יצאנו משפחה של 5 נפשות ל- 16 יום נטו בקוסטה ריקה בעונת השיא אפריל 2015, הילד הקטן שלנו בן פחות מארבע כך שיש מצב שברב המקומות הוא לא חוייב. בכל המלונות כלולה ארוחת בוקר (אמיתית), כל המחירים שאני מציין הם ללילה לחמשתנו. אנחנו הזמנו דרך 'לנדס אין לאב' ששימשו כסוכנות תיירות מקומית עבורנו, אבל הכל ניתן להזמין גם דרך בוקינג והמחירים זהים. החלפנו 7 מלונות בטיול 1. סאן חוזה, לילה אחד מלון : coutry inn & suites - standart room, 148 $ עשה את העבודה, נקי מסודר סטנדרטי, בריכה יפה, צוות אדיב ושירותי, החדר היה קצת קטן לחמש נפשות. 2. פוארטו וייחו (בצד הקאריבי על הגבול עם פנמה) מלון cariblue - Ocean beach front , 240$, 3 לילות המלון יושב בריזורט עם גינה יפיפיה, בריכות מקסימות ואוירה נהדרת, החדר בסיסי אבל ענק, מי שמזמין נוף לאוקינוס מקבל סוג של בריכה פרטית. מסעדת הצהריים של המלון מעולה, מסעדת הלילה מזעזעת. בגדול המלון מומלץ מאוד, שימו לב שהחוף ממול מאוד גלי ועשוי להיות אלים לילדים קטנים. 3. Lands in love - 2 standart rooms , 2 לילות, לשני החדריםהמחיר היה 270$ ללילה. לכאורה חדרים בסיסיים (הזמנו 2 חדרים צמודים) אבל מאוד נקי ויש שם הכל, השמורה שבה יושב המלון קסומה, המסעדה הצמחונית נפלאה, הצוות הישראלי והמקומי נהדר, מומלץ כמובן להזמין דרכם את האטרקציות, אנחנו עשינו קאנופי סנפלינג וראפטינג באותו יום שזה מוגזם, כדאי לרווח על יומיים. 4. ארנאל, מלון los lagos - superior room , 240$ , 2 לילות ריזורט ענק עם שירות הסעות פנימי, חדרים גדולים, גינה מהממת, קומפלקס בריכות מחוממות נפלא, חוות צפרדעים, חוות פרפרים ובריכת תנינים פנימית, מלון נהדר. 5. מונטה ורדה מלון el establo - deluxe. room, 2 לילות, 300$ מלון בוטיק, רמה מאוד גבוהה, הכל מוקפד ומדויק, שוב מדובר בריזורט מאוד גדול עם שירות הסעות פנימי, הרגיש לנו קצת פחות מלון לילדים, נוף יוצא מגדר הרגיל במיוחד בחדרים שבראש ההר, מופעי קשת כמעט מדי יום. 6. סמרה 3 לילות, מלון: flying crocodile- deluxe room , 155$ בחרנו לא להיות בסנתה תרזה אלה לחפש את הים השקט יותר, יש מעט אפשרויות לינה בסמרה ונאלצנו להתפשר על הסטנדרט, המלון מרוחק 15 דקות נסיעת שטח מהמרכז, יושב בחווה אוטנטית מאוד יפה, מבחינת רמה זה היה הנמוך ביותר והזול ביותר, אם באים עם מעט ציפיות זה מומלץ, ממוקם באמצע הג'ונגל היבש, חדרים ענקיים. מצד שני מזגנים חלשים ורועשים, מזרונים פשוטים, סטנדרט בסיסי. פינאלה 7. מנואל אנטוניו 3 לילות, cota verde, 285$ ,bungalow, אנחנו לקחנו בונגלו, מדובר בווילה אמיתית באמצע גינת הג'ונגל שלהם, קופיםעל העצעם, 3 מרפסות, שני חדרים פנימיים, שני חדרי אמבטיה, מטבחון מאובזר, מיזוג מעולה שישה (6!!!) מאווררי תקרה, עיצוב יפיפה. נוף עוצר נשימה ממסעדת ארוחת הבוקר, כל שלושת המסעדות האחרות של המלון נהדרות, אין מילים. לסיכום עניין הלינות, הקלישאה של 'מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל' הוכיחה את עצמה במקרה שלנו. טיפ אחרון בעניין לינה - הציונים בבוקינג וההערות של המטיילים הוכיחו את עצמם, מבחינתי בוקינג נותן מידע נפלא וחובה להשתמש בו. כמה מילים על רכב וניווט : אנחנו השכרנו ג'יפ טויוטה ראב 4, אנחנו הינו 5 עם בוסטר אחד כך שאחורה היה מעט צפוף אך אפשרי, מבחינת מזוודות נכנסו 3 מזוודות גדולות מאוד מאחור, הג'יפ עשה את העבודה במיוחד בדרכי השטח שמסביב למונטה וורדה, אני לא הייתי מוותר על 4 למרות שיש כאלה שטוענים שניתן. בסיבוב שלנו עשינו 1600 ק"מ ולהערכתי צרכנו כ 220 ליטר, המחיר לליטר הוא כ 4.3 ש"ח כך שזה ממש לא נורא. עלות השכירות הייתה כ 1,200 $ בחרנו להוסיף חבילת ביטוח עם 0 השתתפות עצמית ב 300$ נוספים, ניווטנו עם וויז שהיה פשוט מושלם, חבילת webing של 2 ג'יגה ב 200 ש"ח אמורה להספיק אלה אם החברה משתוללים בגלישה ומעיפים תמונות ואז זה כמובן נגמר, לשם השוואה gps עתיק של חברת ההשכרה זה תוספת של 300$ כך שזה ממש לא משתלם. מקווה שעזרתי, תעשו חיים, כולנו מלאי קנאה בכם. Pura vida