יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל
”קפה קלסיקו ניו יורק “
הטיפ המרכזי למי שמחפש אוכל כשר בניו יורק - לא כדאי לסמוך רק על הרשימות מהארץ. אפשר ומומלץ לשאול את המקומיים, בעלי חזות דתית-יהודית, והם כבר יכוונו אותך.
חיפשנו מקום עם תעודת כשרות. לא סתם מסעדה חלבית. קבלנו בארץ רשימה שהתגלתה כלא מעודכנת או של מקומות "דוסיים מהשטייטל", שלא היה כיף לשבת בהם. בתקוף הרעב, עמדנו בשדירה החמישית בפינת רח' 57. קראנו בספר שיש שם הרבה חנויות של יהלומנים יהודים. אכן, תוך פרק זמן קצר, עבר שם יהודתי דתי עפ"י לבושו,(כיפה+ציצית+ זקן). הסתערנו עליו בשאלה והוא הפנה אותנו לקפה קלסיקו. מקום טעים ונעים, מרחק 4 גושי בניינים. המקום כשר, חלבי ודגים. אוכל מושקע. אוכלוסיה ניו יורקית. לא בהכרח דתית ואפילו לא יהודית. ארוחה של פססה + סלמון + בורגר פטריות בלחמניה + שני סלטים ושתיה, עלתה 44 דולר, כולל שירות.
מינוס אחד: המושבים מאד קטנים וצפופים. חזרנו על שיטת "ארוב לדתי המקומי ושאל אותו", גם למחרת והיא הניבה מסעדה בשרית נחמדה ברח' 47 בין השדירה השישת לשביעית.