יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל
”ביקור באי אלקטרז“
האי אלקטרז הוא אטרקציה שאין תייר שמגיע לסן פרנסיסקו ולא מבקר בו ולכן בהגיעכם לקנות כרטיס (עושים זאת רק בפיר 33, כל שאר המקומות בהם מוכרים כרטיסים הם לסיורים מסביב לאי ולא מורשים להוריד נוסעים בו) אתם עלולים לגלות שכל הכרטיסים לימים הקרובים נמכרו, דבר שעלול לגרום לכם לסטות מהלוחות זמנים שלכם או גרוע מכך לפספס את הביקור באי.
לכן, ממליץ בחום לקנות מבעוד מועד כרטיסים לאי באתר הרישמי והיחיד של האי בכתובת האינטרנט המופיעה מטה. עלות הכרטיס למבוגר - 24.5 דולר והוא זהה למחיר בקופות באתר (יש אתרים אחרים שמוכרים את השייט של אותה חברה בעשרה דולר יותר). עלות לילדים בגילאי 12-17 זהה למחיר של מבוגר ועלות של ילד בגילאי 5-11 15.25 דולר. ילדים בגילאים צעירים יותר- הכניסה חופשית.
השייט הראשון לאי הוא בתשע בבוקר ולאחר מכן כל חצי שעה עד השייט האחרון בשעה 13:55. יש אפשרות לקחת שייט ליילי שעולה עוד 7 דולר לאדם והוא יוצא (נכון לסתיו 07) ב-16:30 (לא ברור מה כל כך לילי בו, זאת שעה שעדין יש בה אור מלא). באי מחולק לכל מבקר מדריך אודיו חינם בשפות שונות (אין בעברית כרגיל...) שמספר לכם את הסיפור בקולותיהם של סוהרים ואסירים מאלקטרז. מאוד מעניין.
חוויה נחמדה מאד השווה ביקור! (מי שרוצה להעצים את החוויה שיצפה לפני הגעתו לאי בסרט ``הבריחה מאלקטרז`` עם קלינט איסטווד.)