השף ברק יחזקאלי יוצא לחקור ערים בחו"ל דרך הבטן, לצד שפים ישראליים בתכנית "אנחנו על המפית" בערוץ כאן 11. הפעם אנחנו יוצאים לניו ג'רזי במסגרת תכנית ההמשך "ליד המפית", ומביאים לכם את ההמלצות למקומות השווים ביותר לאכול.

ההמלצות בכתבה הן של השף מני וקנין, שהגיע לניו ג'רזי לפני 15 שנים לארה"ב וכיום הוא הבעלים של המסעדות "מישמיש" ו"מרסל" בניו ג'רזי.

מוכנים לצאת ליום שלם של מקומות טעימים? יאללה, בואו רעבים. שיהיה בתיאבון!

בוקר איטלקי

הבוקר שלנו מתחיל במונטקלייר (Montclair), עיר שקטה ונחמדה שנמצאת במחוז אורנג' בניו ג'רזי. העיירה ממוקמת במרחק של כחצי שעה מניו יורק ויש בה שפע של מסעדות טובות. השפים הוותיקים לוקה ולרין ורוברט פנוטסואה, היו בין הראשונים שהביאו את האוכל האיטלקי לעיר והפעילו מסעדה מצליחה במשך 15 שנה. לפני כשנתיים סגרו אותה ופתחו את קפה ג'יאוטו (Cafegiotto), שהתפריט שלו מורכב ממנות איטלקיות כמו פסטות, פיצות, כריכים ומאפים – הכל תוצרת בית.

אל תחמיצו את הלזניה המפורסמת שלהם. אחרי שהשף ברק טעם את הסנדוויץ' והתאהב, הוא מייד רצה לטעום את המאפים, וכמובן שלא התחרט. אז אם אתם כאן, אל תוותרו על הבומבולוני ועל המיני פנדורו, שמכין השף בניסיון להביא את הטעמים של ילדותו והאמת שהוא מצליח!

מומלץ: מאפי וכריכי הבוקר שנעשים בלחמניה מתוקה ומיוחדת

  • מחירים: עד 13 דולר לארוחות הבוקר, עד 22.5 דולר למנות צהריים וערב.
  • כתובת: 42 Church St
  • אתר אינטרנט: cafegiotto.com

מה לא כדאי לפספס באזור: הרחוב נקרא כך כי יש בו ריכוז של מספר כנסיות, אבל אם תלכו בערך שבע דקות לכיוון Lackawanna Plaza, תמצאו פארק קטן ונעים למנוחה בשם Crane Park Demonstration Garden שכדאי לעשות בו פסק זמן.

קפיצה לוויאטנם

עד שהוא פתח את המסעדה שלו בשנת 2004, עבד השף והבעלים Vu Cao בכמה מסעדות ויאטנמיות בעיר. כשפתח את מסעדת Binh Duong, הוא קרא לה על שם המחוז בו נולד, צפונית להו צ'י מין ואכן, האוכל שהוא מגיש איכותי ואותנטי.

התפריט במסעדה מונה קרוב ל-140 מנות שונות! אז די קשה לבחור, אבל כדאי להתייעץ ופשוט לנסות משלל הטעמים ולהביט בתמונות שמציגות אותן על הקירות. הקהל כאן מורכב מאמריקאים מקומיים והרבה ויאטנמים.

אחד המאכלים המפורסמים שלו הוא מרק הפו - מרק כזה קשה למצוא מחוץ לוויאטנם. פה השפים התמוגגו מהקלמארי והשף ברק אמר אפילו שזו אחת ממנות הקלמארי הכי טובות שהוא אכל!

מומלץ: מרק פו לכל סוגיו

מה לא כדאי לפספס באזור: חמש דקות הליכה משם תמצאו קניון ענק עם שפע חנויות שבו תוכלו לקנות הכל: הלבשה, הנעלה, מוצרי חשמל, סופרמרקט, בית מרקחת ועוד, אתר: www.bloomfieldcenter.com

המקסיקנית הסודית

כדי להתחבר קצת לאווירה האותנטית של העיר, השפים קופצים לאזור הפחות נוצץ, איפה שיש מסעדות פועלים פשוטות. Tacos La Gringa הוא מקום קטנטן וסודי שבו אוכלים המקסיקנים המקומיים שרוצים אוכל של בית. המקום מגיש אוכל רחוב זול וטעים אש בין המנות תמצאו טאקוס, בוריטוס, קסדיות וגם לנגווה – מנת לשון, פלאוטס – סיגרים מקסיקניים ועוד.

מומלץ: פסטור טאקו – שהיא דומה לשווארמה שלנו, רק בתוספת של אננס וטעמים מקסיקניים. אם אתם רוצים להרגיש ממש מקומיים, מומלץ לשתות את החריטוס – משקה מתוק מאוד, בדומה למיץ ענבים בארץ, ומאוד פופולארי במקסיקו. אבל המנה שהשף ברק הכי אהב היא הקבאנה סנדוויץ', שעבורה הבטיח שהיה מגיע לשם בכל יום אם היה יכול.

  • מחיר: עד 10 דולר
  • כתובת: 334 Bloomfield Ave
  • אתר אינטרנט: www.lagringa.us

מקום שלא כדאי לפספס באזור: במרחק של שש דקות הליכה מפה תמצאו את פארק Branch Brook Park Dr זהו פארק גדול ויפהפה, עם אגם מקסים, כ-4,000 עצי דובדבן שפורחים באביב, ויש בו כמות מטורפת של צמחים יפניים, אתר: www.branchbrookpark.org

גלריית אמנות מתוקה

ממש ליד הפארק ולא רחוק מהמקסיקנית הסודית, תמצאו את מסעדת הקינוחים Vanillamore, שהוקמה על ידי השפית והבעלים ריסה מגיד בוייר. היא מגיעה משושלת של קונדיטורים: לסבתא שלה היתה מאפייה בפולין ולהוריה היה עסק לשוקולד.

הקירות של בית הקפה הם בעצם גלריית אמנות. בזכות המטבח הפתוח תוכלו ממש לראות את תהליכי הייצור של המאכלים השונים ולהרגיש ממש חלק מהעשייה. בעצם המקום הזה עובד הפוך – יש בו 3 מנות שמבוססות כולן על מתוק. הגשה יפהפיה, אווירה נעימה והרבה טעמים חדשים ומרגשים, שגרמו לשפים שלנו לחזור לרגע לילדות.

מומלץ: סלמי שוקולד, "משוגע לקרמל", וחלב ועוגיות. בנוסף יש גם טאפאסים שונים שהם לא קינוח.

  • מחיר: עד 12 דולר לקינוח, 24 דולר למגש טעימות לזוג.
  • כתובת: 349 Bloomfield Ave
  • אתר אינטרנט: www.vanillamore.com

לסגור את היום באחוזה

לארוחה האחרונה נסעו השפים לעיירה הסמוכה מוריסטאון לאחוזה ענקית בשם Jockey Hollow Bar And Kitchen שנבנתה ב-1916 וכיום משמשת כמסעדה ומקום לאירועים. הבעלים והמנהל, כריס קנון, היה מסעדן ניו יורקי מצליח שהשקיע את כל מרצו והונו בשיפוץ האחוזה ובאבזורה בהמון פרטי אומנות. מדובר במקום מרשים ויפהפה עם אוכל מצוין, שהשף מני וקנין ציין שהיא האהובה עליו בניו ג'רזי.

המסעדה מורכבת מ-4 חללים: חדר אוכל מרכזי ששימש בעבר כחדר השינה של האחוזה. מרתף שבעבר היה בית הכלא של העיירה וכיום משמש לאירועים (ובסופי שבוע הוא הופך למקום של בירות). הספרייה היא כיום בר קוקטיילים סטייל שנות ה-20, עם תפריט קל. והגלריה היא כיום אויסטר בר עם צדפות, יין ומנות קטנות. במרתף היינות יש 600 סוגי יין.

מומלץ: תפריט טעימות, פירות ים, דגים

  • מחיר (במסעדה): ראשונות עד 20 דולר, עד 45 דולר. תפריט טעימות 3 מנות וקינוח ב 84 דולר
  • כתובת: 110 South St, Morristown
  • אתר אינטרנט: www.jockeyhollowbarandkitchen.com

צפו בפרק המלא של "ליד המפית" בניו ג'רזי:

ההמלצות שבכתבה באדיבות כאן 11

למדור למטייל על המפית עם כל ההמלצות »

יעדי הכתבה