יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל
”המדריכה חגית שדה“
אתמול חזרנו שני זוגות (גילנו הממוצע 60) מ-6 ימים בגרמניה, יעדנו המרכזי היה ברלין, מראש הזמנו חצי יום (6 שעות) של הדרכה בעברית, למרות ששכרנו רכב לכל ימי שהותנו בברלין ע"י המדריכה חגית שדה.
למרות ששכרנו רכב לכל ימי שהותנו בברלין. איני זוכר הנאה שכזו משום טיול שעשינו עד כה, הסיור היה לארבעתנו בלבד (ולא ביחד עם קבוצה של עשרות משתתפים באוטובוס) והחל בפתח מלוננו ובשעה היעודה, המדריכה הפגינה את שליטתה ברחובות ברלין ובאמצעות ג'יפ המרצדס החדש והנוח, עברנו מאתר לאתר עד לטווח מגע עמו, ואז בקולה הערב הצליחה לרתק אותנו עם הידע הרב ובתאורי המקומות המעניינים והחשובים ביותר בעיר.
העדפנו צורה כזו של טיול ממונע עם הסברים תמציתיים ושבו ניתן לעבור יותר אתרים, מאשר טיול עם הליכה מרובה ברגל ושילוב תחבורה ציבורית,או סיורים מאורגנים או קווי אוטובוסים 100\200. את סיורינו זה סיימנו בחזית מסעדה בשרית טובה. הצלחנו גם לטייל בעיר לבד ובאמצעות GPS הצלחנו להגיע לכל האתרים שבחרנו, כמו כן יצאנו אל מחוץ לברלין וילה ואנזה-Haus der Wannsee, פוטסדאם -Potsdam ודרזדן - Dresden.