אני רואה את זה קורה שוב ושוב בטיולים שלי בלב הפיורדים: לווייתן גדול סנפיר -Hampbackwhale - עוצמתי פורץ את קו המים, או להקת אורקות-Orca - שמתחילה את הציד שלה ממש מתחת לאף שלנו - ובמקום להסתכל להם בעיניים, רוב האנשים עסוקים בחיפוש אחרי כפתור ההקלטה בנייד.
זה מובן, כולם רוצים מזכרת שתנציח את הרגע, אבל בעיניי? זה פספוס אדיר. הם נמצאים בקו הראשון להצגה הכי טובה בעולם, ובוחרים לראות אותה דרך מסך של טלפון נייד'.
ללמוד להיות נוכח: הסוד של צפון נורבגיה
התצפיות בלווייתנים בצפון נורבגיה לימדו אותי שיעור חשוב: להיות נוכח כאן ועכשיו. ברגע שאתה מוריד את המצלמה ופשוט נמצא שם בתוך הקור הארקטי, בתוך השקט המוחלט של הפיורד, משהו נפתח בך. רק כשאתה משתחרר מהצורך "לתעד", אתה באמת פתוח להתבוננות בפלאי הטבע שמתרחשים בסמוך אליך. פתאום אתה לא רק צופה מהצד, אתה חלק מההרמוניה של האוקיינוס, והזמן ? הוא עוצר מלכת.
מה שהלווייתנים מלמדים אותנו על מנהיגות ומשפחה
ככל שביליתי יותר זמן במעקב אחרי האורקות בלפלנד צפון נורבגיה, הבנתי שהן הרבה יותר מ"טורפי על". הן מורים לחיים. כשמורידים את המצלמה ומסתכלים באמת, לומדים שיעורים שכל אדם יכול לאמץ:
מנהיגות נשית (מטריארכיה): בלהקות האורקה, הנקבות המנוסות הן אלו שמובילות. המנהיגות שלהן מבוססת על ידע שעובר בין דורות, שקט וסמכותי.
שיתוף פעולה בין מינים: זה מחזה מדהים לראות את שיתוף הפעולה בין האורקות ללווייתנים גדולי הסנפיר סביב להקות ההרינג. שיעור בסימביוזה ובאינטרסים משותפים בטבע.
משפחתיות ודאגה לדור העתיד: הקשר בתוך הלהקה הוא טוטאלי. הלימוד של הצעירים, ההגנה והקירבה הפיזית מזכירים לנו מהם ערכי המשפחה האמיתיים.
סקרנות אינסופית: האורקות הן יצורים אינטליגנטיים וסקרנים להפליא. הן באות לבדוק אותנו במידה שווה שבה אנחנו באים לבדוק אותן.
מתי העונה הטובה ביותר לצפייה בלווייתנים בצפון בנורבגיה?
אם אתם מתכננים טיול, כדאי לדעת שהשיא קורה בין נובמבר לינואר. זה הזמן שבו הלווייתנים נודדים בעקבות דגי ההרינג לתוך הפיורדים באזור טרומסו וסקיירבוי. האור בשעות האלו הוא "שעת זהב" אחת ארוכה, מה שנותן תפאורה סוריאליסטית ייחודית אם רק תשכילו להרים את העיניים מהמסך.
הטיפ שלי למטיילים: תבטיחו לעצמכם שאת ה-10 דקות הראשונות של כל מפגש אתם עושים בלי טלפונים. רק אתם והאוקיינוס. התמונה בראש שלכם תהיה הרבה יותר חדה מכל קובץ וידאו.
סיכום: לא רק אטרקציה, אלא חוויה משנה תודעה
לפלנד נורבגיה היא לא רק יעד לטיול, היא הזדמנות לעצור את המרוץ ולהתחבר לכוחות הראשוניים של הטבע. מי שבא מוכן לא רק עם מעיל טוב, אלא עם לב פתוח ונוכחות, יחזור הביתה אדם קצת אחר.
רוצים להניח את המסכים בצד ולפגוש את האורקות באמת? בניתי מסלול ייחודי לצפון נורבגיה שכולו מוקדש לרגעים האלו שבהם הזמן עוצר מלכת. אנחנו יוצאים בקבוצה קטנה, על סירה פרטית ונוחה , כדי שנוכל להגיע הכי קרוב שאפשר לשקט של הפיורדים ולעוצמה של הלווייתנים .
כל הפרטים מחכים לכם כאן: https://tinyurl.com/yck7zn94