כמו כולנו גם אנחנו השתמשנו רבות בשירותיו הנאמנים של האתר והחלטנו לנסות ולתרום את חלקינו..
בגדול המסלול שלנו היה Arusha-Tarangire-Lake Manyara - Serengeti - Lake Masek- Ngorongoro Lake Eyasi - Lushoto - זנזיבר
לצערי היו לנו רק שבועיים וחצי ובכל זאת היה טיול רגוע נעים מפנק ומאד אבל מאד יפה. היינו שמחים לעוד כמה ימים בחופים ואז זה היה שלם אבל גם ככה אין לנו באמת על מה להתלונן.. החלטנו לשתף רק עם הדברים שלא מופיעים כבר בכל הטיפים אבל ללא ספק תומכים בהמלצות על המסלול שעשינו ;)
מי שארגן לנו את הטיול היה כמובן ג׳וסף בומי שהיה מאד מאד גמיש מקצועי ואדיב והתאים את הכל לבקשות שלנו ובהתאם לתקציב סביר יחסית ומהתרעה של מהיום למחר סגר הכל וברמה מאד גבוהה!
אבל.. הוא כבר היה תפוס ולכן שדך לנו את זיבי אחרי כל ההמלצות החמות על ג'וסף בהתחלה קצת חששנו אבל זיבי התגלה כנכס אדיר לטיול שלנו. הוא נתן לנו את כל המענה, בשירות מעל לכל הציפיות, נעים, תמיד עם חיוך ועם עיניים של נץ! הביא אותנו למרחק נגיעה מצ׳יטה, אריות, צבועים, נחשים, שועלים ומה לא?!?!? הוא וג׳וסף עובדים בשת״פ מלא ככה שאפשר לפנות ישירות לזיבי והוא ידאג לארגן הכל מול ג׳וסף ממליצים בחום!
+255787858208
היה שבוע גאוני בספארי ששלבנו גם לודג׳ים וגם קמפינג מטעמי תקציב. בדיעבד אפילו התחרטנו שלא עשינו יותר לילות בקמפינג כי זה היה לא ספק הקמפינג הכי מפנק שידענו עם שף צמוד ואוכל מעולה מקלחת נעימה ומסודרת ועם מי שידאג להרכיב את האוהל ולשים מצעים נעימים ונקיים. אז כל מי שמתלבט אין התלבטות זה חוסך הרבה כסף וזה באמת קמפינג נטול עבודה ומפנק!
אם בכל זאת רוצים לודג׳ים לא לוותר על האוהלים המאובזרים ב Lake Masek אחד המקומות היפים, מפנקים ורומנטים שהיינו!
צמוד לLake Manyara יש עירה שנקראת Mosquito River שהרבה אנשים מדלגים עליה מסיבה לא ברורה. אנחנו ממש נהנינו שם בטיול אופניים של שעתיים בעיירה עצמה בין המטעים לבתים של המקומיים. אפשר לשלב גם ארוחה בבית של מקומיים.. זה גם שבר קצת את רצף הספארי וגם היה מאד יפה ומעניין. רק צריך לבקש ממי שיארגן לכם את הטיול להוסיף את זה ללוז..
בסוף השבוע ביקרנו בשבטים בLake Eyasi שהיה סיור אדיר! נפגשנו עם שבט הBushmen ושבט Dagota סיום מוצלח ומעניין לשבוע אדיר וגם לשם שינוי לא ישבנו בג׳יפ אלא קצת הלכנו/רצנו אחרי חברי השבט במסע ציד שלהם.. עשינו גם סיור נוסף בתשלום אצל שבט המסאי בעיני היה קצת מיותר ומסחרי.
חזרנו לארושה ומשם נסענו לאזור ההרים בלשוטו.. ג׳וסף עשה לנו שידוך עם סעיד סלים מדריך מוסמך חמוד ואנרגטי שסדר לנו שלושה ימים של טרק/הליכה בין הכפרים עם נופים ואנשים מעניינים (Lushoto, Irente, Rangwi, Thai) השיא היה שישנו במנזר ב- Rangwi הזרים היחידים בכל העיירה חוויה יוצאת דופן ללא ספק. גם עליו אנחנו ממליצים בחום אז אם מחפשים מדריך טוב עם מלא ידע על האזור/צמחייה תוך ששומר ומגן גם על המקומיים זה הוא, שלא לדבר על זה שהוא עושה פיקניקים מעולים!!!! הליכה נעימה ולא קשה במיוחד - לא הלכנו יותר מחמש שעות כולל הפסקת צהריים כל יום אז תצטיידו בספרים כי יש הרבה זמן פנוי אחה"צ - המזג אויר היה קצת מעונן וגשם קל אבל זה לא הפריע בכלל!
Salim Said
+255756796575
מלשוטו נסענו באוטובוס לTanga ומשם בטיסה לזנזיבר. בזנזיבר עשינו יומיים בסטון טאון, הסתובבנו בשוק האוכל בלילה ובשווקים ובעיר העתיקה. וביום השני שכרנו רכב (ב-20 דולר + 30 דולר דלק) ונסענו באופן עצמאי לחוות תבלינים. יש המון חוות באזור של התבלינים ספיציפית נכנסנו לראשונה שראינו ובטעות נפלנו על אחת קטנה וכנראה לא יותר מדי מסחרית שהשקיעו בנו בסיור ארוך, מפנק שאכלנו פירות מעולים ישירות מהעצים וזכינו לכתרים וקישוטים ששזרו לנו במקום מהעלים של העצי קוקוס וכל זה ב5 דולר לשנינו (The Hill Spice Farm Kimachi) - מהחווה נסענו לשמורה של הקופים האדומים ביער Juzani וסיור קליל בשמורה של עצי המנגרוב שצמודים לחוף. היה נחמד להות עצמאים ואפשר לנו לעצור איפה שרצינו ללא מגבלות. אחרי יומיים נסענו לארבעה ימים אחרונים ומאד מפנקים (ויקרים יחסית) במלון GOLD שנמצא על חוף Kendwa -; רצועת חוף לבנה וגדולה במיוחד. משם גם יצאנו לצלילות עם ראות נדירה.. חשבו במלון על כל פרט ופרט במיוחד לזוגות בירח דבש -; מומלץ בחום!
אין ספק שזה היה אחד הטיולים היותר מוצלחים שעשינו -; תהנו!