בתחילת הדרך של יקב רקנאטי, שהוקם בשנת 2000, הפוקוס של היקב היה על זנים מוכרים בינלאומיים, כמו קברנה סוביניון, מרלו וסוביניון בלאן. עם השנים חלה טרנספורמציה ושינוי גישה, שהביאה ליצירת זנים מיוחדים כמו קריניאן פרא, שהוצג בשנת 2009 ובהמשך זנים מקומיים כמו מראווי.
חלק מהמהפיכה הים תיכונית שמוביל יקב רקנאטי בעשור האחרון, היא התאמה של זן לאזור גידול, וביטוי מושלם לטרואר ולאופי הזני של כל אחד מהיינות שהוא מפיק. עם המעבר של רקנאטי, ליקב החדש בגליל העליון, יוצא היקב עם בשורה:
שלושה יינות חדשים ומרגשים מסדרת 'כרם אודם' הכרם היחידני של היקב, ואחד מאזורי הגידול הגבוהים ביותר בישראל, הנהנה מאיכות יוצאת דופן בזנים אציליים. יינות שמקדשים את הטרואר.
ומאפשרים הצצה לאזור היין הגבוה ביותר בישראל – כרם אודם, חלקה קטנה, הנטועה בצפון רמת הגולן בגובה 1050 מטר מעל פני הים.
כרם יחידני, היא סדרה הנותנת ביטוי ייחודי לטרואר, לחלקת הכרם, מיקרו האקלים הייחודי לה, סוג הקרקע, זן הענבים.
פרי של שיטת הגידול והפילוסופיה הייננית שגובשה במהלך שנים רבות, מתוך מטרה להנגיש יינות אלגנטיים, גסטרונומיים, מוקפדים, איכותיים ויוצאי דופן.
סדרת אודם, הינה אבן דרך וחלק משמעותי בהתפתחות היקב על ציר הזמן. סדרה השואפת לדיוק, אותנטיות והתאמה של זן לאזור גידול. היינות בסדרה זו משקפים, מורכבות עוצמה וגסטרונומיות, כזו התואמת אקלים ומכבדת את הטרואר ממנו הגיעה.
התוצאה: שלושה יינות שקיבלו את רמת דיוק מקסימאלי לאורך כל התהליך, מרגע הנטיעה, במהלך שלבי הגידול, ועד ליצירת היין הסופית.
סוביניון בלאן כרם אודם בציר 2021
יין מרגש, יוקרתי ואלגנטי. יוצר בבציר ידני וסלקטיבי, עם הקפדה יוצאת דופן לאורך כל שלבי הייצור.
סחיטה עדינה, טמפרטורת תסיסה מתונה ומבוקרת ויישון במשך 9 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי גדולות ומיוחדות, תרמו להבשלה אופטימלית ויצירת יין לבן יבש עשיר, מורכב ואלגנטי להפליא, עם מאפייני פרי עשבוני לצד מינרליות עוטפת, מליחות וסיומת ארוכה ומענגת.
יינות שמזכירים יינות כמו סנסר או פואי פומה, מאזור עמק הלואר שבצרפת.
מחיר מומלץ - 169 ₪
מרלו כרם אודם, בציר 2020
גם המרלו יוצר עם הקפדה יוצאת דופן לאורך כל שלבי הייצור. מדובר ביין שהוא פריצת דרך בכל הקשור לזן הזה בישראל. יין שמגדיר בצורה נפלאה מה ניתן לעשות עם זן אציל זה בתנאים מיטביים. זהו הבציר הראשון של המרלו. יין שמגדיר בצורה נפלאה מה ניתן לעשות עם זן אציל זה בתנאים מיטביים.
היין יוצר בבציר ידני סלקטיבי, עם השריה קרה ודימום, על מנת להעלות עושר וריכוז פרי המלווה בטמפרטורת תסיסה ונוזל חופשי בלבד, ללא סחיטה כלל. יישון במשך 18 חודשים בחביות אלון צרפתי גדולות. כל אלה יצרו יין עם הבשלה פנולית מושלמת. מרלו, שלא שואף להיות בשל, ריבתי, אלא הוא במקום שרוצה לדבר את המורכבות של הזן, את האדמתיות, את הפרי האדום, את עשבי התיבול.
מחיר מומלץ - 189 ₪
קברנה סוביניון כרם אודם
יין עוצמתי ומרגש עם מבנה אדיר וריכוז פרי שחור, סיומת ארוכה ואלגנטית להפליא.
ללא ספק קברנה ישראלי שמביא לידי ביטוי את הזן במלוא הדרו, עם המינרליות שלרוב נפגוש ביינות צרפתים מבורדו מהגדה השמאלית.
מדובר בקברנה סוביניון ייחודי המורכב משלוש תתי חלקות, למרגלות החרמון. כל ביטוי של החלקה הוא שונה. מה שהביא לשלם שעולה על סך חלקיו,
התוצאה המשולבת היא הרבה יותר גבוהה מכל חלקה בנפרד.
מייצגים קברנה סוביניון עם ביטויים נפלאים.
מדובר ביין שיתפתח לאורך הארוחה ולמי שאוהב ולהיות הרפתקן שימתין ויעשה דרך עם היין במרתף ויגלה אוצרות בלומים שיש בו. מומלץ כיין לסעודה עם חברים טובים.
מחיר מומלץ - 189 ₪