מטרת הפוסט: תרמילאים, טיילנים, משפחות- תיהיו מעודכנים בשינוי המחירים העצום שארגנטינה עוברת ואיך מתנהלים. לא דומה לפוסטים משנים קודמות. קבלו מושג והגיעו מוכנים. מה בפוסט? חלק א, הכנות לטיול.
מסלול הטיול
טיסות פנים
השכרת רכב
כסף מזומן/אשראי/ ויציג איך ממירים ומתנהלים.
תקשורת
התניידות פנים ומחירי נסיעות כולל מ ולשדה תעופה
מחירי אתרים, אטרקציות, נסיעות ואוכל.
עלינו ועל ארגנטינה
אוקטובר. לא בעונה. אנחנו משפחה זוג + 5 ילדים ( 18, 18, 14, 9, 2) שמטיילים כל שנה חודש בחו"ל. היינו ביפן, דרום קוריאה, מקסיקו ועוד..ועכשיו ארגנטינה עם קפיצה לריו וצ'ילה.
בעקרון, אנחנו לא מתכננים הרבה, נוסעים ותוך כדי תנועה סוגרים דברים. תודה לבוקינג.
והנה הגיע אוקטובר 2024, תקופת מלחמה בישראל, חיפשנו להתאוורר, קראתי שארגנטינה מהממת וממש זולה, שעל כל דולר, אתה מקבל שווי של 2 דולר. התלהבתי... גם אני רוצה..מה שמהר מאוד הסתבר, שהמידע לא מעודכן לשנת 2024. בארגנטינה יש אינפלציה= עליית מחירים מטורפת, והדולר לא שווה שתיים. ולהשתמש באשראי, זה כרגע אותו הדבר כמו מזומן. זול לא היתה המילה שליוותה אותנו בטיול בארגנטינה. המחירים היו פי 4 מהפוסטים שלפני שנתיים, ובעודי כותבת, המחירים לכניסה לאתרים שאך היינו, עלו ב 50%, מ 30$ ל 45$..כך שהטיול לארגנטינה יצא הטיול הכי יקר שלנו עד כה. כן.. פי שתיים מיפן. יחד עם זאת, יש דברים מעט שעדיין יותר זול מישראל, ויש דברים שיקרים כמו ויותר מישראל.אז אפשר לנסות למצוא את דרך האמצע. ואם נערכים מראש, אפשר קצת להוזיל.
וכן, ארגנטינה יפה!!!
אז המלצה ראשונה: פוסטים לגבי מחירים וכמה זול, לא רלוונטים משנים קודמות. לא דומה לדרום אמריקה, קחו המלצות בלבד מאנשים שטיילו לאחרונה ממש.
מסלול הטיול ללא טרקים. המסלול מצפון לדרום:
(טיסה לריו ברזיל 6d.)
מפלי האיגוואסו iguazu Falls - צד ברזיל וצד ארגנטינה 3d
Buenos Aires היינו 7 d מאילוצים בעיקר.
סאלטה Salta וצפונה 7d
בארילוצ'ה San Carlos de Bariloche
פוקון צ'ילה Pucon. ברילוצ'ה ופוקון 8d
Calafate קרחון פוריטו מורנו 3d
פוארטו מדרין- יש מידע, בסוף לא הגענו.
אפשר לקרוא בהרחבה על הטיול והמקומות שבילינו בחלק ב של הפוסט:https://www.lametayel.co.il/posts/4de1g8
המלצה שניה: טיסות פנים
כדי להגיע ממקום למקום בארגנטינה הענקית, יש צורך בטיסות פנים, אנחנו נצרכנו ב 7 טיסות פנים!!!.
טיסות הפנים זה החלק הכי יקר בטיול, ולא תמיד נסיעה של עשרות שעות באוטובוסים יצילו אותכם, כי גם הם יקרים יחסית לתמורה ולסבל. אבל לפעמים מוזיל ועדיף, ואפשרי אם אין ילדים קטנים בסיפור.
מחירי הטיסות הפנימיים כרגע בארגנטינה לא שפויים. הם משתנים כמו בורסה, ואי אפשר שלא לראות את תיאום המחירים בין 3 החברות העיקריות שמנהלות שם את העסק. הם טוענים שהמחירים הטובים ביותר, אם סוגרים 3 חודשים מראש. ובאמת, זה לא צחוק, צריך לסגור 3 חודשים מראש. הכי יקר זה כשמתקרבים למועד הטיסה, ויום לפני, אתה לא מאמין שהם מעיזים לשים מחיר כזה לטיסה של שעתיים. לי יצא לסגור באוקטובר 3 שבועות מראש, אכתוב את המחירים שיהיה בסיס להשוואה, תזכרו שזה לא בעונה, וראיתי אנשים שקנו במחירים שהייתי חולמת, ממש חצי ממני - למי שהקדים לקנות, וגם ראיתי שהמחירים עולים פי שתיים ממני.. אולי אכתוב פוסט בנפרד על הטיסות..
אין ספק שכמות הטיסות שצריך לסגור, האתרים הלא מזמינים והחסימות באתרים, יהיה הכי קל עם סוכן ארגנטינאי, לא יודעת אם זול. אני קבעתי וקניתי עצמאית. זה מתיש לעקוב על המון טיסות. אחרי סגירת הטיסה השניה התייאשתי וסגרתי הכל בבת אחת דרך אתר ארגנטינה איירליינס במוד טיסה multi city. רק שתדעו שמוד multi city יקר יותר מלקנות טיסה טיסה. קניתי אפילו 2 טיסות לא ישירות. אם אתם עקשנים כמוני, כי בכל אופן אצלי זה היה כפול 6 ומשמעותי, אז לחפש בגוגל פלייט, ולקנות מהחברה עצמה, בדכ הכי זול ונכון מהחברת טיסה. טיפ: הרבה אתרי חברות תעופה חסמו את אפשרות ההזמנה מישראל , וכדי שיתאפשר ההזמנה, תשתמשו בvpn ארגנטינה וממחשב נייח. ובמטבע ארגנטינאי..ויש אתרים שלפעמים עבד רק מאסטרכארד..לך תבין, ואחת הטיסות לא עבד לי וקניתי דרך חברה צד שלישי ולא ישירות.
במעקב אחרי הטיסות שמתי לב שהמחירים שפירסמו בסופש היו הכי זולים.. וכמובן לפעמים מפרסמים תאריכים ספציפיים שבהם המחיר מצחיק. אם יש לכם אפשרות, רוצו על זה. המחירים מוצגים לאדם בודד בלי מזוודה.
ריו לאיגואסו: 136$ עם goal.
איגואסו לבואנוס: 55$ (מחיר מציאה שרצתי עליו)
בואנוס לסאלטה: 126$
סאלטה לבארילוצ'ה:225$
בארילוצ'ה לאל קאלאפטה:166$
אל קאלאפטה לבואנוס:166$
כרגע המחיר לאושוואיה: 120$
מזוודות: מחיר מזוודה בארגנטינה איירלינס היתה ל 15 קג, 18$. והורשו חינם טרולי 8קג, ותיק אישי 3קג. נשקל רק מה שנכנס לבטן המטוס. והם הירשו לשלוח הכל לבטן המטוס.
השכרת רכב:
ברוב המקומות שמגיעים נדרש השכרת רכב, אלא אם כן אתם יוצאים לטיול מאורגן. ראיתי מלא חבר'ה מתארגנים בקבוצות הוואטאפ של גרינגו, להשכיר ביחד כדי להוזיל עלויות. כי הטיולים המאורגנים יקרים, והרבה זה רק עניין של הנסיעה. לא היה צורך ב 4x4 בשום מקום שהייתי. לא נדרש רשיון בינלאומי, הספיק הישראלי ודרכון.
בכל עיר יש חברות מקומיות. מתי להשכיר? האם מראש? במקום? זה באמת תלוי עונה, אבל אני אישית ראיתי שעדיף מראש.. זה הכי זול. אפשרי במקום. ולא בעונה יש מלאי. אבל בהזמנה מראש, אפשר בתאכלס ללא עלות לשנות את כמות הימים וכל הפרמטרים ביום הלקיחה ממש. לדוגמא הזמנתי מהרץ ליומיים ושילמתי מראש. ביום הנסיעה ירד גשם, אז הודעתי להם שאני לוקחת ביום אחר, ורק ליום אחד במקום יומיים, ובלי נהג נוסף, וזה בסדר גמור. קביעת החשבון היא ביום שאתה לוקח. ואפילו ניתן להחזיר את הרכב כמה ימים מראש, ותחויב רק על הימים שלקחת.
אז בקיצור זול יותר מראש, 3 חודשים מראש , מצוין, ובכלל ברגע שהבנת שצריך, תזמין. חברות מקומיות נוספות: fit. Lead. ויש עוד רבות.
לי יצא להשכיר מהרץ היה לי הכי זול ונוח. הזמנתי באוקטובר, יומיים מראש (כי שוב.. לא ממש באתי מוכנה), לכן המחיר לא הכי זול. הרץ שולטים ביבשת עם מלאי הרכבים. דרך האינטרנט. והכנסתי פרומו קוד שהוזיל ב 10%, הקוד: clientehertz .
תמיד רכב רגיל וידני- קשה ממש למצוא אוטומטי. והכי גרוע למשפחה כמוני, כמעט ולא בנמצא רכב ל7 אנשים.. לא במחיר שפוי בכל אופן. אז השכרנו 2 רכבים אני נהגתי באחד ובעלי בשני. השכרה מהעיר ולא מהשדה. ארשום את מחירי ההשכרה יומיים מראש, שיהיה לכם בסיס להשוואה, ותזכרו שיש זול יותר, ובטח יש יקר יותר. הרכב מסוג 2, לא הכי קטן, דרגה אחת מעל.
סאלטה: 65$ ליום כולל ביטוחים
בארילוצ'ה: 50$ ליום כולל ביטוחים.
אישור מעבר לצ'ילה: 50$.
אל קאלאפטה: 80$ ליום כולל ביטוחים
דלק: 1$
התניידות פנים:
הגעה מהשדה לעיר, ומהעיר לשדה, התנהלה לרוב בהובר. יש שטענו שאפליקציית דידי היתה יותר זולה, לא ניסיתי.
בטוח להתנייד עם הובר גם בלילות ישר למלון/הוסטל. , ואפשר גם לקבוע עם הובר מראש אם טיסה בשעה מוקדמת/מאוחרת. לא לסמוך ב100% כי הנהג יכול לבטל, לכן לקחת בזמן מרווח ביטחון, ואם קורה משהו והנהג מפשל, להזמין חדש באותו הרגע. לא בעיה בכלל. באופן עקרוני, לא היו לי בעיות.
גילינו שגם דרך בוקינג אפשר להזמין ל/מ לשדה, והם אמינים. העיר היחידה ללא הובר, היתה קאלאפטה, ששם יש מונופול למוניות.
בתוך בואנוס ההתניידות היא גם באוטובוסים או סאבווי בעזרת כרטיס סובה, כמו הרב קו של ישראל. ואם נרשמים עם הכרטיס במשרד סובה ( תיירים עם דרכון חייבים ללכת פיזית), אז המחיר יורד לחצי.
מחירי הובר תלויים ומשתנים לפי ביקוש ועומס. אבל אפרסם כדי שיהיה בסיס להשוואה:
בואנוס:
מהשדה EZE , עלות 20$ כיוון.
מהשדה AEP, עלות 10$ כיוון.
כרטיס סובה 880 פזוס. (3שח)
נסיעה אחת תלוי מרחק: 400-750 פזוס. ברישום, חצי.
רכבת תחתית נסיעה: 1500 פזוס. ברישום, חצי.
סאלטה:
מהשדה 9$ כיוון.
בארילוצ'ה:
10$ כיוון.
אל קאלאפטה:
אין הובר. אין תחבורה ציבורית. רק מוניות או השכרת רכב.
שאטל לעיר: 11$ כיוון לאדם.
מונית לעיר: 33$.
נסיעה לקרחון: 50$ לאדם
השכרת רכב : 80$ ליום עם ביטוח.
כסף מזומן - כל הסיפור..
כסף מזומן כל הסיפור זה 3 שערים=מחירים שנותנים לך בארגנטינה עבור 1 דולר אמריקאי. נתחיל. לפזוס הארגנטינאי כמו כל מטבע, יש שער יציג מול הדולר, וכרגע על כל 1 דולר בבנק מקבלים 973 פזוס. משתנה כמה פעמים בדקה, צריך לבדוק. בהמשך צירפתי לינק לצפיה בשערים.
מכיוון שיש הגבלה על משיכת דולרים מזומן בארגנטינה לתושבים, אז הרבה רוצים דולרים מזומן ומוכנים לשלם עליו מעל השער היציג בפזוס. דולר מזומן נקרא "בלו דולר". יש לו גם מחירון=שער, הוא מתעדכן כמה פעמים ביום, בהמשך מצרפת לינק שתוכלו לעקוב אחרי השער. כרגע על 1 דולר מזומן שתתן, מוכנים לשלם 1150 פזוס. 67 פזוס יותר מהיציג. שכרגע זה בערך 6% יותר על הכסף שלכם. הבדל זניח כרגע בין מזומן ליציג. ויותר מכך הבדל זניח מול האשראי, זה אגורות בודדות, אראה זאת ואסביר בהמשך.
לפני שנתיים שתבינו זה היה 100% הבדל על המזומן לעומת היציג. פשוט כפול. לדוגמא במקום 973, היו מוכנים לתת על 1 דולר מזומן 973x2. לכן בעבר אם החלפת ושילמת במזומן אז כל דבר בארגנטינה היה חצי מחיר!! היום כפי שהראיתי, ושוב, זה משתנה וצריך לעקוב, ההבדל בין מזומן ליציג, זה בקושי 6%.
יחד עם זאת, טוענים שיש שער מיוחד גם לכרטיסי האשראי, שנקרא שער mep. אתה משלם בארגנטינה בכרטיס אשראי 1146 פזוס ארגנטינאי, וחברת האשראי ממירה את זה ל1 דולר ואז למטבע הישראלי. שער המרת האשראי, הוא לא לפי היציג=973, ולא לפי הבלו=1150, אלא לפי שער מיוחד שנקרא mep שכרגע שווה 1146 פזוס. גם משתנה כל היום, ומצורף בלינק. אני אישית לא ראיתי את זה בכרטיסי האשראי שלי שהבנק מחשב לפי הmep,וההיפך, ראיתי שגבו שער יותר נמוך מהיציג, אעדכן כשאראה. ולכם ממליצה לברר עם חברת האשראי שלכם, אם הם ממירים לפי ה mep את הפזוס.
שער ה mep כיום הוא 1146.5, שימו לב, על מזומן השער 1150, כך שההבדל כרגע הוא בכמה אגורות בין מזומן לאשראי, ולכן כרגע, אין ערך להסתובב עם מזומן, אפשר לשלם כל מה שניתן, באשראי. אבל אם שער הבלו על המזומן יהיה גבוה וטוב מהיציג והאשראי ביותר מאחוזים בודדים, אז עדיף להביא דולרים מזומן. שימו לב שהאשראי שאתם לוקחים איתו לחו"ל ניתן להתמקח עם הבנק על 1% עמלת המרה. לי היה 3%. לא משמעותי, אבל הרבה דאגו לזה.
אבל איך מקבלים מזומן פזוס על מזומן הדולרים שלכם בארגנטינה?
"אסור" למשוך כרגע פזוסים ממכונות הכספומט, כי העמלה כיום מטורפת על משיכה. כך שמישהי שמשכה, שילמה עמלה יותר גבוהה מכמות הכסף שמשכה. או היה מישהו ששילם 40% עמלה. העמלה הוצגה על המסך, אבל כשנתקעים בלי כסף, ולפעמים צריך אז אין ברירה.
ניתן לקבל מזומן, אם תחליפו שטר של 100דולר או אירו בקמביו= חלפן כספים cambio. הוא ייתן לכם פזוסים ארגנטינאיים. כמה ייתן? קרוב לשער הבלו..
יש בכל רחבי העיר "קמביו", החלפת כספים. זה לא חוקי להחליף דולר למזומן ככה בשער בלו, אז תראו ברחובות מלא שצועקים "קמביו"- לא יודעת אם אמינים או לא. יש מומלצים בוואטסאפים או באתרים על כאלה מקומות אמינים, יוצרים איתם קשר ומחליפים. א מה מה.. עוד לא שמעתי על חלפן שנותן לך את שער הבלו היציג= המפורסם. הם מורידים מזה המון, כך כשהיה שער בלו 1200, קיבלתי רק 1140, ובמקום אחר נתנו לי 1165 וכולי. צריך להתמקח/ למצוא מישהו שנותן קרוב וקשה לקבל את הבלו היציג האמיתי. לכן מנסים את הכי קרוב לבלו שאפשר. מסקנה: למזומן הגיעו עם שטרות של 100דולר או אירו והחליפו בקמביויים. על שטרות שקטנות מ 100 קשה להחליף או לקבל שער בלו טוב. 50 אפשרי עוד איכשהו, 20 ממש קשה.
כמה מזומן להביא? תלוי בהפרש. במחירים שציינתי עדיף הרוב אשראי ותיקחו 1000$ מזומן לאדם, ומשפחה 3000$. אין הבדל בין האשראי למזומן, ואין טעם להתעסק במזומן ( רק אחרי שבדקתם עם חברת האשראי שהם ממירים לפי שער ה mep). כל זה כמובן לא כולל טיסות ורכב וכניסה לאתרים.
במידה ולא משתמשים באשראי , בגלל ההפרשים, אז תגדילו את המזומן.(טיסות ורכב תמיד תיהיו מחויבים לשלם באשראי)
במידה ואין לכם דולרים איתכם, או שנגמר לכם, אז מאיפה מושכים דולרים/מזומן בארגנטינה? אז אמרנו לא מושכים, אבל יש אפשרות כיום דרך בנק שנקרא ווסטרן יוניון, שנמצא בכל עיר שציינתי,וגם בערים דרומה, שאתם מעבירים כסף דולרי מהאשראי שלכם לבנק, דרך האתר שלהם. אז ניגשים לבנק, והוא נותן לכם מזומן ארגנטינאי. באיזה שער? בשער הבלו פחות או יותר, שזה מצוין. וזה פותר את העניין. מצורף מדריך של מישהי שהסבירה בדיוק איך עושים, אפשר לעקוב. https://m.facebook.com/groups/argentina4gringos/permalink/2085931298277312/?mibextid=Nif5oz
לינק לצפיה בשערים:
תקשורת
יש אפשרות לקנות סים מקומי, שמעתי על חברת claro. כשמגיעים למרכז העיר לחפש חנות קלארו או קיוסק, לקנות ולהטעין. ניתן גם להטעין דרך האפליקציה של הטענת סימים: https://mobilerecharge.com/
אפשרות שניה אם הפלאפון תומך, לקנות esim,זה בעצם סים וירטואלי על הפלאפון שלך, ביחד עם הסים שלך. ואז בהגדרות משנים שהדאטה תעבור על ה esim. יש כמה חברות esim, והייתרון הגדול, זה איך שאתה מגיע למדינה, יש לך סים, ולא צריך חבילה מהארץ, ולא צריך לחפש סים מקומי. כך שעברנו בין ברזיל, ארגנטינה וצ'ילה, קנינו esim.
אנחנו קנינו של airalo, עלה 15$- 3GB לחודש ארגנטינה, 7$- לשבוע בברזיל, 7$ לשבוע בצ'ילה.
לא היתה קליטה בסאלטה.
ממליצה שבנוסף יהיה לכל נוסע דרך לתקשר בטלפונים מקומיים, כי כמות הבעיות שצצות לא צפויה, ואנו נאלצנו להרים טלפונים לחברות תעופה בעקבות ביטולים. אפשר לקנות סים מקומי עם שיחות.. ועוד פתרונות.
מחירי אתרים, נסיעות, אוכל - לקבל מושג ולהגיע מוכן. לא בעונה, באוקטובר.
מחירים עדכניים מאוקטובר 2024 ללא טרקים. כניסה לאתרים 45$, וניתן לקנות 11 אתרים במחיר 225$. הכתוב כאן זה מחירי בסיס, לא נראה לי שיירדו בשנים הקרובות, אז רק קבלו מושג.
כמו כל דבר, ניתן למצוא זול יותר או יקר יותר צריך לחפש.
san carlos de Bariloche======
Pucon Chile============
אישור מעבר גבול לרכב 50$
לינה ללילה דירה ל6: 70$
מעיינות חמים תרמאל גאומטריקס לאדם: 50€
מעיינות חמים קרובים תרמאס פוזונס: 15$+ 3$ מגבת.
טיפוס ויאקרה:
El Calafate - Purito Moreno======
קרחון: עלות אדם יחיד לראות קרחון פוריטו מורנו: 440$ כולל טיסה וכניסה, לא כולל לינה:
-טיסה הלוך חזור calafate 340$. לא כולל מזוודות.
-נסיעה מ+ול לשדה שאטל 22$.
-נסיעה לקרחון 50$ (או השכרת רכב+ ביטוח ליום 80$ ). אין תחב"צ.
-כניסה בסיסית לתצפית קרחון 45$.
-3 לילות דירה ל6. עלות יומית : 110$
========בואנוס איירס Buenos Aire
טיסה הלוך חזור איברייה ואל על ( חגים ומלחמה): 2,200$
נסיעה הובר מ+ול לשדה 40$ EZE
נסיעה מ+ול שדה הפנימי AEP 22$
לינה ללילה דירה 45מטר ל6 בפלרמו: 150$.
כרטיס סובה לתחב"צ: חייב כרטיס סובה. 880פזוס.
-נסיעה אחת עם כרטיס סובה באוטובוס בעיר, תלוי מרחק: 400-750 פזוס.
-סאבווי נסיעה: 1500 פזוס.
אם נרשמים באתר,נסיעות חצי מחיר.
- טיגרה לונה פארק כניסה: 30$ לא כולל מלא מתקנים.
Iguasu Falls ============
באוטובוס: 10$ הלוך חזור
במונית: 20$ כיוון אחד.
כניסה לאתר: 45$
שייט:
לינה ל6: 60$ מלון בסיסי ללילה.
מדרחוב העיר: Paraguay 411
צד ברזיל:
4 דקות נסיעה ל+ ומ השדה והעיירה בהובר: 10שח.
-כניסה לאתר: 100k ריאל(70שח)
לוקר: 35kריאל (22שח)
השכרת רכב וביטוח ליום: 65$
נסיעה בג'יפ מקומי להר 14 הצבעים: 15$
כניסת רכב מדבריות המלח: 14$
תצפית הר: 1$
לינה:בטילקרה/קאפאייטה, ללילה אחד: דירה 70$, צימר ל3: 100$. הוסטל: ?
-לינה סאלטה דירה ל6: 35$
===========
אוכל בסופרים ובמסעדות (יש תמונות למחירים) יש יותר זול ויש יותר יקר. מסופרים באזורי התיירות, זה הממוצע שקניתי ========
אוכל: תלוי עיר וסופר, הרוב:
גביע גלידה 2 כדורים: 10-25שח
מיץ תפוזים טבעי 0.5ליטר: 23שח
סטייק במסעדה רגילה 70-80שח
סטייק במסעדה מומלצת 130שח
ארוחת בוקר עם ביצה במסעדה: 50-60שח.
טונה קופסא 170ג: 20-30שח
בקבוק קולה 1.5 ליטר: 10-20שח
ממרח נוטלה: 35שח
מלפפון: לא בנמצא במצב טוב.
עגבניה: 20שח לקילו
בננות: 10שח לקילו
תותים: 12שח לקילו
מנגו: 24שח לקילו.
מגבונים חבילה 1 קטנה: 10-30שח
אבקת אוכל תינוקות נוטרליון: 120-180שח ( בארץ 60שח)
טיטולים פמפרס 36טיטולים: 140שח ( בארץ 33שח)
סוף===
פירוט על הטיול והמסלול עצמו בפרק ב :