יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל
”מסעדות ואוכל באדיס אבבה“
באדיס אבבא יצא לי לטעום מספר מעדנים מעניינים, האהוב עליי במיוחד היה הספריס - משקה פירות מסודר על פי שכבות, מכיל פירות כמו מנגו, בננה, גויאבה, אבוקדו (?!), מאוד טעים ולמרות הסיכון בשתיית מיצי פירות ברחוב, מומלץ לנסות לפחות פעם אחת.
בדוכני הפירות והירקות, מלבד הספריס, ניתן להשיג גם סלט - ההגדרה שלהם לסלט מאוד שונה ממה שציפיתי - הסלט מורכב מכל מה שיש בדוכן, כמו חסה, עגבניה, בצל, אבוקדו, תפוח אדמה מבושל, סלק וגזר מבושלים וכן אננס ובננה. מעל הכל הרבה פלפל ירוק חריף והרבה חומץ ומלח. מעניין וטעים. מסעדה חביבה שיצא לנו לחזור אליה הייתה הזברה גריל (Zebra Grill) לה יש שני סניפים. המוצלח יותר נמצא ברחוב Bolle. למרות השם המבטיח והעיצוב בסגנון הג'ונגל, לא מגישים בה סוגי בשר אקזוטיים אלא תפריט מערבי סטנדרטי של כנפיים, קבבים, סלטים וכו'. למי שאוכל אוכל אתיופי במשך חודש מדובר בשינוי מרענן ואכן מדובר במוקד משיכה לכל התושבים הזרים שמתגוררים באדיס אבבה.
כמו כן, בעקבות ההשפעות האיטלקיות לאורך ההיסטוריה האתיופית, ניתן להשיג מקיאטו מעולה גם בשכונות הנידחות ביותר של אדיס וכן יש כמה מסעדות איטלקיות מוצלחות מאוד. באחת מהן יש גם גלריה וממוקמת ברחוב Bolle, המקום מנוהל על ידי משפחה איטלקית וכל מוצרי המזון מיובאים מאיטליה, מומלץ מאוד.