טוב...אז הגיע הזמן לתרום קצת מהנסיון שלנו לספארי בטנזמיה.. זוג בני 50 וילד בן 15 .טיסות באתיופיאן איירלנס עם חניית ביניים הכל דפק כמו שעון והאוכל בטיסה אחד הטובים שהיה.לגבי הספארי.נחיתה בקילימגרו וישר למלא טפסים לויזה . תבואו עם עטים כי אין שם והתשלום של 50 דולר לאדם. לאחר בדיקה המסקנה והטעם האישי שלנו רצינו להתמקד בשמורות העיקריות.ולדעתי מספיק להיות בסרנגטי בשביל להבין את כל הסיפור מבחינת מגוון החיות.אנחנו לקחנו 5 ימים .יום בנגורונגורו 3 ימים סרנגטי ויום שבט לקטים ציידים..ולתכלס..לאחר בירור על המסלול ובחירה של מקומות האירוח הגשתי את ההצעה למדריכים וחברות מומלצות והתחלתי להוריד מחירים ולהתמקח על התנאים. סגרתי עם אחת החברות שהומלצו.ושילמתי מקדמה בהעברה בנקאית של 25 אחוז.אני לא הולך להמליץ על החברה הזאת מהסיבה שסגרתי על גיפ ממוזג ולא קיבלתי. ועל מדריך ספציפי. וגם אותו לא קיבלתי .וכשיש בעיה של אמון אז מבחינתי לא הייתי ממליץ. המדריך היה נחמד וראינו כל מה שרצינו אבל האנגלית שלו היתה לוקה בחסר ולא עפנו עליו. לגבי הגיפ הלא ממוזג אין לזה חשיבות בשמורות מהסיבה שממילא נוסעים עם גג פתוח אבל בנסיעות מנהלתיות בין השמורות שהם נסיעות ארוכות של מספר שעות על דרך עפר מאובקת וכולם נוסעים שם ..זה כמו כביש מהיר עם נתיב אחד לכל כיוון.. וכל רכב שעובר משאיר ענן אבק ותאמינו לי שיש מלא אבק פה זה בא לידי ביטוי.תתכוננו להרבה נסיעות ארוכות ומטלטלות.. את הלודגים שאני בחרתי מראש עליהם אני בהחלט ממליץ ותבדקו עליהם באינטרנט .
חשוב ..את הלילה הראשון במקום לישון בארושה ולהתחיל ספארי משם תבקשו לישון ב KARATU ומשם להתחיל . יחסוך לכם זמן מראש...ויקצר בבוקר משמעותית את ההגעה לנגורונגורו .ישנו לפי המלצת החברה ב.. ngorongoro front safary lodge מקום מדהים בתוך הטבע שייך לבחור ישראלי בשם אלכס שגם שותף בחברה לטיולי ספארי קיבלנו פינוק מדהים ואוכל מעולה לדברי שתי בנות שהיו שם ועשו אריתו את הטיול הם נהנו בגדול והמליצו עליו בחום התרשמנו ממנו כאיש מאוד נחמד והוא בא באמצע הלילה לקחת את הילד לראות פילים שהסתובבו בשטח המתחם..מומלץ בחום.מקום ממש יפה.
בבוקר לאחר ארוחה מצויינת.יצאנו לכיוון המכתש ..מבט של נוף מלמעלה וירידה למטה..בדיעבד..מה שראינו במכתש ראינו ביותר גדול בסרנגטי..בלילה לינה Rhino Lodge.אחלה מקום...ובבוקר נסיעה ארוכה של בערך שעתיים בדרך עפר על לכניסה לסרנגטי..הרבה נאמר על הסרנגטי ואין לי מה להוסיף..שני לילות ב MAWE LUXURY LODGE מקום מדהים אוהל מאובזר עם נוף פראי לסוואנה אוכל ברמה של בית מלון.בקיצור המאהל הזה היתה החוויה הכי גדולה מבחינת לינה.. בבוקר של היום הרביעי עוד חצי יום של ספארי בסרנגטי ונסיעה ארוכה החוצה מהסרנגטי דרך נגורונגורו לשבט מסאי ..גם אם ממוסחר עדיין מעניין ושווה להבין את דרך החיים שלהם...לא לוותר. ולא לקנות מזכרות אצלם הכל יהיה ברבע מחיר בשוק המסאי בארושה .ומשם חזרה ל KARATU לינה ב OCTAGON LODGE ממליץ מאוד..בבוקר מוקדם 5:30 נסיעה לשבטים בושמנים דגוטה והדזבה..מה אני אגיד לכם..בולשיט ממוסחרת .הלכנו ביער אחרי שני ציידים שניסו ללא הצלחה לפגוע בציפורים וחזרו בידיים ריקות..לאחר שהבינו ממני שאני לא מתכוון לעזוב לפני שאני רואה קצת אקשן הוציאו אימפלה מתה מהפריזר לדבריהם צדו אותה אתמול.אבל לפי כישורי הציד שלהם ניראה לי שקנו אותה בסופר..ולידנו פשטו את עורה והוציאו את קרביה וצלו על האש..פתטי..משם לשבט..אלק שבט ..חמישה אנשים שעושים תכשיטים ומצפים שתקנו במחיר מופקע..בקיצור חצי יום של חוויה פתטית..אבל חוויה..ומשם נסיעה של שעתיים וחצי לארושה..לינה במלון פח. MERU HOUSE IN שנמצא על הכביש הראשי החדר טריפל היה מוזנח ברמות והמון רעש מבחוץ .לא ממליץ.ולמחרת נסיעה למושי
כמו שכבר אמרו לא נעים להסתובב בתור אדם לבן בלילה. ומנסיון כבר כשמחשיך מרגישים שינוי באוירה שהופכת לפחות חווינו זאת בארושה להיות מעט מלחיצה הצעירים מתחילים לשתות ולהשתולל ומאבדים את הנימוס במגע עם תיירים.
מארושה חשבנו לנסוע באוטובוס למושי שלמרגלות הקילימגרו.התכנון בתחילה היה לטוס לזנזיבר אך בעצת חבר משפחה שאמר שעדיף להינות ולחוות כל מה שטנזניה מציעה ואנו פחות מחוברים לבטן גב מלונות וחופי ים.האוטובוס מתחנת האוטובוסים המקומית עולה 3000 שילינג ועוצר בכל תחנה בדרך ובדכ עמוס באנשים .ויתרנו והלכנו למלון אימפלה ושם יש שירות הסעות למושי שניקרא אימפלה שאטל. יוצא פעמיים ביום סוג של מיניבוס מרווח ונעים ביקשו מאיתנו 10 דולר לנוסע למרות שנאמר לנו שזה עולה 10000 שילינג.שזה בערך 5 דולר.עליי הם הצליחו לעבוד ומתברר שאם מתעקשים לשלם מחיר של מקומיים הם מוותרים בקלות.אז תבואו מוכנים עם כסף מקומי ואל תשלמו יותר.הם עובדים בשיטת מצליח ועליי זה עבד.נסיעה של בערך שעתיים ומגיעים למושי.לילה ראשון ישנו במתחם של בריטית בשם סנדרה שנשואה לטנזני מקום בשם TAMBO TAMU מונית ממרכז העיר 5000 שילינג עד למתחם (2$ ) את המונית הזמנו דרך סנדרה שעובדת עם 3 נהגי מוניות אמינים .ונעזרנו בה בטיפים גם לאחר שעברנו למלון אחר..קיבלנו קוטג עם 3 חדרים שצמוד לבית שלה מקום מקסים ונוח את הארוחת בוקר אוכלים בבית שלה .אחלה ארוחה.היא גם מארגנת טיולי יום במחירים הוגנים.למחרת לקחנו טיול יום למטרוני.הכפר המפל והכנת קפה.אחד הטיולים הכי שווים עם המדריך מתיאס.רכב לוקח אתכם עד לכפר בדרך עפר ארוכה.פוגשים את מתיאס ומשם הולכים ביער טרופי עם הסבר על הצמחיה עד למפל מדהים חוזרים לכפר לארוחת צהרים מקומית שווה וטעימה ואחכ כל תהליכי הכנת הקפה מלווים בשירה וריקודים חזרה ביחד עם המדריך בתחבורה ציבורית שניקראת דלה דלה שזה סוג של מיניבוס שמעמיס אנשים עד שמישהו נחנק. אנחנו ספרנו 35 איש ברכב שיכול להכיל עד 10 אנשים. חוויה .. כל הסיפור מבוקר עד ערב 40$ לאדם.
את שני הלילות הבאים ישנו במרכז העיר מושי קרוב לתחנה המרכזית של האוטובוסים מלון KINDROKO מלון נחמד ונקי ארוחת בוקר על הגג עם נוף לקילימנגרו.אבל ארוחת הבוקר הכי גרועה שאכלנו באפריקה...רחוב ראשי הומה חנויות ושווקים מסעדות וסופרמרקטים.יש מה לראות ויש מה לקנות וחייבים להתמקח על כל דבר .המחירים שהם נותנים לנו בתור תיירים הם לעיתים פי שלוש וארבע.
למחרת נסענו לכפר אחר שניקרא מרנגו שזה פחות או יותר אותו דבר כמו מטרוני כולל מפל מדהים לא פחות ובשניהם אפשרות להיכנס לבריכה ולטבול. אבל טכס הכנת הקפה במטרוני היה שווה הרבה יותר...גם פה 40$ לאדם עם הסעה פרטית הלוך וחזור.כולל ארוחת צהרים בשניהם.ארוחה טעימה ומשביעה.
ביום השלישי נסיעה מאורגנת דרך סנדרה.למעיינות החמים HOT SPRING ישנם חברות שלוקחות על יום טיול לשם עם מדריך בסביבות 110$ דרך סנדרה לקחנו מונית ב50$ לשלושתנו נסיעה של כשעה ורובה בדרך עפר כמו גיפ.מגיעים לכניסה למעיינות משלמים עוד בערך 15 שח כניסה והנהג מחכה לכם עד שתחליטו לחזור( עד 4 שעות) .המקום כמו בגן עדן והמים לא באמת חמים אלא פושרים.לילה אחרון ישנו במתחם מחוץ למרכז העיר בשם KILIMANJARO GRAND HOSTEL
מקום נקי יפה מסודר באיזור שקט ונעים עם מזגן בחדר 16 $ לחדר עם ארוחת בוקר נחמדה.ממרכז העיר נסיעה בערך5 דקות.. מחיר של דולר אחד במונית .בבוקר נסיעה למרכז העיר לקניות אחרונות ובצהרים מונית 40$ לנמל תעופה.מההוסטל יש מוניות דרכם ב30$ אנחנו הזמנו מראש עם אחד הנהגים שליווה אותנו במהלך הימים במושי ושילמנו לו יותר כסוג של טיפ.השדה התעופה של קילימנגרו שעובר שיפוץ רציני צריך שוב למלא טפסים (עטים כבר אמרתי) ויאללה לאדיס אבבה ומשם לישראל ..