אני איש אפריקה, הרבה שנים עבדתי במערב אפריקה, אומרים מי שהיה באפריקה קשה לו לעזוב אותה וזה נכון. לפני כחודשיים טיילנו בת זוגי ואני עם חברת מיי טריפ באיסלנד ועלי לציין שמכל הטיולים המאורגנים שעשינו ואין הרבה כי את רוב הטיולים בעולם היינו עושים לבד אבל מפאת הגיל הוחלט לעשות מאורגן. נהנינו מאד מחברת מיי טריפ, מהארגון מהמדריך ומההתייחסות, לכן הוחלט שממשיכים עם מיי טריפ . בת זוגי התקשרה לדוטיוליםניםמאורגרון איש יקר במיי טריפ וזה נתן לה את כל מה שבקשה, מאחר והיא עובדת בחברה להגנת הטבע וחברות שהמליצו שאלה על המדריך גיורא לוין, אמרו לה שהוא עילוי בנושא אפריקה. יצאנו לדרך שמחים ועליזים חבורת מטיילים עליזה וחובבת טבע. המלון בלילה הראשון היה בדרגה גבוה, למחרת במקום לנסוע שעות בג'יפים לסרנגטי הטיסו אותנו לשם, זה דבר לא מובן מאליו בגלל ששאר החברות שולחות את המטיילים שעות ברכב לשם. יצאנו 3 ג'יפים לדרך, נהגים מעולים, ערב לפני גיורא נותן תדריך והסברים ובכל עצירה מוסיף על המוגמר. עלי לציין שעל אף השנים הרבות שעבדתי באפריקה למדתי משהו ממנו, בור מידע ראוי להערכה. לצערנו לא ראינו את חציית הגאנו על אף שראינו את אלפי הגאנו מתאספים לחציה, או את אלה שעברו, אולם לדברי גיורא והנהגים יודעי הדבר ראינו דברים שלא הרבה מטיילים ראו, את התמסח תופס את הגאנו במים ובסופו של דבר השתחרר פגוע, בת זוגתי צועקת לו שיברח אולם בקושי זז, חתול אפריקאי שלא רואים בכל פעם , את האריות והלביאות עם הגורים ,את הצ'יטות משחקות מסביב המכוניות ומטפסות עליהם כשצעקות הפחד של זוגתי הגיעו עד לראשון (זה לדיברי יודעי דבר בראשון), ההסברים על החיות ומנהגיהן, האריה ששוכב על העץ, עדרי הבבונים והקופים האחרים, ציפורי הטרף ציפורי האגמים הנודדים גם אלינו, הערבים מסביב לגיורא לשמוע סיפורים ולשאול שאלות. הלודג'ים ( חדרי השינה) המפוארים בהם ישנו, על כל זה אני מודה למיי טריפ, נתראה בקרוב.
טנזניה