עזבנו את גוואטמלה המקסימה (שללא ספק אליה עוד נשוב) וארזנו פקלאותינו לכיוון קוסטה ריקה.
רותי ואני באמצע החיים (60 עד 120) החלטנו לשחק אותה מוצ'ילרים, לעזוב הכל ולחודשיים וחצי לתור את מרכז אמריקה כאילו רק סיימנו את שירותינו הצבאי.
כשהגענו לקוסטה ריקה הבנו שהקטע המוצ'ילרי כאן יטרפד לנו את ההנאה מהמקום אז אפסנו את המוצ'ילות בתא המטען של ה4 * 4 (טיפ חשוב לגבי השכרת הרכב בהמשך) ויצאנו למסע בדרכים העקלקלות.
קוסטה ריקה היא ארץ עוצרת נשימה. מרחבים של חופש ירוק, הטבע עוטף אותך מכל כיוון, הכל ראשוני כאן. קצב אחר של חיים.
פואז וגני לה פאז
קראנו חומר רב טרם הגיענו ומהמלצות חמות ביקרנו בהר הגעש פואז - הראות הייתה לקויה, עננים בעיקר.
בקושי הצלחנו לראות משהו. התמזל מזלינו ולחלקיק שנייה העננים התפוגגו וראינו את הלוע המהפנטת של ההר. מומלץ לברר מה מזג האוויר לפני הסיור חבל על עוגמת הנפש. המשכנו לגני לה פאז, האתר מומלץ בחום, פרחים, גנים, פרפרים וגעלי חיים שמעולם לא ראינו- פנינה של מקום.
www.lapazwaterfallgardens.com
לאנדס אין לאב
למחרת יצאנו לכיוון ארנל - לה פורטונה. בדרך, לאור ביקורות טובות שקראנו ומסקרנות עצרנו ב"לנדס אין לאב" אתר נופש ואטרקציות שמנוהל ע"י חבר'ה ישראלים. כבר בדרך לקראת המלון עשרות שלטים קידמו את פנינו חלקם בעברית וכולם בצבעים.
עברנו את השער ונכנסנו לשרוול של צמחייה בדרך סלולה אל תוך היער. האווירה במקום ממש ספיריטואלית.
הכל בטוב טעם. כל דבר עם נגיעה אישית ששוברת את השטאנץ' הסביבתי. הלובי חמים ומזמין מלא צבעים.
התקבלנו בהכנסת אורחים של אברהם אבינו. חבר'ה ישראלים מקסימים מנהלים את הפרוייקט המרשים.
האוכל מפתיע, המציאו מחדש את המושג צמחונות עבורינו. חובה! תזמינו את הלאפה הירושלמית, מדובר במעדן אמיתי.
החדרים נוחים, עם הפתעות אומנותיות, כך כינתה זאת רותי, פה פרח מציץ על גביי הסדין שם פרפר על הווילון.
אתה פותח את הארון ואגרטל פרחים מצוייר מקבל את פנייך. לחובבי אמנות - פניונות אומנותיות במקום לא פחות מפעימות מהירוק מסביב.
את הבקר שלמחרת התחלנו בקנופי - גלישה על כבלים בין צמרות העצים, אני נשברתי אחרי הכבל השני אבל רותי המשיכה בפול גז, עשתה את הטרזן, סופרמן וקינחה בקניונינג - שילוב של סנפלינג בתוך מפלים, קנופי ורכיבה על סוסים. הכל מתועד למען יראו ולא יראו
www.landsinlove.com
טיפ חשוב! מי שמתכנן לשכור רכב בקוסטה ריקה, כדאי לעשות זאת דרך "לנדס אין לאב" בשיחה שלי עם אלון אחראי הטור דסק, הסתבר לי ששילמנו עבור הרכב ששכרנו בשדה"ת כמעט פי 2 מאשר מחיר ההשכרה דרך לנדס אין לאב
המשכנו לכיוון ארנל - לה פורטונה, מצויידים בטיפים שקיבלנו מאלון שהסתבר שהוא מומחה רציני לקוסטה ריקה.
הר הגעש ארנל בשנה האחרונה הפסיק פעילות געשית, ההייקינג בשמורה היה מרתק המדריך הסביר הודות היווצרותם של הלועות השונים והיסטוריית ההתפרצויות של ההר. אחרי ההייקינג בארנל בילינו במרחצאות החמים באלדי, מקום קצת המוני אך חביב. ארוחת הערב לא מומלצת בלשון המעטה.
חוות לה קאסונה
בעצתם של החבר'ה ב"לנדס אין לאב" ביקרנו בחוות "לה קאסונה" חוויה אמיתית של קוסטה ריקה השורשית. סיור מסקרן ומלמד בחווה של מילטון ואלייט שפתחו בפנינו את ביתם, למדנו על תהליך ייצור הסוכר, הכנת המטעמים האותנטיים: טורטייה, שמנת חמוצה, גבינה וקפה. אף לקחנו חלק בהכנתם ו"חיסולם"
המשכנו בטרקטור חקלאי לסיור במטעים באיזור וההיי לייט... בית הספר שבכפר ומופע ריקוד פולקלור של תלמידי בית הספר , הצטרפנו למחולות. "לה קאסונה" סיור כובש לב, טעימה של התרבות הקוסטריקנית. נהנינו מארוחה קוסטית טיפוסית ממטבחה של אלייט.
www.casonariofortuna.com
מנואל אנטוניו
שמנו פעמינו לכיוון מנואל אנטוניו, לחופים הקסומים, נסיעה של חמש שעות.
כל הסופרלטיבים על יופיים הציורי של החופים אכן נכונים. הפנטזיות שלי על חופשה בטן גב עם פינייה קולדה ביד בהחלט תאמו את מנואל אנטוניו.
ראפה טור
אטרקצייה מומלצת ביותר - ראפה האבא של הקופים (פדרה דה לוס מונוס) - עוד טיפ של "לנדס אין לאב". מדובר בשייט לאיי דמאס בהדרכתו של ראפה - טיופס מיוחד במינו. ראפה המדבר את שפת הקופים והם באים לספינה והופכים את השיוט המענג לחוויה מצחיקה ומשובבת לב. חטפתי צ'אפחה ידידותית מאחד הקופיפים. רותי אמרה שכנראה הגיע לי.