יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל
”ארג`ון טיווארי - פורטר (וגם מדריך) נהדר לטרקים בנפאל“
אחרי תשעה ימים בדרך לאנאפורנה בייס קמפ (וחזרה) עם ארג'ון טיווארי, יש לי רק מילים טובות לומר עליו. ארג'ון הוא אמנם בחור צעיר (בן 22, ונראה הרבה פחות), אבל יש לו הרבה ניסיון במסלולים של נפאל, בין אם באוורסט (למרגלותיו הוא נולד וגדל) ובין אם באנאפורנה. הוא סטודנט לאנגלית - אמנם לא מהמצטיינים, לפי האנגלית הכתובה שלו, אבל אין שום בעייה לתקשר איתו בעל-פה - שמתפרנס (ומפרנס משפחה ענייה מאוד בכפר) בתור פורטר ומדריך.
הוא אמנם נראה קטן ושברירי, אבל למעשה הוא מאוד חזק וחסון (וגם שחקן כדורעף מצויין!). הוא מכיר היטב את השבילים והמסלולים השונים, וגם לקח אותי לגסטהאוסים טובים וזולים (ובחלקם אפילו שיכנע את הבעלים לתת לנו להשתמש במקלחת החמה בחינם). כמי שהוכשר כמדריך, הוא דאג שלא נפספס שום אטרקציה במהלך הטרק, שנראה כל זריחה חשובה ושהדרך חזרה תהייה שונה ככל האפשר מהדרך הלוך. ארג'ון אמנם ביישן בהתחלה, וגם נותן המון כבוד ומרחב, אבל ברגע שנפתחים אליו הוא מתגלה כבחור מקסים, מצחיק וידען, שלימד אותי הרבה על נפאל ועל האנשים שחיים בה. בכל מקרה, הוא מאוד מתחשב ולהוט לעזור. אין לי ספק שיש לו חלק גדול בעובדה שהטרק שלנו היה מושלם, בלי אפילו תקלה או מעידה אחת.
ארג'ון עובד עם סוכנות חדשה יחסית בקטמנדו, בשם Unique Waymakers Treks and Expeditions. הם אמנם מקצועיים למדי, אבל הם לא היו לגמרי ישרים איתי, וגם המחירים שלהם גבוהים באופן משמעותי מאלה של סוכנויות אחרות, ולכן לא הייתי ממליץ עליהם. הרבה יותר כדאי (וזול) יהיה לשכור את ארג'ון ישירות: לקבוע איתו פגישה באמצעות הדוא"ל. אל תיבהלו מהאנגלית הרצוצה - הוא הרבה יותר חזק בדיבור. פורטר מצויין, וגם אדם נהדר עם לב זהב, שאני ממליץ עליו בחום.