”זמביה - הפרובינציה הצפונית“
הפרובינציה הצפונית היא אזור כמעט לא מתויר, למרות שיש המון טבע יפה לראות:
אגם באנגאולו (סאמפיה) מרהיב ביופיו עם חופי חול צחים כשלג וכן אפשר גם לשחות (מזה שנתיים לא נראו תנינים) במקום גם שני לודג`ים זולים עם תנאים סבירים (יש מקלחת חמה, נקי). לאוהבי הדייג - מומלץ. אפשר לשכור סירות במקום.
יותר צפונה מאנסה וצפונה ממנה לכל אורך הדרך אזורי ההצפות ובמואנסה תחנת החשמל המופעלת ע``י כמויות המים האדירות שזורמות בנהר לואפולה לתוך אגם מוארו בדרך גם מפלי לומאמבילי שנמצאים 8.5 ק``מ מהכביש הראשי. אפשר לקפוץ ראש לתוך בריכה גדולה בתחתית המפל ולהתקרר במיים הצלולים.
נצ`לנגה, לחוף אגם מוארו, עיירה קטנה שמבוססת על דייג באגם יש 3 אכסניות/לודג`ים זולים עונים על הצרכים הבסיסיים של מקלחת ומקום לשים ת`ראש.
משם מזרחה לכיוון קאוומבווה - כנסייה של מיסיונרים מהמאה הקודמת בנויה בסגנון אירופאי בולטת בלבנים האדומות מתוך הירוק שמסביב. משם כ 75 ק``מ עוברים את הגשר החדש על נהר קאלונגאושי הזורם באון ועוד 10 ק``מ פונים שמאלה עוד 10 ק``מ מפלי לומאנגוו - מדהים!! גירסה קצת מוקטנת של מפלי ויקטוריה אבל פראי לחלוטין בתוך יער גשם, במקום אפשר לעשות קמפינג ולשכוח מהעולם. באזור עוד מס` מפלים אבל לא הגענו אליהם מפאת קוצר הזמן.
משם חזרה לדרך הראשית מזרחה למפורוקוסו משם אפשר לעלות צפונה לאגם טנגניקה (לא נסענו, קוצר זמן) ושמורת נסובו.
מזרחה לקאסאמה כשבדרך יש עוד מפלים. אני חייב לציין שמעט מאוד רכבים עוברים בדרך ויש את ההרגשה שאנחנו לבד בלב יערות אפריקה, דרך העפר עוברת בתוך עשב פיל גבוה ולעיתים קופצנית ביותר - בעונת הגשם קשה לעבירות. הגענו לקאסאמה בשעת ערב מאוחרת נזרקנו לישון.
מקאסאמה חזרה ללוסקה אחרי יום נסיעה על כביש טוב. עשינו עצירה נוספת במפלי קונדילאלה (אזור מאקושי) להפסקת צהריים, גם הללו מדהימים בעוצמה וביופי. ממרום המפלים משקיפים על עמק הלואנגווה (שמורה מרהיבה אבל זה סיפור אחר) המשתרע מזרחה.
משם דרך קפירי מאקושי (תחנת הרכבת זמביה-טנזניה) חזרה בכביש המהיר הביתה ללוסקה.
היו עוד פרטים קטנים בדרך, כולל התהפכות שלנו עם הרכב שהיה לנו המון מזל לצאת בלי שריטה אפילו ולהפוך את הרכב חזרה על הגלגלים ולהמשיך בדרך בתוך 45 דקות (נזקים מזעריים לרכב), פאנצ`ר אחד בגלל בול עץ בצד הדרך שלא נצפה ע``י הנהג, ודייג לא מוצלח במס` עצירות.
חוויה אדירה!!
קרא עוד