יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל
”מסעדת כרמל הכשרה בבודפשט“
יצאנו 20 איש מטעם מקום העבודה לנופש בבודפשט. למען שומרי הכשרות שבחבורה ולכבוד השבת הזמנו מראש לכולם שולחן לארוחת ליל שישי במסעדת כרמל הכשרה ברובע היהודי.
החוויה הלא נעימה התחילה כבר בכניסה למקום כאשר בעל הבית גער בנו שאיחרנו,והחדר פרטי עם שולחנות ערוכים מאוד בפשטות ללא גינונים כלשהם של שבת הזכיר יותר מנזה מאשר מסעדה.
את המנות בחרנו מראש עוד מן הארץ מתוך כמה אפשרויות, כך שחוות הדעת דלהלן מתבססת על מספר מנות ותגובת כל חברי הקבוצה.
המנות הראשונות עוד איכשהו היו בסדר: המרקים אמנם היו על טהרת האבקה, אבל הפלטה הצמחונית היתה סבירה - הרי ירקות טריים (פחות או יותר) קשה להרוס.
הנפילה הגיעה עם המנות העיקריות: מנת הבקר עם אטריות התגלתה כגוש אפור של בשר מכוסה ג'ילי סמיך ואטריות ביצים שריח לא טוב עולה מהן- מנה כה דוחה ולא אסתטית שאנשים פשוט מיהרו להזיז את הצלחות הצידה מבלי לטעום מהן בכלל. גם מנת הדג סבלה מאותו גון אפרפר לא מעודד, ורק הפרגיות היו אכילות, אם כי לא ממש טעימות. בקשות להחליף מנות התקבלו ע"י המלצרים חמורי הסבר בסירוב, וניכר היה כי העובדה כי עשרים מנות פונו לבסוף מן השולחן כאשר כמעט ולא נגעו בהן לא הזיזה כלל להנהלת המקום. העיקר שקיבלו (מראש לפני כניסת השבת) תשלום גבוה למדי עבור הארוחה.
ואם חשבנו שלפחות נשביע את הרעב בקינוחים, גם כאן התבדינו: השטרודל מולא בבליל מתוק עד אימה ובלתי אכיל ואילו ה"פנקייק" היה במרקם של גומי.
מלבד תחושת הרעב שעדיין ליוותה אותנו ביציאה מן המקום (כמה אנשים עוד הלכו מאוחר יותר לאכול במקום אחר) היתה גם תחושה חזקה של זלזול בלקוחות וניצול ציני של מיעוט אפשרויות הסעדה לשומרי כשרות בעיר, שמתבטא בהגשת אוכל מזעזע במחיר שערורייתי.