ניתן לומר שביוקטן יש שני מוקדים מענינים: החוף הקריבי ואתרי המאיה. בתחילת הטיול רצנו לכל פרמידה שעל המפה ותכננו להגיע לכל כפר דייגים לאורך החוף הצפוני והמזרחי אבל מי שניצח אותנו וגרש אותנו לגואטאמלה היה בעיקר מזג האויר. חום אימים, לחות נוראית, אתה חושב שתתרגל אבל לא. אז בכל זאת מה כדאי?
1. קובה. קצת קשה להגיע וכדאי להגיע מוקדם בבוקר. האתר נפתח ב- 7. חוץ מהפרמידה הגדולה (אפשר לשכור אופניים בסביבות 8 בבוקר בכניסה ולפדל אליה) העתיקות לא מאד מענינות ויש אתרים יותר מרשימים, אבל האגם שבמחוץ לאתר מאד נחמד ושימו לב יש בו תנינים. לא לצפות ליותר מדי.
2. סלסטון - כפר דייגים מזרחית למרידה. סירות יוצאות לראות פלמינגו ושאר עופות מים. נחמד. חוף יפה. מסעדות. רוח מהים!! מרענן, קצת יקר כל העסק.
3. צ`יצ`ן איצ`ה מאד מרשימה. על אושמאל הייתי מוותר לטובת מזג אוויר נעים יותר. כדאי לנסוע לטולום מוקדם בבוקר ולהעביר את הגהנום של הצהרים ברביצה על החוף הנהדר.
4. מי שנוסע לגואטמאלה, פלנקה מאד יפה אבל היהלום שבכתר ולא יעזור כמה פרמידות יש במקסיקו - היא טיקל. לישון באתר (כן זה שווה) כדי להכנס מוקדם ולברוח מעדרי התיירים. יש קופים, ציפורים וגונגל מלא עתיקות חבויות הרחק מהאתרים המרכזיים. לא פחות חם שם אבל הגונגל עושה צל. במקסיקו לא תראו דברים כאלה, אני מצרף תמונה להמחשה:
קרא עוד