מסלול בן שבוע-שבועיים באל קלפטה ”מסלול בפטגוניה“
מבואנוס איירס לדעתי כדאי לרדת לאושיוויה – 51 שעות באוטובוס, או כמה שעות טיסה (אני עשיתי באוטובוס). באושיוויה ניתן לעשות סיור של 3 שעות ללגונה אזמרלדה, לקחת שיט לראות פינגווינים ואריות ים ולצאת לטרק בפארק הלאומי טיירה דל פוואגו ( ארץ האש).
ניתן לפצל את הטיול בפארק ליומיים של טיולים יומיים ולא טרק אחד גדול. חוץ מזה עיירה חביבה, עם חנויות יותר מדי יקרות, מוזיאון ואטרקציה של להיות בסוף העולם. הרבה ישראלים מוותרים, אך לדעתי שווה ביקור. אני מאוד נהנתי מאו שיוויה ועל כן אני ממליצה בחום.
מארגנטינה עוברים לצ'ילה – הפעם לטורוס דל פיינה (פונטו ארנס) – הוא טרק של 4 ימים או 7-8 ימים. יש שנוסעים לפורטו נטלס לראות פינגווינים – אני כאן ויתרתי, אך הבנתי כי זו חוויה נחמדה (לא אדירה אבל חביבה).
משם נוסעים שוב לארגנטינה והפעם לאל קלפטה – עיירת נופש חמודה, הקרובה לפריטו מורנו, הקרחון המתנפץ. לעיירה זו תגיע דרך ריו גז'גוס (תחנת מעבר בה תעבור מספר פעמים לצערך). כל הסיפור של הקרחון זה חצי יום, אך ממש שווה את זה.
משם נוסעים כ-3 שעות לטרק של סרו פיץ רוי (בעיירה אל צ'לטן). טרק יפה ומהנה הבאסה היחידה היא שמזג האוויר שם ממש מסריח. טרק שבדר"כ אורך כיום וחצי. עולים אחה"צ, רואים זריחה למחרת ואז מתחילים לרדת. אם רוצים להשתקע אז אל קלפטה היא עיירה ממש כיפית לכך. יש שם שוק, מלא פאבים, בתי קפה ואגם חביב.
מאל קלפטה נוסעים לתחילת הקרטרה אוסטרל – צ'ילה. אחת מהתקופות היפות ביותר בטיול שלי. אני ממליצה בחום על טרמפים. לטעמי זה חלק מהחוויה המדהימה של הקרטרה. להלן התחנות המרכזיות בקרטרה: צ'ילה צ'יקו – עיירה חמודה, עם עצי פרי בכל מקום, אגם גדול. אין בה הרבה מה לעשות אבל זו נקודת ההתחלה טובה.
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל