתק ומעוצב. החדר ענק! השירות ברמה הכי גבוהה שיש, דואגים שם להכל! ארוחת בוקר מצויינת חוף פרטי כמובן בריכות והכל. מצויין!! 4 לילות עלה לנו 4000 ש''ח- חדר 'ירח דבש'. כולל הטבה אחת מתוך 5. לקחנו את הארוחה במסעדה ההודית וזאת הייתה הבחירה הכי טובה שעשינו בטיול. המסעדה פשוט טעימה ברמה עולמית. לא מפסיקים לפנק אתכם עם אוכל ושתיה. הייתה לנו חוויה מעולה!
מה עשינו בצפון-
בעיקר בטן גב במלון
-גנים הבוטניים Pamplemousses. כניסה עולה 200 רופי לאדם. מקום חמוד מאוד, טיול של שעה שעתיים ברוגע.
-מוזיאון הסוכר (קרוב לגנים הבוטנים). כניסה 525 רופי לאחד. לא כ''כ נהנו שם מהמוזיאון עצמו, אולי כי לא הגענו בשעה של ההדרכה. הטעימות של הרום והסוכר בסוף היו נחמדות. המוזיאון סה''כ נראה מושקע ומספר בגדול על התהליך של קני הסוכר והמוצרים שאפשר להפיק ממנו וגם קצת על ההיסטוריה של האי.
- צלילה- dive dream עלה 1800 רופי לצלילה. במלון רצו 3000.. +23057535352
אטרקציות נוספות שלא עשינו-
-שייט לאי גבריאל/שייט ל-5 האיים, שנירקול עם צבים (ראיתי הרבה בצלילה), שנירקול עם דולפינים- עדיף במערב.
מסעדות שעשו לנו טוב- (אשתי צמחונית אז כל מה שאכתוב פה זה גם עם מנות צמחוניות)
nina's- סנדוויצ'ים בבייגל עם שניצל קריספי, בשר מפורק וכו'. יש גם צמחוני. טעים וזול יחסית.
sapora- מסעדה יפנית, כפי יכולתך. 1200 רופי לסועד. יש בר עם מלא סושי מגוון, גיוזות, ושלל מנות טאפאס יפניות. הבר כל הזמן מתמלא וגם מתחלף קצת. שאלנו אם יש מנות צמחוניות בבר והשף הכין במיוחד והגיש לאשתי. נוסף על זה יש עוד כמה מנות עיקריות שניתן להזמין, גם כפי יכולתך. מאוד טעים ומאוד משתלם.
ההודית במלון טרומאו ביץ׳ ביצ׳קומבר.
באופן כללי בטרו או ביש יש מלא מסעדות מקומיות, רובן טעימות וזולות יחסית. אפשר לאכול גם על הדוכנים בחוף, שם יש גם הרבה מגוון והמנות גדולות.
מערב- גם המערב מתחלק ל-3 איזורים מרכזיים- (מצפון לדרום) פליק אן פלאק וטאמארין במרחק לא מאוד גדול אחד מהשני ולה מורן קצת יותר דרומה. אנחנו היינו בפליק אן פלאק, הים שם הוא לא הכי יפה באי לדעתי אבל האיזור מאוד תוסס ומציע מלא מסעדות, כמה פאבים קטנים והרבה סוכנויות תיירים. טאמארין הוא איזור די דומה הוא ממוקם טיפה יותר דרומה (כ-20 דק' מפליק אן פלאק) ככה שזה מקצר קצת את המרחק לכל מיני אטרקציות. לה מורן הוא איזור יותר מבודד, אין הרבה מה אופציות קרובות של מסעדות או מקומות לצאת אליהם, החוף שם מאוד יפה וזה אחד החופים המפורסמים של האי, לא ישנו באיזור אבל כן הגענו לחוף. בחירה טובה בדיעבד.. וגם לא היו לנו הרבה אופציות לינה באיזור כי הזמנו די מאוחר.
לילה 6-10- seastar. מלון קטן וטוב. יש חניה פרטית. לא מתקרב ברמה שלו לריזורטים הגדולים אבל נחמד מאוד ומעוצב בצורה בוטיקית ויפה. הצוות נחמד והאווירה טובה. יש בריכה קטנה בכניסה וג׳קוזי לא גדול ובר בקומת גג. הזרם מים היה טיפה בעייתי (כמו בכל האי), אבל באמת שזה זניח. המחיר של המלון מאוד זול- 1730 ל-5 לילות! בנוסף, לא היינו הרבה במלון כי עשינו הרבה אטרקציות באיזור אז זה היה המקום שלנו טיפה לחסוך בקטע הזה.
מה עשינו באיזור המערב-
שחייה עם דולפינים+קריסטל רוק+על האש באי ליד. 1600 רופי לאדם. ניתן לסגור מול כל סוכנות תיירות בפליק אן פלאק (בטח גם בטמארין), כולן מציעות אותו דבר באותו מחיר. יוצאים ב-8-8.30 חוזרים לקראת 15.00. היום מתחיל ב'שחייה' עם דולפינים. פשוט מחפשים אותם וכשמוצאים להקה מנסים להתקרב ואז קופצים למים ומשנרקלים איתם עד שהם נעלמים. חוויה נחמדה מאוד. לא יודע לגבי מה הדולפינים מרגישים, אבל הם בורחים כשהם רוצים ולנו יצא גם לראות כאלה שעשו פעלולים. המקומיים אומרים שזה מעיד על רצון לתשומת לב ועל זה שהם נהנים. ממשיכים לקריסטל רוק, לא משהו מיוחד ואז אוכלים צהריים באי ליד הקריסטל רוק. (יש כמה דברים לקנות, כדאי להביא קצת כסף). בד"כ 'על האש' מנימלי אבל משביע+שתייה, רום ובירות. אחלה חוויה, אחלה יום.
יש סוכנויות שמציעות את כל זה עם קאטאמרן, ההבדל הוא שלא עוצרים באי, ואוכלים על הסירה.קאסלה casela nature park- גן חיות עם אטרקציות בהרכבה עצמית. קודם כל מומלץ לסגור הכל מראש באתר אינטרנט שלהם, זה מזרז את הכניסה- נכנסים בתור אחר. דבר שני, האתר קצת לא ידידותי אז צריך לעבוד איתו בזהירות ואולי אפילו כדאי לקחת דף ועט תוך כדי.
יש כל מיני אטרקציות ואתם צריכים להרכיב לכם את היום. מומלץ לקחת לפחות שעה וחצי מתחילת אטרקציה אחת עד לתחילת השנייה (באתר כתוב לקחת שעה וזה לא מספיק) כי יש קצת הליכה בתוך המתחם ויש גם הסעות שיוצאות לפני השעה שבה מתחילה האטרקציה. אנחנו עשינו שם: טרקטורונים (במקום הסיור המודרך בטיולית שכלול בכניסה)- נסיעה של כ-45 דק' בקבוצה קטנה עם מדריך, לא אתגרי או משהו אבל עוברים ליד החיות והזברות ממש מתקרבות, ממש! רכבת הרים קטנה שאתה שולט לה על המהירות בירידה (כלול בכרטיס), אומגות (3 או 4) וגשר תלוי לחובבי הז'אנר, ונסיעה עם רכב מגודר ב'גוב האריות', נסיעה של חצי שעה בערך בתוך טיולית מגודרת במתחם של ה'חתולים הגדולים' והסברים על הטיגריסים והאריות ששם. נחמד ולא יקר. כל החוויה עלתה לנו 8300 רופי לשנינו בחלוקה כזו- כניסה+רכבת הרים- 2200, טרקטורונים-2500 לזוגי, סיור 'חתולים גדולים'- 800, אומגות- 2800. לנו יצא יום די ארוך ומתיש (בקטע טוב), כדאי להגיע מוקדם יחסית.צלילה- פיליפ, מועדון קטן- ביתי. ציוד לא מאוד חדש אבל אחלה אנשים. יש עוד כמה מועדונים בפליק אן פלאק שנראים טיפה יותר טוב, שווה לבדוק.
אטרקציות שיצאנו מהמערב אבל קרובות גם לדרום (בל אומברה)
7 המפלים, les 7 cascades- סגרנו ערב לפני עם ג'ף, מדריך מקצוען שמטייל שם באיזור כבר 23 שנה. קיבלנו את הטלפון מדילן כמובן. 800 רופי לאחד. המסלול חלקלק ומומלץ לעשות אותו עם נעלי ספורט, אני חושב שגם שורש יעבוד טוב (לא ניסיתי). מתחילים את המסלול בירידה שבדרך עוברים בה את מפלים 2-5 ועושים עצירות להיכנס למים ואולי גם לקפוץ. מפל 1 הוא ממש בהתחלה ואת 6 ו-7 ניתן לראות ממפל 5. בסוף עולים עלייה די חדה. לנו אמרו שלוקח 30-35 דק' בפועל עשינו אותה בפחות מ-20 דק', אז אל תלחצו. המסלול כייפי, טיפה מאתגר ומוצל כמעט בכולו. כדאי להצטייד במשהו נגד יתושים. כל הסיפור לוקח בערך 3 שעות.
מפעל תה bois cheri tea factory- כניסה+טעימות- 480 רופי לאדם. הדרכה של חצי שעה במפעל, היה נחמד ומעניין. הטעימות פחות מוצלחות לדעתי אבל יש נוף יפה מהמתחם.
גראנד באסין grand bassin- שני פסלים ענקיים שניתן לראות גם מהכביש, או לעצור שניה ולצלם. יש שם עוד מתחם (של המקדש כנראה) שמעוצב יפה. לא נכנסנו לשם ואין לי הרבה מה להרחיב עליו.
מבשלת רום בשאמארל rhumerie de chamarel- כניסה 900 רופי לזוג. כולל הדרכה קצרה וטעימות. נחמד מאוד. הסיור היה קצת מהיר אבל הטעימות טובות וטועמים לא מעט. רפדו את הקיבה, בעיקר אם נוהגים אחרי.. המקום מעוצב יפה וקרוב לשאר האתרים בשאמארל, אם אתם אוהבים רום ועברתם באיזור מומלץ להיכנס.
7 צבעי האדמה chamarel seven colored earth- שמורת טבע שכוללת בתוכה כל מיני שמורות נוספות ועוד כל מיני דברים. הכניסה לשמורה של 7 צבעי האדמה עולה 1000 רופי לזוג והיא כוללת גם תצפית יפה על מפל. בנוסף יש עוד חלקים שלא הגענו אליהם שהם בתוספת תשלום. בגדול היינו שם אחרי ואלי דה קולור ואחרי שבעת המפלים אז פחות התרשמנו, אבל זה היה בדרך אז נחמד. קצת יקר אבל לא נורא.
מוזיאון אשליות אופטיות curious corner of chamarel- חמוד, לא טירוף. כניסה עולה בערך 1000 לזוג. מקום די קטן ומגניב. קרוב לרום ול-7 צבעי האדמה.
עוד תצפיות ושמורת טבע באיזור שלא הגענו אליהן והמליצו הן black river gorges national park ו- alexandra falls.
דרום-
כשמדברים על איזור הדרום בד"כ מתכוונים לאיזור בל אומברה (בל אומב) שהוא בעצם נמצא יותר בדרום מערב. בלו ביי, גם נמצא בדרום אבל יותר לכיוון מזרח וגם בנוף שלו הוא דומה יותר למזרח. החוף באיזור הדרום יותר סלעי ויש יותר רוחות אבל הוא קרוב לרוב האטרקציות וגם לה מורן במרחק 20-25 דק' משם.
לילה 11-14- Tamassa. ריזורט של חברת LUX אבל ברמתו לא כמו אלה עם ה-LUX בשם. סגרנו דרך "ליבנה טורס" שעובדת עם החברה הזו ובאמת מציעה את המחירים הטובים ביותר. חוץ מזה ששיגעתי אותה קצת והיא כל פעם ענתה באדיבות וסבלנות. תודה.
הריזורט לדעתי עונה על כל הציפיות מבחינת חדרים ושירות- חדר גדול עם מרפסת וחדר מקלחת עם אמבטיה, מזגן טוב טלוויזיה שאפשר להתחבר אליה עם מכשירי סמסונג. מבחינת העיצוב של המקום הוא נראה טיפה יותר מיושן או פחות מתוחזק מהריזורטים הגדולים אבל באמת לא בצורה שפוגעת במשהו והכי חשוב זה שלדעתי התמורה שלו למחיר הייתה מהטובות ביותר. יצא לנו 1550 ש"ח ל-4 לילות עם א.בוקר ושידרגנו לחצי פנסיון מול המלון בתוספת של 1600 רופי לזוג ללילה. ככה שלסיכום יצא בערך 2100 ש"ח ל-4 לילות בחצי פנסיון. האוכל בחד"א טעים מאוד, גם בבוקר וגם בערב. דווקא מהמסעדה של המלון פחות נהנו (אפשר להזמין מראש במקום א.ערב בחד"א), מנות קטנות יחסית ולא היו הרבה אופציות צמחוניות. באיזור של המלון אין הרבה אופציות של מסעדות בעיקר לא בערב ולכן כן ממולץ לסגור חצי פנסיון, אבל שוב, אפשר גם דרך המלון. לנו זו הייתה (במקרה) האופציה הכי זולה.
מה עשינו בדרום-
חלק מהאטרקציות/תצפיות שפירטתי לפני באיזור שמארל.
נסיעה לחוף לה מורן- ידענו שאנחנו רוצים להגיע אליו ולא רצינו לישון באיזור. חיכינו ליום טוב מבחינת מז"א ונסענו לכמעט יום שלם על החוף הציבורי של לה מורן. באמת חוף יפה מאוד (של המזרח לדעתי יותר יפה). אופציה טובה למי שלא מתכנן ללון באיזור, שכן הוא גם די מבודד משאר המקומות האחרים.
וואלי דה קולור la valee des couleurs- מקום אקסטרימי, יש כל מיני אופציות וכשמגיעים מיד תופס אותך אחד העובדים ומסבירים לכם בזריזות על כל האופציות. חוויה לא כ"כ זולה. אנחנו לקחנו את הקומבינציה של טיול טרקטורונים אק (אפשר גם במיול/קוואסקי) של שעה ורבע בערך ומסלול אומגות שמתחיל באומגה של 1.5 ק"מ וממשיך בהליכות קצרות בין עוד אומגות יותר קצרות עם נוף משגע. כל זה עלה לנו 12800 רופי (כמעט 100 ש"ח), קצת יקר אבל נהנו בטירוף. חשוב לי לציין שאשתי (נוסף על כך שהיא צמחונית) היא פחדנית, אבל אחרי האומגה הגדולה ועוד אחת קטנה, היא כבר תיפסה לבד על האומגה ועשתה הכל בכייף. באמת חוויה כייפית ומהנה. דבר נוסף, הגענו לשם ביום קצת גשום, זה בכלל לא היה נורא. יכול להיות שאם יש גשם חזק אז זו כן בעיה אבל לנו זה ממש לא פגע בחוויה ואולי אפילו קצת הוסיף. בכל מקרה, יש שם כל מיני חליפות ניילון שאפשר לקנות במקום או שתגיעו מראש עם משהו נגד גשם.
באיזור הדרום יש גם כמה נק' תצפית נוספות שלא סימנתי ואפשר לאתר בגוגל מפס, יש את חוף gris gris ותצפית Le souffleur יותר לכיוון מזרח ואם מגיעים ממערב מומלץ לעצור התצפית על הדרך maconde viewpoint.
מזרח-
החוף המזרחי הוא לדעתי החוף הכי יפה באי. קצת סוער יותר מהמערב והצפון אבל לא הפריע לנו להינות מהים שם. האיזור מתחלק לכמה מוקדים עיקריים בל מאר (צפוני יותר) מהאבורג ובלו ביי יותר דרומיים וקרובים לשדה התעופה. המלצה- תעשו את הימים האחרונים שלכם קרוב לשדה תעופה, נוח מאוד לתכנון היום האחרון והאיזור של הבלו ביי ממש יפה והשנירקול שם הכי מוצלח לטעמי.
לילה 15-17- C Mauritius. איזור בל מאר. וואו! וואו! וואו! מלון חלום! הכל כלול ברמה הכי גבוהה שיש. ים מדהים ונוף יפה! שני ברים שפועלים כמעט כל היום, אוכל טעים בחד''א ועוד ביתן עם אוכל יותר קל שיהיה בין הארוחות. קיצר אוכל ושתיה כל היום והכל מול ים בהיר בצבע תכלת- מדהים! המלון עצמו לא מאוד אבל החדרים גדולים ויפים עם מיני בר שגם בו הכל כלול. הים לא הכי צלול אבל ממש יפה. עלה לנו 2350 ל-3 לילות. חשוב לי לציין שבמקרה תפסתי תאריכים עם מחיר ממש טוב ללא אופציית ביטול, לדעתי בימים אחרים המלון הרבה יותר יקר. ממומלץ מאוד מאוד!
מה עשינו-
אין הרבה אטרקציות באיזור והיינו בהכל כלול אז בעיקר נהנו מהים והמלון.
צלילה- לא מצאתי מועדון מחוץ למלון אז המחירים טיפה יותר יקרים. יש הרבה אתרי צלילה בחוף המזרחי, רובם קרובים לחוף ואחד לשני. יצאתי עם blue world explorer. היו זמינים בווצאפ ואספו אותי מהמלון. מאוד מקצועיים ויש להם אחלה ציוד. +23052581356. יש להם גם מועדון בבלו ביי, לא צללתי שם. אפשר למצוא בגוגל מפס עוד מקומות ולהשוות. יש לי גם עוד כמה מספרים אם מישהו רוצה.
מקום שלא היינו בו אבל שמענו עליו הרבה המלצות זה ile aux cerf (נשמע כמו 'אילו סרף'). מדובר על שייט לאי קטן ויפה שאפשר לשנרקל בו יש כמה מפלים ואם רוצים לוקחים חבילה ליום שלם שכוללת גם א.צהריים. יש מקום ממנו יוצאות ההפלגות (קרוב למלון שנגרי-לה) בעיקר בבוקר ושם אפשר לקבוע את כל התוכנית לפי מה שתרצו ואופציה נוספת היא לקבוע מראש. דילן נתן לנו מספר של מישהו שמארגן שייט ליום שלם, סיור מפלים וכולל גם א.צהרים ב-1200 רופי. vicky boats +23024255780. כאמור, לא היינו אבל הבנתי שמאוד מומלץ.
לילה 18-19- anantara- ריזורט גדול ויפה באיזור הבלו ביי. החוף קצת רחוק מאיזור החדרים וגם קצת סוער. לדעתי טיפה יקר ביחס לתמורה אבל הוא באמת ברמה גבוהה. אין מסעדות ליד המלון (20 דק' מינימום) ורוב המקומות לאכול בהם נמצאים בצד השני של המפרץ של הבלו ביי. המרחק מהשדה תעופה הוא 7 דק' אז גם אם הטיסה בצהרים או בבוקר, זה מאוד קרוב ונוח. במחשבה לאחור הייתי לוקח מלון שהוא חצי פנסיון או יותר קרוב לחוף של בלו ביי לכיוון מאהבורג. חשוב להגיד שגם בגלל שהשדה תעופה קרוב יש קצת רעש של מטוסים, לנו פחות הפריע.
שיט בסירה עם תחתית שקופה- מגיעים לחוף של בלו ביי ושם יש כמה דוכנים שמציעים סירה עם עצירה לשנירקול להמשך ל-'אי הקוקוס'. השנירקול שם נחמד ויש הרבה דגים, השוניות פחות יפות. באי אין באמת מה לעשות, אנחנו הקפנו אותו וקבענו עם הסקיפר שיחזור אחרי שעה. זה הספיק+. הכל די קרוב אבל חייבים לקחת סירה ועם קצת מיקוח זה גם לא יוצא יקר. לקחו לנו 1000 רופי לזוג והיינו לבד בסירה לפי הזמנים שלנו.
קניות- vieux moulin, rose belle. קניון עם כמה מותגי אופנה, סופר וקצת מזכרות. יש ליד שוק (לא חוויה נעימה מאוד). Ba'valon mall- עוד קניון נחמד באיזור עם סופר גדול בתוכו.
המלצה- אם יש לכם התלבטות לגבי המסלול או שאתם לא סגורים על מלון, רוב המקומות הם עם ביטול חינם. אני תכננתי שני מסלולים שונים ורק שידעתי בוודאות מה המסלול ביטלתי הזמנות. משהו נוסף, שווה להיכנס מידי פעם לראות אם השתנו קצת מחירים. לפעמים זה מוזיל בהרבה. כמו שקרה לנו עם C Mauritius) ולפעמים מעלה. בגלל זה כדאי לסגור כמה מראש ואז לבטל. אל תגזימו😉
בגדול זהו, ניסיתי לגעת גם בדברים שלא חווינו או היינו בהם אבל כן קראתי ובדקתי מלפני או בזמן הטיול, כדי לתת תמונה יותר רחבה לאלה שירצו להגיע למקומות האלה וגם דברים שלי היו פחות ברורים. כל מה שכתבתי הוא דעתי בלבד כמובן.
מוזמנים להתייעץ או לתקן אותי לגבי כל דבר.
תהנו!!