טיפוס הקילימנג׳רו, יולי 2023

תמונה ראשית עבור: טיפוס הקילימנג׳רו, יולי 2023

6 ימים (במקום 7, ארחיב קצת בהמשך) במסלול מצ׳מה (machame route) עד לפסגת אוהורו (uhuru peak) בגובה 5,895 מטרים !

אז בבלוג הזה אכתוב בעיקר על החוויה בכללי ואיך אני חושבת שכדאי להיערך אליה, ולא אפרט יותר מידי על המסלול עצמו או על הציוד הספציפי, כי את המידע הזה תוכלו לקבל בצורה מדויקת יותר מאנשי המקצוע שתדברו איתם.

אנחנו יצאנו 3 אנשים למסע המאתגר הזה - אבא (54), בת (22) ובן (15). הגענו לחברת Mkalibala Adventures, לבחור בשם ח׳ליפה, שהיה מהתחלה מאוד אדיב. המחיר לאדם עבורנו היה 1,520$. הבנתי שזה נחשב לזול. שימו לב שזה לא כולל את ההסעה מהמלון לשער ממנו מתחילים את הטיול וחזרה למלון. זה, יחד עם הסעה משדה התעופה וחזרה, דבר שאני ממליצה בחום לסגור מראש. נוחות במצב הזה, במקום לא מוכר, שווה המון. כמובן שאם השינה לפני/אחרי הטיול מתוכננת להיות בארושה, ולא במושי, ההסעה תעלה לכם יותר. העיר מושי נמצאת במרחק של חצי שעה-שעה מהשער, ואילו ארושה נמצאת במרחק של שעה וחצי-שעתיים. אנחנו ישנו בארושה, כך שאנחנו שמחים שיצא לנו לחוות קצת את העיר, עם זאת היינו צריכים לשלם 230$ נוספים (עבור כולנו).

דבר חשוב נוסף שצריך להיערך אליו הוא הטיפים לצוות שאיתו אתם יוצאים. עבור 3 אנשים, יצאו 15 אנשי צוות: שני מדריכים, טבח ו-12 פורטרים. הנהוג כיום הוא 10$ ליום לכל פורטר, 15$ ליום לטבח ו-20$ ליום לכל מדריך. כך שזה כמעט כמו לשלם על עוד בן אדם שיוצא לטיול. יאמר לזכותם של הצוות שהיה לנו - עשו עבודה מעולה ועזרו לנו להרגיש בנוח כמה שאפשר.

ביום הראשון של הטיול, הגענו לשער מצ׳מה, בגובה 1,800 מטרים, ואחי הקטן בדיוק חטף קלקול קיבה רציני ממאכל שאכל בערב שלפני. זה מזכיר לי להזכיר לכם לשים לב טוב טוב מה אתם אוכלים ולוודא שהכל מבושל ומורתח. באותו יום לא יכולנו לצאת למסע, וח׳ליפה עזר לנו למצוא מקום קרוב לישון בו, על חשבונו (!), כדי לנוח ולראות איך אחי מרגיש בבוקר. הוא ושני המדריכים, היו סבלנים ואדיבים בצורה יוצאת דופן.

דבר קטן נוסף. קראתי בכמה מקומות שההליכה אינה טכנית וכי מי שנמצא בכושר גופני בינוני, יכול לבצע את הטיפוס. זה לא נכון. ההליכה היא מאוד קשה, המון עליות וירידות, טיפוס מדרגות. החלק הכי קשה ומפרך הוא העלייה לפסגה באמצע הלילה. מי שרוצה לצאת לחוויה המדהימה הזאת, חייב להתכונן ולהבין מה זה הליכה מפרכת יום אחרי יום. אנחנו אמנם עשינו את המסלול ביום פחות מהמתוכנן, כך שהכל היה עמוס יותר, אבל עדיין, כושר גופני גבוה וניסיון בטיולי שטח עם לילה אחד לפחות הם קריטיים.

לסיכום, ניכר שהצלחתנו תוך שמירה על בריאותנו היו הדברים החשובים ביותר לאנשי הצוות. תוודאו כמה פעמים עם החברה שאיתה אתם יוצאים שיש לכם את כל הציוד שצריך לפני היציאה מהארץ (אפשר לשכור ציוד שם, אם צריך). הלילה של העלייה לפסגה הוא בלתי נשכח. חוויה מדהימה שאי אפשר לתאר במילים. מאחלת לכל מי ששם לעצמו את פסגת ההר הזה כמטרה - להשיג אותה.

מספר הטלפון של ח׳ליפה - +255657913220

תמונת הפרופיל של רעות חביב