בשנים האחרונות מיטשטשים ההבדלים בין תמונות שצולמו במצלמה לתמונות שצולמו בסמארטפון, וכתוצאה מכך אנחנו גם מצלמים הרבה יותר ומתעדים כל צעד ושעל – ובמיוחד בטיולים. אבל, לפני שאתם עולים על מטוס אל היעד הבא, קחו גם את הצילום שלכם ליעד הבא, ושדרגו את הנייד שלכם בכמה אפליקציות חובה:
1. גלגלי עזר לכל צלם: Camera 51
למה: כדי לקבל אינסטינקטים של צלם | איך: רק להזיז אייקונים אחד על השני!
תמונה טובה לא מורכבת ממצלמה טובה בלבד ואפילו לא מנוף יפה, אלא מהצלם - איפה הוא התמקם, איפה מופיע האובייקט המצולם ביחס אליו, האם הקומפוזיציה טובה ועוד אלפי דברים שנולדים איתם, או רוכשים עם הניסיון.
אבל, יש פתרון גם למי שלא נולד צלם: אפליקציית camera 51, שתספר לכם ב"לייב" לאן להזיז את המצלמה, כך שהפריים יהיה מוצלח יותר וכמה להטות אותה לטובת סלפי מנצח. ותאמינו לנו – אתם הולכים לגרוף מחמאות!
- קצת זום: ואגב סלפי – ברגע שמיקמתם את המצלמה באופן המדויק ביותר, היא פשוט תצלם את הסלפי, מבלי לחכות ללחיצה על אף כפתור.
- הורדה: לאנדרויד
2. הפוטושופ של הטלפון: Snapseed
למה: תכנת עריכה שעושה פשוט הכל | איך: מעלים תמונה ומתחילים לשחק
כנראה שזו המקבילה הקלה והנוחה ביותר לפוטושופ, רק בנייד. היא מאוד קלילה ואינטואיטיבית למשתמש, בשפה העברית, עושה באמת הכל ולא תופסת הרבה זיכרון. בנוסף – בתוך האפליקציה יש מדריכים קצרים ונחמדים לשימוש בפילטרים.
כמו בהרבה אפליקציות, גם פה יש שלל כלי עריכה, אך בשונה מהרבה אחרות, תוכלו לתקן גם כל דבר קטן בפנים – להגדיל את העיניים, לשנות את תנוחת הראש (כי זה שהנוף הוא הכי יפה בעולם, לא אומר שאתם לא צריכים להיות), למחוק אצבעות שנכנסו לתמונה בטעות, להוסיף טקסט, לשנות את פרספקטיבת התמונה וליצור מהתמונה שלכם משהו אחר לגמרי.
- טיפ שימוש: העלימו מכוניות, אנשים והפרעות מהנוף - מעבר לאופציות העריכה הרגילה, באפליקציה תמצאו גם אופציות מתקדמות כמו ה-Healing שתעשה זאת עבורכם בתזוזת אצבע!
- הורדה: לאנדרויד/אייפון
דוגמא לשימוש בכלי ה-Healing:
3. עצבו אלבום בקליק עם בינה מלאכותית: אפליקציית picabookAI
למה: יצירת ספר תמונות עוד לפני שחוזרים הביתה | איך: האפליקציה החכמה תבחר בשבילכם את התמונות הכי מוצלחות שצילמתם לגמרי לבד!
אחרי שכבר צילמתם ותיעדתם, ערכתם ושמרתם – אל תשאירו את התמונות בטלפון, שבו ישכחו ויישארו אולי אפילו עד הטיול הבא. ערכו את ספר הטיול בעודכם יושבים בגלידרייה הקטנה באיטליה, מחכים בתור לאקרופוליס או בהמתנה לטיסה חזרה (סליחה, אבל גם זה מגיע בסוף). אפליקציית picabookAI היא אפליקציית חכמה שבוחרת עבורכם את התמונות הכי מוצלחות באמצעות בינה מלאכותית. כן כן, זה אומר בדיוק מה שאתם חושבים – לא תצטרכו לשבור את הראש ולהתלבט בין שני פריימים דומים במיוחד, כי האפליקציה המדהימה תבחר בשבילכם את התמונות עם התאורה, הפוקוס והצבעים הטובים ביותר. יחי הבינה המלאכותית!
מה באפליקציה? באפליקציה תוכלו להעלות את כל התמונות שצילמתם מהטיול ישירות מהטלפון או מהענן ולקבל אלבום שלם ומושלם בכלום מאמץ. ואם אתם רוצים לעשות את זה בשיטה הישנה והטובה, אל דאגה, כי באפליקציה קיימת גם אפשרות ליצור אלבום בעיצוב אישי באמצעות עורך האונליין באתר של פיקאבוק. עוד תוכלו ליצור אלבום משותף בגוגל פיקס או אלבום שישמר במחשב האישי שלכם.
טיפ שימושי: מומלץ לעבוד בדירוג – להעלות לאפליקציה בסוף כל יום את התמונות היומיות שהכי אהבתם, כך שבספר שלכם יופיעו התמונות שהכי ריגשו אתכם בזמן אמת. תאמינו לנו – אין קושי גדול יותר יותר מלבחור בין אלפי תמונות, ובמיוחד לא, אם צילמתם בלי סוף.
4. להיכנס בקלות למעגל המקצוענים: Lightroom CC
למה: אותה הגברת מהמחשב, בגרסת המובייל | איך: דורש הרשמה, קצת קריאה מקדימה, וקדימה לעריכה
אמנם קצת יותר למתקדמים, אבל למי שמכיר את הלייט רום של Adobe מעולם עריכת התמונות במחשב, יודע שזו ה-תוכנה לעריכת תמונות.
בזכות הגרסה הקלה יותר שיצאה למובייל, היום כבר אין צורך להעלות את התמונות למחשב ולערוך – אלא ניתן לעשות הכל בטלפון, מיד בסיום צילום התמונה. למעשה, תוכלו לעשות זאת בעודכם יושבים בבית הקפה הסמוך ומעקלים את הדברים הנפלאים שראיתם עכשיו!
אז מה יש בה? קודם כל – אופציה לסדר את התמונות שלכם לתיקיות מאורגנות היטב, בהמשך – כל כלי העריכה המוכרים, כמו: שינויי צבעים, חידוד, הורדת “ערפל”, אפקט זוהר ועוד. כמו כן ניתן לראות את התמונה לפני ואחרי השינוי במגע קל ומבלי לחזור אחורה וקדימה.
אין פה יותר מדי אופציות ככה שלא תתקעו עם הבחירה. אמנם היא מעט קשה יותר לתפעול, אבל אתם תרגישו במקצוענות שלה וביכולות הטכניות המדוקדקות שלה במהרה.
- טיפ שימוש: ויש רק קאץ' אחד – בשביל אופציות מתקדמות כמו סנכרון בין הנייד למחשב, לעבודה על מסך גדול יותר, כלים “מתקדמים”, עריכת אזור קטן מהתמונת ועוד – תצטרכו לשדרג ולשלם. אבל באמת שלעריכה בסיסית (ולפחות להתחלה) הכלים מספקים.
- הורדה: לאנדרויד | לאייפון
דוגמר לשימוש בכלים לשיפור איכות וצבעי התמונה:
5. לפנות מקום לכל התמונות מניו יורק: Google Photos
למה: אחסון ושיתוף | איך: בקלות מקסימלית, כשיש Wi-Fi
ראיתם את פריז וגם את רומא? צילמתם בלי היכר? גבו את זה. כך גם תפנו מקום להמשך הטיול וגם אם חס וחלילה הטלפון יאבד או יישבר (לא עלינו) – התמונות לא יישארו רק בזיכרון רחוק, אלא בזיכרון של חשבונכם בגוגל.
גוגל השיקה לפני מספר שנים את האפליקציה החינמית הזו שתאפשר לכם לגבות את התמונות שלכם בכל מקום ובכל שעה (כל עוד יש Wi-Fi בסביבה), להקל על הזיכרון של הסמארטפון שלכם ואפילו ליצור אלבומים, לקטלג אנשים ומקומות באופן שיעשה לכם סדר לקראת הספר שיודפס מאותו הטיול.
עוד כמה דברים נחמדים שהיא עושה – יוצרת באופן רנדומלי אנימציות קטנות מהתמונות שלכם, מצגות עם מוזיקה מהטיול ואפילו מעצבת תמונות בעצמה. תוכלו גם לעצב את התמונות שלכם בכמה פילטרים בסיסיים, ליצור קולאז'ים, וכמובן – לשתף כל תמונה באופן מהיר בכל הרשתות החברתיות.