איזורי גלישה, מסלולים ומעליות
הנקודה הגבוהה באתר נמצאת בגובה 3030 מ'
הנקודה הנמוכה באתר נמצאת בגובה 1050 מ'
מרחבי הגלישה באתר אנגלברג השווייצרי, מציעים בעיקר משטחים לא מיוערים וחשופים נישאים כמעט כ-200 מ' מעל העיירה. מדובר במדרונות מוצלים על צלע הר טיטליס. המסלולים הנפרדים באיזור ברוני (Brunni) שטופי שמש ומיוערים קלות. המסלולים במשטח המרכזי באתר מוגבלים וקטועים בעיקר בשל הקרחונים והשטח הפראי. קיימים שני איזורים עיקריים שונים, שניהם מעל קו האופק המיוער: טיטליס-שטאנד (Titlis-Stand) ו-Jochpass. גונדולה עולה דרך Gerschnialp אל Trübsee, כאשר שני רכבלים עוקבים עולים לשטאנד (עם מעליות מושב העולות במקביל) ולאחר מכן, אל קליין טיטליס (Klein Titlis). הרכבל השני מטפס מעל בקיעי קרחונים מרהיבים ומסתובב 360 מעלות בדרכו למעלה.
מ-Trübsee ניתן להגיע אל איזור Jochpass באמצעות מעלית מושב דו-כיוונית אל Alpstübli. פסגת איזור Jochpass נגישה על ידי מעלית מהירה וצמד מעליות מושב במורד המדרון. איזור ברוני הוא קטן בהרבה ונגיש באמצעות רכבל מהצד השני של העיירה. קיים גם משטח גלישה משופר למתחילים / לילדים באיזור שמאחורי המנזר. לגבי מעליות מהירות, רכבלים גדולים וגונדולות נושאים בנטל העיקרי ומגיעים אל מירב נקודות המפתח באתר. תורים ארוכים לגונדולה מתרקמים להם בסופי שבוע בתקופת שיא העונה (תורים של חצי שעה נרשמו לאחרונה). המעליות הישנות יותר והפועלות במקביל, עשויות לעזור רק במקצת והמסלולים עלולים להיות עמוסים בחלק מהמקרים.
נתוני הגלישה באתר:
- גובה האתר: 1050 מ'
- גובה מדרונות: 1050-3030 מ'
- מעליות: 25
- אורך מסלולים: 82 ק"מ
- מסלולים כחולים: 28%
- מסלולים אדומים: 56%
- מסלולים שחורים: 16%
- תותחי שלג: 30
סנובורד
איזור הגלישה של המתחילים נגיש על ידי מעליות גרירה, כך שהדבר אינו אידיאלי עבור סנובורדיסטים. קיים איזור מצוין של Freeriding, במידה ושוכרים מדריך מתאים. כדאי להישמר מתחילת הגלישה, על גבי המישור לפני המסלול היורד מאיזור Jochpass, שם פועל פארק שלג.
אgrusch047.jpgבתי ספר והדרכה
באנגלברג פועלים ארבעה בתי ספר: Swiss Ski and Snowboard, Prime, Boardlocal ו-Active Snow. החנות המקומית לציוד נילווה היא Outventure.
מסעדות ובתי קפה
באנגלברג, כמיטב המסורת הקולינרית השווייצרית, קיים מגוון לא מבוטל של מסעדות על ההר, כך שבדומה לעיירה גם כאן קיימות אופציות טובות מאוד. מדיווחים אחרונים נמסרו ביקורות טובות על Skihütte Stand, בקתת עץ טיפוסית וחביבה עם שירות מלא לשולחנות, בסמוך לרכבל העולה להר טיטליס. המנות העיקריות מצוינות והשירות ידידותי למדי. לעומת זאת, במסעדת Jochpass תמצאו פחות אווירה, אך השירות מהיר ויעיל. כדאי לנסות את עוגות המרנג (מקצפת) במסעדת Untertrübsee ובמלון Trübsee, בגובה 1800 מ', פועל מזנון הגשה עצמית במהדורה חדשה.
- מסעדת Jochpass - כתובת: Postfach, CH-6390 Engelberg
- מסעדת Untertrübsee - כתובת: Untertrübsee, CH-6390 Engelberg
- מסעדת מלון Trübsee - כתובת: Bergstation Trübsee, 6390 Engelberg
לתחילת הכתבה
נבחר ותורגם מאתר www.wtss.co.uk על ידי מערכת אתר למטייל.
רוצה לקרוא עוד על אנגלברג? הנה כמה קישורים נוספים שיעניינו אותך: