מאוריציוס Mauritius – מספר אטרקציות , ועל הדרך מדגסקר Madagascar ובשוליים (ממש ) Reunion – האי ראוניון . ביקרנו ב מאוריציוס בשנת 2015 , כחלק מטיול גדול יותר אשר כלל את מדגסקר : כ 5 שבועות ( שבוע ממאוריציוס וקרוב ל 4 שבועות במדגסקר ) . החלק העיקרי היה מדגסקר , ובסופה – נופש במאוריציוס . הבעייה הראשונה ש”נתקלים” בה – הטיסות . ובכן , הטיסות למדגסקר / מאוריציוס – מאד יקרות ( לפחות כך היה ב 2015 ) . לאחר “חיטוטים” רבים מצאתי מסלול כדאי ( מבחינת המחיר – נשאר יקר , אך מבחינת הקונקשיונים – די נוח ) . המסלול היה : טיסות הלוך/חזור למאוריציוס ( כן , למרות שמאוריציוס תוכן אצלנו לסוף הטיול – ההגעה הראשונה היתה דווקא לשם , לא בגלל המחיר – היה זהה במסלול הפוך – כי אם מבחינת זמני קונקשיין ) . החלק השני היה טיסה הלוך/חזור מאוריציוס >>><>>>מדגסקר . טיסה זו ( מאוריציוס / מדגסקר ) נעשתה עם Air Austral שהיא חברת תעופה של האי REUNION ( עם חניית ביניים ב שד”ת הקטן של ראוניון ) . היתה גם אפשרות לטוס מאוריציוס/מדגסקר עם Air Madagascar . אך שוב הקונשיינים לא היו טובים ( בדיעבד , טוב מאד שלא בחרתי בחברה של מדגסקר – ידועה לשימצה בביטול טיסות : ביטלה לנו טיסת פנים במדגסקר מבלי להודיע ) . ובזה תם החלק של ראוניון ב פוסט שלי . הטיסה ישראל / מאוריציוס היתה : הלוך אל פרנקפורט ומשם – קונדור – אל מאורציוס . חזור דרך פריס Air France . טיסה זו הוזמנה אצל Expedia . במדגסקר ערכנו טיול יחסית ארוך : יצרתי קשר עם מארגן מקומי Belaza Gassitours gassitours @gmail.com . בלאזה – אמין מאד : דאג לנו לרכב עם נהג לאורך מסלול מקיף לינה , וגם כניסות לשמורות עם מדריך מקומי בכל מקום . שילמתי לו רק כאשר נחתנו ב אנטננריבו ( לא העברתי מקדמה ) . המחיר שגבה היה הרבה פחות מאשר אחרים ! מי שעוקב אחרי ה פוסטים שלי כבר שם לב כי אני רגיש לנושא המחיר – בלאזה היה מעולה !!( גם כתבתי עליו טיפ ). ועכשיו מגיע ( סוף סוף ) התור של מאוריציוס. כפי שציינו קודמי – זהו אי של נופש ובילוי . לקחנו מלון : 7 לילות הכל כלול על אחד החופים . שכרנו רכב לכל השבוע . יש אטרקציות ימיות ( אי – הלא כן ? ) זכורה לי אטרקציה של צלילה בהליכה - מגיעים בסירה אל אתר כמה מאות מטרים מן החוף , שם יורדים בסולם מתוך הסירה אל מתחת למים - חובשים כובע מתכת גדול עם משקף ( שקוף ) ועם שנורקל לנשימה ומטיילים / הולכים על קרקעית הים , כאמור : Diving / Walking . כמו כן יש ב אי פארק טבע עם חיות Casela Natural Oark . שם ניתן היה ללכת / לגעת ב חיות טרף ( הן מאולפות ורגועות ) . אנו ביקרנו בכלוב / חצר של לביאות וגם ליטפנו ( כל אחד בתורו ) לביאה Lion Patting . להרגעה , היו איתנו בתוך הכלוב / חצר גם מדריכים . אני משתדל לשלב בכל טיול שלי את הנקודה היהודית . ובכן , יש במאוריציוס בית קברות יהודי ! במאוריציוס היה בזמן מלחמת העולם השנייה מחנה מעצר ( היתה בשליטת הבריטים ) של יהודים . היו אלו פליטים מאירופה אשר ברחו בתחילת המלחמה – 1940 - ממספר נמלים באירופה , עלו על ספינה , הגיעו לארץ , הבריטים סרבו להכניסם ( היו במחנה בעתלית ) וגרשו אותם אל מאוריציוס שהיתה בשליטתם ( מסע ימי ארוך ) . שם שהו הפליטים במחנה מעצר מספר שנים , עד אשר שוחררו ע"י הבריטים לקראת סוף המלחמה . בדרך הטבע , נולדו שם ילדים , וגם אנשים נפטרו – ונקברו בבית הקברות ( קיבלנו מידע על קרוב משפחה של מכר ואכן ביקרנו את קברו ) . מקווה שעזרתי , אלי .