אם כבר טיול בר מצווה בחו”ל אז בניו יורק סיטי, ואם כבר אז בקונספט ספורטיבי במיוחד. נסעתי עם בני בתחילת חודש אפריל לטיול שהוקדש כולו לאירועי הספורט בעיר ובעיקר למשחקי הכדורסל בליגת ה-NBA.
חנויות ספורט – הרי אי אפשר בלי
טיול שמוקדש לספורט, מחייב עצירה בחנויות שעוסקות ב...ספורט. הנה מספר חנויות מומלצות בעיר:
חנות ה-NBA היא חובה לכל אוהד כדורסל. תוכלו למצוא כאן כובעים, צעיפים, פרטי לבוש ואפילו עניבות עם סמלי הקבוצות. בנוסף, יש בחנות מתקני קליעה לסל ועוד.
- כתובת: 5th Avenue, New York
- אתר אינטרנט: nbanyc.fanatics.com
Niketown - חנות שכוללת חמש קומות שלמות של המותג נייקי. תוכלו למצוא כאן נעליים ולבוש לכל ענפי הספורט. החנות עצמה מרשימה אפילו רק לשם החוויה, מאחר שהמחירים לא אטרקטיביים.
- כתובת: 6 E 57th St, New York
- אתר אינטרנט: www.nike.com/US/en_US
Modell's Sporting Goods – רשת חנויות ספורט. אחת החנויות נמצאת ממש מול Barclays Center. מדובר בחנות גדולה למגוון ציוד ספורט. אתר אינטרנט: www.modells.com
Paragon Sports – חנות ספורט עם ציוד לכל ענפי הספורט של מגוון המותגים המוכרים.
- כתובת: 867 Broadway at 18th Street
- אתר אינטרנט: www.paragonsports.com
חנויות של משחקי וידאו
חנות נינטנדו – בחנות ניתן למצוא קונסולות משחק חדשות עם מסכים, תצוגה של כל ההיסטוריה של הקונסולות ועוד. היה מאוד נחמד למצוא משחקים ששיחקתי בהם בתור ילד.
- כתובת: 10 Rockefeller Plaza, (On 48th Street between 5th and 6th Avenues)
- אתר אינטרנט: www.nintendonyc.com
חנות מיקרוסופט – בחנות קיימת תצוגה של Xbox וכמובן המון אפשרויות משחק. בקומה העליונה יש גם עמדת מציאות מדומה (מגיל 18).
- כתובת: 677 5th Ave, New York
- אתר אינטרנט: www.microsoft.com
אירועי ספורט – הדבר האמיתי
העיר ניו יורק מציעה מגוון גדול מאוד של אירועי ספורט, אך חשוב לשים לב לתאריכים שבהם מתקיימים. שימו לב, למשחקים כדאי להגיע כשעה לפני תחילת המשחק, כך תהליך הבידוק הביטחוני יהיה מהיר יותר, תוכלו לסייר בחנות, להצטלם עם הקמע, ותמיד יש מה לראות, לעשות וכמובן לאכול. בכל אולם או אצטדיון יש את חנות המזכרות שמוכרת ציוד ממותג של הקבוצות המקומיות.
כרטיסים – קיימים אתרים שונים לרכישת כרטיסים, אבל אני ביצעתי את כל הזמנות דרך האתר Ticketmonster. זהו אתר שבו ניתן למצוא כרטיסים לאירועים בארה"ב (לאו דווקא ספורט), ניתן לראות ולסקור מחירים לפי אזור ישיבה, טווח מחירים וכו'. כאמור יש עוד אתרים שמספקים את השרות הזה, כך שלא חייבים להזמין דרך האתר הספציפי הזה, אך אני באופן אישי ממליץ. במידה ואתם מזמינים כרטיסים אלקטרוניים (מומלץ), הכרטיסים מגיעים לחשבון המייל שלכם וניתנים להדפסה. חשוב – לא להתפתות ולקנות כרטיסים ברחוב. ייתכן והכרטיס שימכרו לכם נמכר לעוד אנשים….
צפייה במשחק כדורסל – חוויה של פעם בחיים
הקבוצות הבכירות שמשחקות בניו יורק הן New York Knicks וה-Brooklyn Nets. עונת הכדורסל היא מחודש אוקטובר עד אפריל, כך שאנחנו הספקנו לראות ממש את המשחקים האחרונים של העונה הסדירה. לאחר מכן יש את משחקי הפלייאוף (שבמקרה שלנו הקבוצות המקומיות לא עלו).
קבוצת ה-New York Knicks – הקבוצה משחקת ב-Madison Square Garden או בקיצור MSG, שנמצא בין השדרה השביעית לשמינית בין הרחובות 31st & 33rd. הוראות הגעה: תחנת 34St Penn נמצאת ממש בסמוך, ניתן להגיע עם הקו הכחול (A, C, E) והאדום (1, 2, 3).
איפה לשבת? רצוי לשבת באמצע וקרוב ככל האפשר. זכרו שזו חוויה של פעם בחיים וחבל לחסוך על כרטיס, ובכל מקרה אם אתם קצרים בכסף, אין מה שנקרא "מקומות לא טובים". מאחורי הסלים וביציע (אזורים 310-316 ו-324-328) תוכלו למצוא כרטיסים בכ-50 דולר. מקומות טובים יותר, שיתנו תמורה טובה למחיר, יהיו באזורים 222-226 ו-209-213, רצוי לא לבחור שורה גבוהה מדי (רצוי עד שורה 10 ולא יותר מ-15). כרטיסים יקרים יותר (מעל 200 דולר) תמצאו באזורים 105-109 ו-115-119. מפת ישיבה: www.thegarden.com/seating.html
סיור ב-MSG – מומלץ, אחרי הכל המדיסון הוא בעל היסטוריה של יותר מ-100 שנים ואירח אירועי ספורט רבים שנכנסו להיסטוריה. כדאי להגיע לסיורים המוקדמים (הראשון מתחיל ב-9:30 בבוקר), כאשר עד הצהריים מתאפשרת כניסה לחדרי ההלבשה. בסוף הסיור תקבלו כמה מזכרות וחלק תוכלו לרכוש. למידע נוסף על הסיור: www.thegarden.com
Brooklyn Nets – הקבוצה משחקת בברוקלין ב-Barclays Center. הגעה נוחה מאוד ברכבת התחתית לתחנת Atlantic Av הנמצאת מול האולם. הנסיעה ממנהטן אורכת כ-25-30 דקות, וניתן להגיע עם הקו האדום (2, 3) הצהוב (N, Q, R) הכתום (B, D) והירוק (4, 5).
איפה לשבת? הכרטיסים פה זולים יותר מאשר במדיסון, כאשר הכרטיסים הזולים יהיו מאחורי הסלים. אזורים 206-209, 222-226 יתנו תמורה טובה למחיר, שימו לב שכדאי לבחור שורות קדמיות. למי שרוצה לשלם יותר אז אזורים 106-110, 122-126 והעשירים שבינינו יכולים לבחור כרטיסים לאזורים 6-10, 22-16. מפת ישיבה: www.barclayscenter.com
איפה לאכול לפני המשחק?
- לאוהבי האוכל הישראלי – מסעדה מומלצת בבעלות ישראלית המציעה פלאפל, שווארמה, חומוס וכו'. המסעדה נקראת Kulushkat Gourmet Falafel, ונמצאת ב-446 Dean St, שתי דקות הליכה מהאצטדיון.
- מסעדת המבורגרים מהירה של רשת ה-Shake Shack. נמצאת ממש מול האולם ומציעה נקניקיות, צ'יפס, שתיה וגלידה. המסעדה פתוחה עד השעה 23:00, כך שאם רעבים אחרי המשחק זה מקום טוב לבקר בו.
- כמובן שיש דוכני מזון רבים באולם עצמו וסביר שלא תישארו רעבים.
- כמו שהזכרתי קודם, חנות ספורט גדולה של רשת Models Sport נמצאת ממש בסמוך.
הוקי קרח – לא רק לאוהבי הז'אנר
מומלץ מאוד לצפות במשחק הוקי קרח. זו חוויה, גם אם אתם לא ממש מכירים את המשחק. העונה היא בין החודשים אוקטובר עד אפריל, ואז פלייאוף. גם בענף זה יש לניו יורק שתי קבוצות: New York Rangers המשחקת במדיסון, ו-New York Islanders המשחקת ב-Barclays Center. אנחנו הלכנו למשחק סוף העונה של ה-Islanders.
ההבדל היחיד בין משחקי הכדורסל להוקי ב-Barclays-Center הוא מקומות הישיבה. בהוקי קרח אזור ה-200 פחות מומלץ, למרות שהכרטיסים זולים יותר. תמורה טובה למחיר תקבלו באזורים 105-111 ו-121-126, ולעשירים בינינו באזורים 4-12, 20-28. מפת ישיבה www.barclayscenter.com
בייסבול – הספורט הלאומי
בניו יורק משחקות שתי קבוצות בכירות, כאשר היותר מוכרת New York Yankees המשחקת ב-American League. קבוצה נוספת היא ה-New York Mets המשחקת ב-National League. עונת הבייסבול היא מאפריל עד אוקטובר. משחקי בייסבול מתקיימים מספר פעמים בשבוע, כאשר כל קבוצה משחקת מול אותה קבוצה 6-8 פעמים. קבוצת ה-Yankees נחשבת לבכירה יותר (תלוי את מי שואלים) ובעלת היסטוריה עשירה.
סיור באצטדיון הוא חוויה בפני עצמה, יש מוזיאון הנצחה עם שמות גדולים כמו בייב רות' האגדי, וגם מוזיאון עם כל התארים שהקבוצה זכתה בהם, וכמובן כל ההיסטוריה של המועדון. לאחר הסיור (שרצוי לקחת ביום של משחק ויש להזמין מראש) אפשר לראות את שחקני שתי הקבוצות בחימום לקראת המשחק. במידה ומוותרים על סיור אפשר פשוט להגיע מוקדם למשחק, השערים נפתחים כבר ב-17:00 ואפשר לסייר באופן עצמאי. פרטים נוספים על הסיור: newyork.yankees.mlb.com
יצא לנו להיות בדיוק ביום "ג'קי רובינסון" - הצטרפות השחקן השחור הראשון בליגה. בעבר הייתה ליגה נפרדת לאוכלוסייה האפריקאית-אמריקאית ושחקנים שחורים לא הורשו לשחק בליגה של הלבנים, והשחקן ג'קי רובינסון היה הראשון. כמחווה לאירוע, כל השחקנים לבשו חולצה מספר 42. לטעמי, המשחק עצמו היה איטי וקצת משעמם, לעומת משחקי הכדורסל וההוקי, אך עדיין לא הייתי ממליץ לוותר על צפייה במשחק בייסבול. האצטדיון נמצא בברונקס ברחוב 161st ויש תחנת רכבת ממש לידו. קו 4 ירוק מוביל ישר אליו והקווים האחרים מתחברים אליו. ניתן להתחבר מהגרנד סנטרל או מכל אפשרות אחרת.
איפה לשבת? כרטיסים זולים יהיו ביציע (אזור ה-400), אבל לדעתי זה מיקום גבוה מדי, וקשה לראות את הכדור. כדאי לשבת באזור החובט בין הבסיס הראשון לשלישי. אזור 314-326 נחשב כבחירה טובה, וכמובן אזורים קדמיים יותר עדיפים, אך יקרים יותר.
אירועי ספורט נוספים
למעוניינים, אפשר לצפות במשחק כדורסל חובבני מדי יום ב-Cage. המקום נקרא כך בגלל שהמגרש כדורסל סגור בגדר כמעין כלוב, כך שהרבה אנשים מתגודדים שם וצופים במשחק. המגרש נמצא ברחוב West 4th St, ויש תחנה ממש ליד המגרש באותו השם Washington Square, וגם המון קווים שמגיעים אליה. אפשר אחר כך להרגיע את הרעב עם פלאפל ושווארמה טובים ב-Mamouns Falafel, שנמצא כמה דקות הליכה משם ב-119 MacDougal St.
עוד פרט מעניין – רצוי לבדוק את לוחות האירועים הן ב-MSG והן ב-Barclays Center. לנו, למשל, יצא לצפות בקרבות אגרוף של קדם אליפות העולם. היה גם אירוע שתכננו ללכת אליו של גמר אליפות כדורסל בליגה החובבנית, אבל הוא בוטל. יש גם אירועי ספורט של תיכונים, מכללות, WWE ועוד.
לוח אירועים:
- MSG – אתר: www.thegarden.com/calendar
- Barclays Center – אתר: www.barclayscenter.com
אפשרות נוספת היא ללכת לאירועים בניו ג'רזי השכנה. הנסיעה לא ארוכה מדי ויש לא מעט אירועים: www.prucenter.com/events-calendar
על טיסות, מלונות ותחבורה
טיסות – טיסות ישירות לניו יורק עולות כ-1,200 דולר ויותר. אני מצאתי טיסה לניו יורק עם טיסת המשך במדריד (Iberia) בהלוך, ודרך לונדון (British Airways) בחזור. כרטיס טיסה עלה כ-810 דולר. אפשרויות זולות יותר הן לטוס דרך רוסיה או אוקראינה (כ-600 דולר), אך מדובר בטיסה ארוכה מאוד, שיכולה להגיע גם ל-20 שעות. הטיסות היו בסך הכל טובות ובחזרה הכל תיקתק מבחינת מזוודות וכדומה.
מלונות – תלוי בתקציב. אנחנו התאכסנו במלון Deauville הנמצא במפגש Park Ave & 29th Street. לילה עלה כ-120 דולר לפני מס (יש להוסיף כ-15% מס ועוד היטלים משונים על חדר במלון). המלון עצמו סטנדרטי וקצת מיושן, אבל עם תמורה מעולה למחיר ולמיקום. בנוסף, קיימת תחנת רכבת שנמצאת ממש בסמוך ב-28th St. אומנם רק קו 6 (ירוק) עובר שם, אבל יש תחנה ראשית ב-42nd, משם ניתן להגיע לכל מקום בעיר. גם הגישה לברוקלין ולברונקס נוחה מאוד.
תחבורה – הגעה למלון משדה התעופה (ובחזרה) עם מונית, עלה כ-60 דולר. יש דרכים יותר זולות (רכבת, אוטובוס וכדומה). התנהלות בעיר עם רכבת – נסיעה בודדת עולה 2.75 דולר, אנחנו רכשנו כרטיס שבועי (עולה כ-30 דולר), כאשר מספיקה נסיעה אחת ביום (הלוך וחזור) כדי שזה ישתלם.