בכתבה זו:
- איזה רחפן הכי מומלץ למתחילים?
- כל מה שחשוב לדעת לפני הטיסה לחו"ל עם הרחפן
- מה צריך לבדוק לגבי חוקי ההטסה המקומיים בכל מדינה?
- טיפים חשובים שישדרגו לכם את צילומי הרחפן
אם גם אתם נדבקתם בחיידק הרחפנים ומתכננים לרכוש רחפן לקראת החופשה המיוחדת בחו"ל, הגעתם למקום הנכון!
כדי שתוכלו לתעד את החופשה שלכם בדרך בלתי נשכחת ובהחלט לא שגרתית, ולחזור לארץ עם צילומים מרהיבים ממעוף הציפור, ריכזנו עבורכם בכתבה זו את כל מה שתצטרכו לדעת בתור רחפניסטים מתחילים על חופשה בחו"ל עם רחפן, וגם המלצה שלנו על דגם מעולה של רחפן זעיר ששווה לכם לבדוק רגע לפני הטיסה!
איזה רחפן הכי מומלץ למתחילים?
לרחפניסטים המתחילים שביניכם, שמחפשים רחפן קל ונוח לשימוש למטרות שאינן מקצועיות, מומלץ בחום לרכוש רחפן זעיר קומפקטי שמשקלו מתחת ל-250 גרם. הסיבה לכך היא שברוב המדינות בעולם התקנות לרחפן במשקל זה שונות ואינן דורשות רישוי או רישום, שבד"כ נדרשים עבור רחפנים כבדים יותר. בנוסף, רחפן קומפקטי הוא קל יותר לנשיאה ולתפעול ולא יכביד עליכם במהלך הטיסה והחופשה בחו"ל.
רחפן המיני המתקדם והמומלץ ביותר מבית DJI - יצרנית הרחפנים המוכרת, הוא DJI Mini 4 Pro שמגיע עם חיישן מצלמה של 48 מגה פיקסל שתומך בצילום וידאו ברזולוציית 4K (60 פריימים בשנייה עם HDR). הרחפן כולל גם זיהוי מכשולים מכל 4 צדדיו, למטרות בטיחות במהלך הצילום ומצבי צילום מתקדמים כמו ActiveTrack 360° שמאפשר מעקב אוטומטי משופר אחר האובייקט תוך כדי תנועה.
הרחפן ששוקל כאמור 249 גרם בלבד מגיע גם עם טווח שידור של עד 4 ק"מ, עם סוללה המאפשרת זמן טיסה של עד 30 דקות (ועד 40 דקות עם סוללה משודרגת), ואפשרות להפוך את המצלמה בלחיצת כפתור לצילום אנכי המותאם לרשתות החברתיות כמו אינסטגרם.
בנוסף ל-Mini 4 Pro שאותו הכי אהבנו, ישנם רחפני מיני אחרים מבית DJI שכדאי לכם לבדוק, ביניהם: Mini 3 ,Mini 3 Pro ו- NEO ששוקל 135 גרם בלבד. למידע נוסף ורכישת רחפן המיני המתקדם של DJI»
כל מה שחשוב לדעת לפני הטיסה לחו"ל עם הרחפן:
איך לארוז את הרחפן? מומלץ לארוז את הרחפן במארז קשיח ואיכותי שיגן עליו מפני נזקים במהלך הטיסה, ולקחת אותו איתכם בתיק העלייה למטוס. את הסוללה של הרחפן חשוב לפרוק לפני הטיסה ל-30 אחוז ולאחסן אותה בשקית חסינת אש, כאמצעי בטיחות (רוב חברות התעופה ידרשו מכם לשאת גם את הסוללות בכבודת היד, שתקחו איתכם למטוס).
הצהרה במכס ובדיקה בטחונית בנמל התעופה: חשוב לברר מראש האם המדינה אליה אתם טסים, דורשת שתצהירו מראש על הגעה עם רחפן. בכל מקרה אם אתם לא בטוחים, עדיף להצהיר מראש על הרחפן ליתר בטחון כדי להימנע מעיכובים וקנסות בנמל התעופה. חשוב לשמור גם על הקבלה לאחר רכישת הרחפן ולהביא אותה איתכם לנמל התעופה, למקרה שיבקשו מכם במכס הוכחת בעלות או ערך של הרחפן.
בנתב"ג ובנמלי תעופה נוספים, דורשים בד"כ להוציא את הרחפן מהמארז שלו כמו שנהוג לעשות עם המחשב הנייד, כששולחים את הכבודה לסריקה לפני הכניסה לדיוטי פרי. בחלקם תידרשו גם לסרוק את הסוללות בנפרד.
ביטוח לרחפן: חשוב לבטח את הרחפן לפני החופשה, כדי להיות מכוסים על כל מקרה שלא יהיה כמו התרסקות, התנגשות בעץ, וגם על נזק לרכוש או פציעה של צד ג'. בנוסף, חשוב לבדוק מראש האם המדינה אליה אתם טסים, מחייבת לעשות ביטוח לרחפנים.
מה צריך לבדוק לגבי חוקי ההטסה המקומיים בכל מדינה?
חשוב מאוד שתבדקו לפני הטיסה, מהם החוקים והמגבלות על הטסת רחפן ביעד אליו אתם טסים. לכל מדינה יש את ההגבלות שלה מבחינת רישוי, גובה הצילום (ברוב המדינות כ-50 מטרים), המקומות שבהם ניתן לצלם עם רחפן ועוד.
אם הרחפן שלכם קומפקטי כמו DJI Mini 4 Pro, שמשקלו מתחת ל-250 גרם ומשמש למטרות שאינן מסחריות, לא תזדקקו לרשיון הפעלה. הרחפנים המקצועיים שמשקלם מעל ל-250 גרם, דורשים לעומת זאת רישום ברשות התעופה האזרחית וגם לעבור מבחן תיאוריה מקוון.
כדי להימנע מאי נעימות וקנסות, חשוב גם שתבינו מראש היכן מותר לכם להטיס את הרחפן. ככלל, אסור להטיס רחפנים ליד שדות תעופה, מבנים ממשלתיים, בתי חולים או מעל שטח פרטי ללא רשות הבעלים. לנוחיותכם, אלו התקנות הרשמיות לגבי רחפנים ביעדי תיירות פופולריים:
רוצים לשדרג את צילומי הרחפן שלכם? קבלו כמה טיפים חשובים:
אל תשכחו לחקור על הלוקיישן ולעשות שיעורי בית: בניגוד לצילום רגיל עם הסמארטפון, צילום עם רחפן מצריך תכנון מוקדם. לפני שמגיעים ללוקיישן בחו"ל, חייבים לעשות שיעורי בית ומומלץ לבדוק צילומים מהאוויר בגוגל מפות כדי לתכנן היכן תצלמו, מהם הפריימים המעניינים במיקום ומה תופס לכם את העין. בשלב התכנון חשוב גם לשים לב להפרעות שונות בשטח, כמו עצים, אנטנות, כבלי חשמל וכדומה, שתרצו להימנע מלהכניס אותם לפריים.
תכננו מראש את שעת הצילום: נסו לתכנן את סשן הצילום ב"שעת הזהב", מדובר על הזמן שלפני השקיעה או אחרי הזריחה, שמייצר לנו אווירה קסומה עם גוונים יפים מיוחדים ורכים, בזכות זווית השמש הנמוכה. בנוסף חשוב לבדוק מראש את תחזית מזג האוויר ובפרט את מצב הרוחות, כדי לוודא שהרחפן יישאר יציב והרוח לא חזקה מדי.
לא לשכוח לכייל את הגימבל לפני ההמראה: המצלמה של הרחפן מותקנת לרוב על גימבל, שהוא מייצב אלקטרוני. חשוב לכייל את המייצב לפני שממריאים עם הרחפן, כדי להבטיח שקו האופק ישר ושלא תסיימו עם תמונות עקומות שיהרסו לכם את הקומפוזיציה.
למידע נוסף ורכישת רחפן המיני המתקדם של DJI »