למטייל על המפית

למטייל על המפית: 5 מקומות טעימים שלא כדאי לפספס בברצלונה

ברצלונה היא אחת הערים הקולינריות והטעימות באירופה, אבל איפה הכי מומלץ לאכול? קבלו 5 מקומות שאסור לפספס בברצלונה, ואת ההמלצות הכי חמות מהעונה השנייה של סדרת הטלוויזיה "ליד המפית" בערוץ כאן 11
יעל כפיר מערכת אתר למטייל
|
שמור לעצמי
תמונה ראשית עבור: למטייל על המפית: 5 מקומות טעימים שלא כדאי לפספס בברצלונה
צילום: Depositphotos

כולם כבר יודעים שכדי לאכול במקומות הכי טובים, כדאי לקבל המלצות מאנשים שגרים שם! זה בדיוק מה שעושה השף ברק יחזקאלי בעונה השנייה של התכנית "אנחנו על המפית" בערוץ כאן 11 - יוצא לחקור ערים בחו"ל דרך הבטן, לצד שפים ישראליים שחיים במקום.

הפעם אנחנו יוצאים לברצלונה, במסגרת העונה השנייה של התכנית "ליד המפית", ומביאים לכם את ההמלצות למקומות השווים ביותר לאכול, לאורך כל היום.

ההמלצות שמפורטות בכתבה הן של השף שי דובלרו, שהגיע לספרד בעקבות האהבה ופתח עם זוגתו מסעדה ים-תיכונית בבית בן 130 שנה מחוץ לברצלונה.

הנה 5 מקומות שבפעם הבאה שאתם בברצלונה – אתם לא רוצים לפספס!

טאפאס על הבוקר

את הבוקר פותחים השפים במקום תיירותי יחסית, אבל עם מאפיינים מאוד ספרדיים בשם Cerveceria Catalana. זהו טאפאס בר שפתוח במהלך כל היום. בבוקר מגישים במקום בעיקר בוקודיוס - סנדוויצ'ים על פרוסות באגטים חלולות, עם כל מיני תוספות ומנות ספרדיות שהולמות בוקר.

בנוסף, תוכלו לטעום פה את החביתה הספרדית, בדרך כלל תצטרכו להמתין קצת בכניסה. מנת טאפאס עולה בין 4-5 אירו, אמנם לא מאוד זול, אבל הכל מאוד טרי טעים.

טיפ מלמטייל: ממש לא רחוק מהמסעדה תוכלו לראות את Casa Domènech i Estapà – מבנה מודרניסטי נדיר שנבנה בין 1908 ל-1909 על ידי האדריכל ג'וזפ דומנק איסטפה, שהיה גם משכנו. זהו מבנה יפהפה ומרשים עם חזית א-סימטרית וחלונות מעוטרים.

המנה הלאומית

אנחנו מקווים שיש לכם מקום בבטן כי את הצהריים אנו ממליצים לכם לאכול ב-Can Solé מוסד קולינארי שפתוח מ-1903 ומנוהל על ידי משפחה אחת כבר במשך ארבעה דורות. מגישים שם פאייה נפלאה, ומנה בשם פידאו (על בסיס איטריות) שכבר ממש לא קל למצוא בברצלונה התיירותית.

חוץ משלל פירות ים, צדפות ומחבתות פאייה עשירות, ממש כדאי לטעום את האיולי קאטאלאן המושלם שלהם. מחירים למנות הראשונות הם כ-10-12 אירו, פאייה כ-20 אירו.

טיפ מלמטייל: מסעדת Can Solé ממוקמת בשכונת ברצלונטה, שלה אופי עממי ואותנטי, וידועה בשלל מסעדות הדגים ופירות הים הממוקמות לאורך הטיילת. בסוף הטיילת תוכלו לראות את פסלו של חואן מוניוז ובכיכר המרכזית של הרובע ישנו גם שוק אוכל מקורה.

הטאפאס הכי ותיק בשוק

בשעות הצהריים המוקדמות תוכלו לקפוץ לשוק ל-Pinotxo Bar (פינוקיו בר) דוכן הטאפאס הוותיק ועטור השבחים ששוכן בשוק הבוקריה. המקום מכיל רק 14 מקומות על הבר שכמעט תמיד תפוסים ולכן תאלצו להמתין למקום פנוי או לאכול בעמידה.

הבעלים חואניטו, הקשיש הנמרץ פותח את הדוכן בשעות המוקדמות של הבוקר כבר 17 שנה, כך שתוכלו לבוא לכאן מוקדם וליהנות מהטעמים הנפלאים והטריים. התפריט משתנה עונתית ולצד דגים ופירות ים מומלץ לשתות קאווה או בירה. המחירים נעים בין 6-13 אירו תלוי במנה.

  • כתובת: Mercat De La Boqueria, Carrer La Rambla 89
  • אתר אינטרנט: pinotxobar.com

טיפ מלמטייל: השוק הוא מרכז העניינים של ברצלונה וממוקם ממש על שדרת הרמבלה המתויירת. מומלץ לשלב את הביקור בשוק עם אתרים אחרים באזור כמו כיכר קטלוניה (Placa Catalunya), תיאטרון ליסאו ושכונת אל רוואל (El Raval).

הקינוח הכי טוב בעולם!

לקינוח מומלץ לקפוץ ל-Quatre.coses טאפאס בר שהקים השף אוריאול בלגר, שנחשב לאחד משלושת השפים-קונדיטורים הטובים בספרד ובת זוגו שאחראית על התפריט. בגיל 21 זכה בתואר הפייסטרי שף הטוב בספרד ומאז הוא זוכה בעקביות בכל פרס אפשרי.

ב-2001 זכה בתואר הקינוח הטוב בעולם- עוגת שוקולד ב-8 טקסטורות (ספוג, כרמל, מוס, סורבט, רוטב, מי שוקולד, קצפת וקראנצ). מומלץ לנסות את עוגת הגבינה שכיום היא מנת הדגל של המקום והשף יחזקאלי טעם ואמר שהיא הכי טובה שאכל אי פעם! והשוס הוא המחיר – בטח ציפיתם שמקום שמתמחה כל כך בקינוחים איכותיים יהיה יקר, אבל לא – כל קינוח עולה 7.5 אירו שזה כ-28 ש”ח.

השף שיבשל במיוחד בשבילכם

Estimar הוא מקום קטנטן השוכן בסמטה נסתרת מהעין ברובע הגותי. השף של המקום המיוחד הזה הוא ראפה זאפרה, שעבד באל בולי, והוא מקפיד על קשר אישי עם הלקוחות שממש מתארחים אצלו במטבח. פירוש שם המסעדה הוא לאהוב וכך גם נוהג השף עם אורחיו, ומביע כלפיהם את אהבתו לבישול ולאוכל, ומכין את המנות עבורם באופן אישי.

מבנה המסעדה אינו מעונב ורשמי מדי, אך המחירים לא זולים, והוא מבוסס על פירות הים והדגים הטובים שתמצאו בברצלונה. המחירים למנות ראשונות נעים בין 14-26 אירו, מנות ים לפי מחיר של 30 אירו ל-100 גרם

לצפייה בפרק המלא של התוכנית:

יעדי הכתבה

הזמנת כרטיסים מראש

בשיתוף Ticketbar

כתבות נוספות מתוך למטייל על המפית