למטייל על המפית

למטייל על המפית: 5 מקומות שלא כדאי לפספס בליסבון מסדרת הטלוויזיה

איפה חייבים לאכול בליסבון? איפה יש קפה נהדר ועוגת שוקולד מופלאה? קבלו 5 מקומות שהמקומיים אוהבים לאכול בהם, ואת ההמלצות הכי חמות מהעונה השנייה של סדרת הטלוויזיה "ליד המפית" בערוץ כאן 11
יעל כפיר מערכת אתר למטייל
|
שמור לעצמי
תמונה ראשית עבור: למטייל על המפית: 5 מקומות שלא כדאי לפספס בליסבון מסדרת הטלוויזיה
צילום: Depositphotos_ElenaDijour

כדי לאכול במקומות הכי טובים, כדאי לקבל המלצות מאנשים שגרים שם! זה בדיוק מה שעושה השף ברק יחזקאלי בעונה השנייה של התכנית "אנחנו על המפית" בערוץ כאן 11 - יוצא לחקור ערים בחו"ל דרך הבטן, לצד שפים ישראליים שחיים במקום.

הפעם אנחנו יוצאים לליסבון, במסגרת העונה השנייה של תכנית ההמשך "ליד המפית", ומביאים לכם את ההמלצות למקומות השווים ביותר לאכול, לאורך כל היום.

ההמלצות שמפורטות בכתבה הן של אלעד בודנשטיין ואיתמר אליהו, שהתאהבו אחד בשני וגם בעיר בה פתחו מסעדה ישראלית מצליחה בשם טנטורה.

אז הנה 5 מקומות שבפעם הבאה שאתם בליסבון – אתם חייבים לבקר בהם!

הבראנץ' הכי טוב בליסבון

הבעלים והשף של Cafe Dede's עזב את פורטוגל והתחיל לעבוד בכל מיני מטבחים מסביב לעולם. באוסטרליה הוא גילה את הבראנץ', שלא היה קיים כמעט בפורטוגל, והחליט לייבא את הקונספט. במסעדה הקטנה שלו הוא מגיש רק מאכלים מחומרי גלם טריים.

חוץ מזה שהמנות נראות מצוין, הטעמים מיוחדים ומתאפיינים בשילובי טעמים מיוחדים. הקפה פה מצוין והסדנוויצ'ים מעולים!

טיפ מלמטייל: לא רחוק מכאן, המרחק של 10 דקות הליכה נמצא מוזיאון המריונטות שממוקם במנזר לשעבר מהמאה ה-18, המוזיאון כולל מעל לאלף בובות עתיקות של נסיכים ונסיכות, פיות, שדים ועוד.

מלב הים אל הצלחת

Lourecos היא מסעדה מקומית ופשוטה הממוקמת כ-20 דקות נסיעה מלב העיר, ומתמחה במנות פורטוגזיות מסורתיות על טהרת תנובת הים (דגים ופירות ים הכי טריים שיש) ומנות בשר קלאסיות. בסופ"שים המקום עמוס אז כדאי להזמין מקום. המנות מאוד נדיבות אז תבואו רעבים. מחיר לארוחה 35-50 אירו לאדם.

טיפ מלמטייל: אחרי שאכלתם מכל טוב, עשו סיבוב באזור לכיוון החנות Kiss Cream אם ברצונכם לטעום את הקינוח המסורתי.

המסבאה למאכלי ים

המסבאה (סרווסיה), הצפופה והקולנית Ramiro היא מוסד לפירות ים שחייבים לעבור דרכו בליסבון. זוהי מסעדה עם מטבח פורטוגזי מסורתי, שנפתח על ידי רמירו האב בשנות ה-50. המקום הומה ותוסס, האוכל מצוין והתור הקבוע בכניסה לא משתנה.

רבים טוענים שפירות הים הטעימים בעיר מוגשים אצל רמירו, אך הם ידועים גם בכריכי החזיר המצוינים שלהם. אם לא הזמנתם מקום מראש, צפו להמתנה של כשעה.

טיפ מלמטייל: במרחק של 10 דקות הליכה תמצאו את גן Jardim Braancamp Freire הממוקם על גבעת סנטנה. בגן יש אוסף של עצים נדירים, ביניהם ארז הימלאי, עץ גדול המכונה עץ האהבה. וגם שני אגמים עם ברווזים ועוד ציפורים אקזוטיות, גינת משחקים וקיוסק.

עוגת שוקולד עם ארבעה סניפים

Landeau היא רשת בעלת 4 סניפים שכל מה שמגישים בה זה עוגת שוקולד, אבל איזו עוגה... משוקולד מריר, עם מוס בעלת מרקם אוורירי וקליל, אשר רבים כבר כתבו אודותיה (כולל כתבה בניו יורק טיימס), ואם היא לא מספיקה לכם תוכלו להזמין לצדה גם שתייה חמה או קרה. חובה לטעום מעוגת השוקולד האלוהית. פרוסת עוגה תעלה כ-4 אירו.

  • כתובת: Rodrigues De Faria 103
  • אתר אינטרנט: landeau.pt

טיפ מלמטייל: לא רחוק משם תמצאו את Village Underground Lisboa – זה מקום מחתרתי ומגניב, עם חללי עבודה בתוך מכולות ומסעדה בתוך אוטובוס, הרבה גרפיטי ועוד אזורים מעניינים. יש גם מסעדה בשם Buzz. כתובת: Avenida Da ÍNdia, Edifício 23, 1300-299 (הכניסה מסביב).

אחת מהמסעדות הטובות בעולם

PRADO היא מסעדה חדשה שנפתחה בסוף 2017 על ידי השף צעיר אנטוניו גאלפיטו (27), שעבד בלונדון אצל נונו מנדס. תרגום שמה הוא "אחו", והאוכל עצמו אורגני, מקומי, טרי ועונתי והתפריט משתנה בכל יום.

מחסן הדגים הישן הפך למסעדה מוארת, עם תקרה גבוהה ועמוסת צמחים, אשר נבחרה ע"י המגזין "travller" לאחת מהמסעדות החדשות הטובות בעולם. המנות יפהפיות והמחירים לא בשמיים – כ-100 אירו לאדם.

טיפ מלמטייל: ברחוב שמאחורי המסעדה ממוקמת המעדניה שלהם, בה תוכלו לקנות מהמטעמים שמכינים במסעדה, ביניהם ממרחים שונים, נקניקים וריבות.

לצפייה בפרק המלא של התוכנית:

ההמלצות שבכתבה באדיבות כאן 11

יעדי הכתבה

כתבות נוספות מתוך למטייל על המפית