לאחרונה לי הזדמנות מדהימה לצאת לטרק של שישה ימים לאורך המסלול המצ'מה עוצר הנשימה של קילימנגרו, ואחריו ספארי מרגש של חמישה ימים, הכל מאורגן במומחיות על ידי מדריכי קילימנגרו. מהרגע ש לתכנן את הטיול שלי, התרשמתי רמת מקצועיות ותשומת הלב לפרטים שהפגין פרדי, המוח מאחורי מדריכי הקילימנג'רו. הוא הרכיב צוות מיומן ביותר של מדריכי הרים ומומחי ספארי שהפכו את שתי החוויות להרפתקאות בלתי נשכחות, והכל במחירים תחרותיים להפליא.
הטרק במעלה הקלימנג'רו היה לא פחות ממרהיב. כל יום הביא אתגרים חדשים ונופים מדהימים, והמדריכים לא היו רק בעלי ידע אלא תמכו להפליא, והבטיחו שכל מטפס ירגיש בטוח ומוטיבציה. התשוקה שלה להר ולסביבת הייתה מדבקת, והפכה את הטיפוס לא רק לאתגר פיזי אלא לחוויה מעשירה מאוד.
הספארי בן חמשת הימים שבאו בעקבות הטרק היה מרשים לא פחות. חקרנו כמה מהפארקים הלאומיים האייקוניים של טנזניה, שם נתקלנו במגוון של חיות בר בסביבות הגידול הטבעיות שלהן. מדריכי הספארי היו מיומנים באותה מידה באיתור חיות ושיתוף בתבנות מרתקות על המערכות האקולוגיות שעברנו. כל יום היה מלא מעוררי כבוד, מצפייה בגאווה של אריות מתחממים בשמש ועד צפייה בפילים משתכשכים בשובבות סביב בור מים.