1. נקו את העדשה שלכם
הטעות: צילום בעדשת סמארטפון מלוכלכת לאורך כל הטיול.
הסיבה לתמונות מטושטשות היא פעמים רבות עדשה מלוכלכת. למה זה קורה? בגלל מפגש הסמארטפון עם מגבון או שפתון בתיק, או בגלל שלרוב הוא בכלל לא עוזב את כף היד (המזיעה שלנו, סליחה), והעדשה המסכנה מוכתמת בלחות ובטביעות אצבעות.
ההמלצה: קשה להימנע מלכלוך, אך כדאי להיות מודעים אליו ולנקות את העדשה מספר פעמים במהלך הטיול. מומלץ לקחת איתכם מטלית ייעודית לניקוי עדשות ומסך. במקרה חריג, ניתן גם לעשות זאת עם המטלית שבתוך אריזת משקפי השמש, כל עוד אין עליה גרגרי חול או כל דבר שיכול לשרוט את העדשה בזמן הניגוב. גם טישו עשוי להיות פתרון זמני טוב, אך קחו בחשבון שלעתים הוא עלול להשאיר נקודות נייר לא רצויות בתמורה לנקיון. ובשום פנים ואופן – אל תנסו להשתמש בהבל הפה לניקוי העדשה עם הפה, כי האדים עשויים להזיק לה!
2. אל תשתמשו בזום דיגיטלי!
הטעות: שימוש בזום הדיגיטלי, במקום להתקרב פיזית למקום.
עד כמה שהמצלמות שלנו חכמות ומתקדמות, שימוש בזום דיגיטלי לרוב לא יביא לתוצאות הנדרשות, איכות התמונה תרד והיא אף תצא מפוקסלת (מלאת ריבועים קטנים).
ההמלצה: סמארטפון הוא כלי צילום שלא מיועד לעצלנים, שכן בניגוד למצלמה רגילה, שבה תוכלו להתקרב ולהתרחק מבלי לזוז כלל, עם הסמארטפון תצטרכו פיזית להתקרב. רוצים לצלם פרפר יפה? התקרבו אליו כמה שניתן בלי שיעוף, מצלמים שלט מגניב? התקרבו, רוצים לצלם את הירח? טוב במקרה הזה, אולי פשוט תצלמו אותו כפי שהוא ותקווו לטוב.
אז… להתקרב, כן?
3. התפקסו בבקשה
הטעות: צילום בלי לחיצה על המסך לפוקוס – מיקוד העדשה על נקודה ספציפית במסך.
דמיינו שהפוקוס הוא המשקפיים שאנו שמים על העיניים כדי לראות את העולם טוב יותר – בלעדיהם הוא יהיה מטושטש, בדיוק כמו תמונה ללא פוקוס.
ההמלצה: לפני לחיצה על כפתור הצילום, ודאו כי הפוקוס על המסך מכוון על הדמות, או האובייקט שהתכוונתם. אם במקרה המיקוד נמצא כעת במקום שונה – תקנו את מיקומו. פוקוס במיקום נכון ידגיש בדיוק את מה שרציתם, אחרת אתם עשויים להתאכזב.
4. שחקו עם הפרספקטיבה וזוויות הצילום
הטעות: לא להכיר את התכונות הבסיסיות של המכשיר הקטן, שיהפכו כל צילום לאמנותי במיוחד!
ההמלצה: לאור העובדה שהסמארטפון קטן יחסית לכל מצלמה, תוכלו לצלם איתו בקלות ליד המדרכה, בתוך שיח ואפילו להעמידו בתוך חריץ קטנטן, כדי ליצור צילום מעניין יותר. שחקו עם הפרספקטיבה והזוויות והכניסו לתמונות שלכם מלח ופלפל!
5. צלמו ברזולוציה מקסימלית
הטעות: רצון לחסוך במקום ושינוי הגדרות הצילום לרזולוציה נמוכה, או לחלופין לצאת לטיול מבלי לדעת שהגדרות המחדל של הסמארטפון מכוונת לשמירת תמונות ברזולוציה נמוכה.
ההמלצה: לפני תחילת השימוש במצלמת הסמארטפון, העיפו מבט בהגדרות הצילום שלכם. מומלץ להגדיל את הרזולוציה של התמונות לאיכות הגבוהה ביותר. כן, זה אומר שהן יתפסו גם יותר מקום בזיכרון הסמארטפון, אך אתם הולכים לשמוח כשתוכלו להדפיס את כל התמונות באיכות גבוהה וטובה. וכן – מומלץ להצטייד בכרטיס זיכרון נוסף (במידה והמכשיר שלכם מאפשר), למחוק תמונות לא רלוונטיות ולגבות את אלו שאתם אוהבים בתום יום הצילום.
ועוד בענייני רזולוציה – גם שליחת תמונות בוואטסאפ מורידה את איכותן! אז אם אתם רוצים את התמונות שהחברים שלכם צילמו מאותו הטיול, פשוט הזמינו אותם אל ספר התמונות שאתם יוצרים, כדי שיוסיפו אותן לשם. לא רק שהתמונות יופיעו באיכות מלאה, אלא גם תיצרו יחד מזכרת נפלאה מהטיול.
6. תשכחו מהפלאש
הטעות: אתם חושבים שהפלאש הוא חיוני לצילום תמונות. הוא לא.
אור שיוצא ממצלמה, וכן, גם ממצלמת הסמארטפון שלכם, עשוי להיות דיי קשוח – ליצור הדגשות וצללים משונים, לשחק עם הצבעים בדרך לא טבעית ולהרוס השתקפויות. אלא אם זו הדרך היחידה להצליח ולתפוס משהו בכלל (חדר חשוך לגמרי, או עלטה מוחלטת בחוץ), עדיף לצלם בלעדיו.
ההמלצה: מצלמות הסמארטפונים של היום מסוגלות לצלם היטב גם כשהסביבה חשוכה יחסית – ובמידה ותרצו להבהיר את התמונה בהמשך, יש שלל אפליקציות שיעזרו לכם לבצע את התיקון הזה. כמו כן, כדאי לנסות ולמצוא מקום שבו ניתן להשתמש באור הקיים בסביבה, כדי להכניס אור רך יותר לתמונה – בין אם מדובר על פנס רחוב, מנורת לילה, נרות דולקים או אפילו להיעזר בפנס של סמארטפון של חבר שבסביבה, וכך האור יהיה רך יותר. אם אין אף מקור אור והכל ממש ממש חשוך סביבכם, אולי כדאי לוותר על הצילום.
חפשו את האור שבסביבה והימנעו מפלאש:
7. צלמו כמה שיותר מאותו השוט, תבררו אחר כך
הטעות: צילום יחיד במקום מסויים וצער בדיעבד – אם התמונה היחידה שלכם מתבוננים בפסל החירות תצא מטושטת, או הסלפי שלכם על רקע מגדל פיזה ייצא מרוח כולו – אתם כנראה תתחרטו על כך אחר כך.
ההמלצה: במקום להסתמך על התמונה המושלמת, עדיף לצלם את אותה התמונה מספר פעמים. צלמו עד שתסתכלו על התמונה ותחשבו לעצמכם – זו בהחלט תמונה טובה. העיניים לא עצומות, האובייקטים לא מטושטשים, הקומפוזיציה מוצלחת ואין שום אצבע מיותרת בפריים. ברוב מצלמות הטלפונים גם תוכלו לצלם כמה תמונות ברצף, באופן אוטומטי, בלחיצה אחת.
המלצת המשך – וחשובה לא פחות: לסנן עוד באותו היום – אתם ממש לא רוצים להגיע לסוף הטיול ביפן ולגלות 6,000 תמונות, רובן כאלו שחוזרות על עצמן לפחות חמש פעמים. שבו בכל ערב והקדישו כמה דקות למחיקת תמונות כפולות ולא טובות מאותו היום. את התמונות הטובות תוכלו להכניס ישירות לאפליקצייה של פיקאבוק, שבה תוכלו ליצור ספר תמונות מהטיול עוד לפני שהוא יסתיים.
8. השתמשו בחוק השלישים!
הטעות: לא להכיר את חוק השלישים, ולא להקדיש עוד קצת מחשבה נוספת על התמונה שאתם רוצים שתצא לכם.
ההמלצה: גם אם אינכם מכירים אף חוק צילום, את חוק השלישים שווה להכיר. דמיינו שמה שאתם רואים מחולק ללוח של “איקס-עיגול”, והפסים הדימיוניים הללו מחלקים את התמונה לשלושה שלישים אנכיים ושלושה אופקיים. או במילים פשוטות: במקום לצלם את הביג בן במרכז התמונה, מקמו אותו דווקא בשליש הימני.
מתקשים לדמיין את הפסים? לא נורא – כיום בכל תוכנת צילום בסיסית בכל סמארטפון קיים תוסף שיעזור לכם לקיים את החוק, ויראה לכם את הפסים הרצויים על מסך הצילום.
כשהאובייקט המרכזי של התמונה יופיע דווקא באחד מצידיה ולא באמצע, התמונה תיצור רושם הרמוני ונעים יותר.
9. שדרגו את הצילום הפאנורמי
הטעות: לא להכיר את התמונות הכיפיות שצילום פאנורמי יכול לייצר בטיול!
ההמלצה: מעבר לכך שזה נהדר שישנה אופציה לתמונות פאנורמיות בכל סמארטפון – תוכלו גם להפוך אותן לכיפיות במיוחד: בחרו את הרקע ומודל אחד (או כמה) לצילום. התחילו את הצילום מצד אחד ובקשו מהמודל שלכם לזוז בכל פעם לחלק אחר של האזור המצולם, בעודכם מצלמים.
הנה הסבר מדוייק של איך בדיוק עושים את זה, יחד עם עוד כמה טיפים מגניבים:
10. שימרו על אחיזה יציבה
הטעות: צילום ללא מחשבה תחילה, “על הדרך” ומבלי לשמור על יציבות המצלמה.
ההמלצה: אם אינכם מעוניינים להיסחב עם חצובה (למרות שכיום קיימות חצובות קטנות וקלות), דאגו להשעין את הסמארטפון על משטח ישר כשאתם מצלמים – כך שהתמונה גם תצא ישרה וחדה, או על קיר סמוך. לחלופין, תוכלו להחזיק את הסמארפון בשתי ידיים ולא רק באחת, ולהיעזר בטיימר בצילום התמונות – שהרי רוב בעיות “התזוזה” מתרחשות ברגע שלוחצים על כפתור הצילום.
הנה עוד כמה כתבות שיעניינו אותך: