לאחר שקראתי על הארצות, בניתי מסלול לפי המיקומים של הערים השונות. מומלץ לקרוא את המאמר כאשר אתם במקביל מסתכלים על מפה.
את הטיול אני מתחיל בפרו, אך ההמלצה שלי היא להתחיל אותו באקוודור. תקופת אוקטובר בעייתית לטיול באיזור הצפוני של דרום אמריקה, כיוון שזו לא העונה. הווארז סגורה לטרקים, וגשום וקר באיזור.
אך אין מה לדאוג מכך, אלא אם בניתם על טיול שהוא כולו טרקים.
המסלול שלי מתחיל מלימה, התלאביב של פרו, אבל מהר מאוד אני מתכנן לנסוע משם כיוון שככל עיר בירה היא מסוכנת ולא באמת מעניינת. היעד: קוסקו.
מכיוון שקוסקו במרחק 7 שעות נסיעה, ומכיוון שיש עוד המון מה לראות בפרו, אני נוסע דרך תחנות ביניים - איקה, שם אפשר לעשות סקי חולות ולהרגיש כמו בסיני, ופיסקו שהיא גואלאפגוס לעניים (גן החיות של פרו). מפיסקו אני נוסע לאריקיפה אך רק כדי לקחת ממנה רכבת. לא מומלץ לעצור באריקיפה כיוון שזו עיר גדולה משעממת ומסוכנת.
קוסקו היא ה-מקום של פרו. שם יש הכל. טרקים, נופים, המאצ'ו פיצ'ו, והמון אטרקציות.
משם אני אמשיך לאגם טיטיקאקה כדי לצפות באיים הצפים, ואחצה את הגבול לבוליביה.
בוליביה -; החל מדצמבר מתחילה עונה גשומה, אי אפשר לעשות טרקים באזור סורטה, וקר במקומות הגבוהים. בלה פאז הבירה תמיד קר ורוב הזמן גשום.בלה פאז אפשר להמיר כסף למטבע מקומי (בוליביאנו), כדאי להמיר כדי לא להתקע. רוב הזמן ניסע למקום ונחזור ללה פאז. נכנסים לארץ דרך אגם פיפיקקה לעיירת קופקבנה, משם יש טיולים לאיים הצפים -; אי השמש ואי הירח. בלה פאז: טרקטורונים בעמק הירח (סלעים כמו על פני הירח), שוק המכשפות, שם אפשר להכין פליזים בזול ולשלוח הביתה. מלה פאז יש סיור לדרך המוות (שעתיים באוטובוס לגובה 4500 מ, משם יורדים במשך 5 שעות לגובה 1600מ לאזור הררי ומלא ביצות, אוכלים ארוחה וחוזרים). בלה פאז יש גניבות רבות. להזהר מהאוכל. סורטה -; אין מה לעשות שם (יש שם טרקים, וזו לא העונה).רורה נבקה -; לאמיצים: טיול שייט 3 ימים בביצות הג'ונגלים, רואים תנינים, פירנות, אנקונדות. לינה בביקתות בג'ונגל. אין טעם לנסוע לאיזור סנטה כרוז -; אין שם כלום.פוטוסי -; העיר הגבוהה בעולם 4000מ, יש סביבה מכרות שחובה לבקר. בריכות חמות, מבנים עתיקים ושווקים. בדרום בוליביה יש את סלאר די איוני -; מדבר המלח הכולל הרי געש, אגמים בכל מיני צבעים, כפרים השומרים על תרבותםואיי קקטוסים. יש טיול ג'יפים מאורגן מלווה בנהגוטבחית למשך 3 עד 5 ימים. יוצאים למדברית דרך העיר איוני -; שאין בה הרבה מה לעשות. טופיזה -; עיר נוספת, בה ניתן לצאת גם לטיול סוסים במדבר (מומלץ ביותר).
מבוליביה אני אמשיך לצ'ילה וארגנטינה לסרוגין, ארד דרומה, ולאחר מכן אחזור בצורת וו לברזיל - כדי לסיים בפברואר בקרנבל בריו דה זנרו.
בהמשך אפרט יותר על יעדים אלה.