יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל
”העיירה באוצן ואטרקציות למשפחות בקרבתה“
מבסיס טיול בעיירה בסקסוניה השוויצרית הגענו באחד הימים לבלות בעיירה באוצן (Bautzen) ובאטרקציות שבקרבתה. זמן הנסיעה הוא פחות משעה והאפשרויות כאן ממלאות יום. רוב האטרקציות נמצאות במבואות העיירה הפצפונת Kleinwelka שמצפון לבאוצן. סביב מגרש חניה אחד גדול נמצאים שלושה אתרים: מבוך, פארק מיניאטורות ופארק דינוזאורים. ובנוסף, במבואות הצפוניים של באוצן יש מגלשת הרים. בקופת המבוך שאלנו אם יש כרטיס משולב עם פארק המיניאטורות ומכרו לנו כרטיס משולב למבוך, למיניאטורות ולמגלשת ההרים, במחיר של ארבעה וחצי אירו לכרטיס.
המבוך נחמד מאוד למי שחובב את הז'אנר. הוא מחולק לשלושה חלקים. הקטע הראשון שלאחר הקופה הוא אתגרי למדי ולוקח זמן לפצח אותו. בסיום יש מעין מרפסת שממנה ניתן להשקיף על המבוך, ובקצה שלה אומגה חביבה המופעלת במטבע של אירו. יש עוד שני מבוכים בהמשך, קטנים יותר. באחד יש משימות שיווי משקל, דילוג בין שלוליות מים, טיפוס על סולמות קצרים ועוד. באחרון יש משחק עם אותיות שלא הבנו ופסחנו עליו.
פארק המיניטורות נמצא ביער מקסים וגם המיניאטורות עצמן הן חגיגה, עשויות כולן מחומרים ידידותיים, מעץ, מבד, מקיסמים ומגרוטאות. הפארק הזה הוא פינת חן מלאה דמיון והשראה. יש בו גם כמה משחקים לפעוטות ומשחקים מאתגרים יותר לילדים בגיל בי"ס יסודי (קליעות למטרה למינהן או שליטה על כדור המתגלגל במסלול וכך הלאה). הבעיה היא שלעתים נדמה שגם המשחקים נעשו במלאכת יד ובחלקם די קשה לשחק באמת. אבל המקום בהחלט מומלץ על ידינו. בפארק הדינוזאורים ובמגלשת ההרים לא היינו.
העיירה באוצן אלגנטית ומרשימה. מתגוררת בעיר אוכלוסייה סורבית. יש בעיירה מוזיאון לתרבות הסורבית ומוזאון נוסף שנמצא במקום שבו פעל בעבר בית סוהר של השטאזי והוא מוקדש לנושא.