יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל
”מערות המסתור ב - Vieng Xai, בצפון לאוס“
ממש ממש מחוץ למסלול התיירותי בלאוס, נמצא לו היישוב Vieng Xai בצפון מזרח לאוס, בדרך אל הגבול הצפוני ביותר עם ויאטנם. המקום נבחר בלונלי פלאנט כמקום מומלץ כמקום מחוץ למסלול, אז לא תראו שם עוד הרבה תיירים אתכם, אבל אם אתם חושבים על מעבר לויאטנם מבלי לרדת דרך המרכז, ויאנטין, בהחלט שווה לעצור שם.
מה רואים ? אז ככה: Vieng Xai הוא כפר קטן שנמצא לו בעמק ירוק עם שדות אורז בינות לצוקים מרשימים שחלקם יוצאים ממש מתוך השדות בין אגמים קטנים. בקיצור, נוף מאוד פסטורלי שכייף לטייל בתוכו. האטרקציה העיקרית במקום היא מערות המסתור העמוקות ששימשו את הלאוסים ולוחמי הויאט קונג הויאטנמים שברחו מהאש האמריקאית בתקופת מלחמת ויאטנם.
בזמן ההוא אפילו שהה פה ראש ממשלת לאוס בזמן הפצצות כבדות מהאוויר. ניתן לראות את חדרו מתחת לאדמה עם מערכת הכנסת אוויר, חדר ישיבות ושאר מחילות המלטות. חייבים להזמין סיור מאורגן כשמגיעים למקום דרך משרד הנמצא ברחוב Kaysone Phom Vihan . המשרד נמצא ברחוב העליון לכיוון מזרח (לא הכי קל למצוא אותו, במיוחד כשהתושבים בקושי מדברים אנגלית).
יש במקום 2 אכסניות לתיירים, אני לא זוכר את שמה של האכסניה שלי אבל אני זוכר שהיה לידה אגם קטן צמוד ומסעדה על האגם - מאוד חמוד (מופיע בספר).