אם אתם טסים ליעדים האלה במהלך חודש אוגוסט, שימו לב שמתוכננות לא מעט שביתות החודש, בעיקר של צוותי הקרקע בנמלי תעופה מרכזיים:
בפורטוגל צפויות שביתות בכל סופי השבוע של חודש אוגוסט, בנמלי התעופה של ליסבון, פורטו, פארו, איי מדירה ופורטו סנטו. הצוותים שאחראיים על טיפול בכבודה, צ'ק אין ושירותי קרקע נוספים, שובתים במחאה על תנאי העסקתם - בין השאר על גובה השכר ומשמרות לילה שאינן מתוגמלות. השביתה החלה כבר בסוף השבוע האחרון ב-15 באוגוסט ותימשך עד ל-18 באוגוסט, ושביתות נוספות מתוכננות בתאריכים 22-25 באוגוסט ו-29 באוגוסט עד 1 בספטמבר.
בסוף השבוע האחרון, בוטלו כ-70 טיסות בנמל התעופה בליסבון, והשביתה צפוייה להשפיע על לוח הטיסות במהלך החודש, אז מומלץ להתעדכן מראש מול חברת התעופה, אם אתם מתכננים לטוס ליעד.
שביתות נוספות של צוותי הקרקע מתוכננות גם ברחבי ספרד במהלך אוגוסט, כולל שביתה שנערכת היום (17/8) בברצלונה, מדריד, סביליה, מלגה, פלמה דה מיורקה, וולנסיה, איביזה, ג'ירונה, טנריף, לנזרוטה וסנטיאגו. בהמשך מתוכננות גם שביתות מ-23 עד 24 באוגוסט, ומ-30 עד 31 באוגוסט בברצלונה, אליקנטה, פלמה דה מיורקה וטנריף.
גם בנמל התעופה גטוויק שבלונדון, מתוכננות שביתות של צוותי הבטחון שאחראים על סריקת המזוודות ותיקי היד, בתאריכים 22-26 באוגוסט (סוף השבוע הקרוב) ולאחר מכן בתאריכים 29 באוגוסט עד 2 בספטמבר, שעלולות לגרום לעיכובים ושיבושים בלוח הטיסות.