שלב שני בטיולי רכב רך - מצטרפים לטיולים קשוחים יותר - בקבוצה או באופן פרטי... מתנסים יותר, צוברים בטחון, לפעמים מעצבנים את אלה עם הרכב הקשוח יותר. אבל בסוף....... כולם שותים קפה ביחד.
את המסלולים שאני בטוחה בהם ונוסעת עצמאית - דרכי קקל וכו'.... אני ממשיכה לפרסם בפוסט הקודם של רכב רך.
הסדר של המסלולים - מהצפון למעלה - לכיוון דרומה יותר ככל שגוללים למטה.....
צפון - מזרח הגליל התחתון:
לאן – מתל יוסף, לכוכב הירדן, לנחל תבור, רמת סירין ובקעת יבניאל.
נק סיום: בית זרע – מפגש נחל יבניאל עם הירדן. מתי: מרץ 2022
תיאור מסלול (אנחנו נסענו יום שלם, אבל אפשר לפרוס אותו ל 4-5 מקטעים):
עלינו ממחלבות תל יוסף, צפונה לכיוון רמת צבי ומולדת. עוקפים את רמת צבי ומולדת בעיקוף גדול לכיוון מזרח עד למצפה יוס ודויד. פה עצרנו לתצפית וארוחת בוקר. במקום נק תצפית ושולחנות קקל. מפה ממשיכים צפ' מזרח לנחל ייששכר (סימון שבילים כחול) ולאחר נסיעה כיפית ואתגרית , מגיעים לשביל האדום , בו עולים לכיוון כוכב הירדן. מדרום לאחוזת שושנה יש פינה קסומה לתצפית על הבקעה. יש שם מקום מסודר עם ספסלים מסביב למקום למדורה ובצהריים רובו מוצל.
השלב הבא די מורכב, זה ירידה לנחל תבור בדרך קצת מורכבת. בנחל תבור יש מספר אתגרים כולל אתגרי מים, ועולים בדרך הירוקה לרמת סירין.
נוסעים בזהירות לכיוון מצפה אלות ואח"כ לשמורת מעלה אלות ובדרך מוצאים מקום נחמד לאכול בו. באיזור ראיתי סימון שבילים שחור לגיפים, אבל המדריך המצוין הוביל אותנו בדרך אחרת ומאתגרת.
מאיזור שמורת האלות, אפשר לרדת ישירות בדרך קק"ל למנחמיה, או להמשיך צפונה לנחל יבניאל ולהתחבר איתו לנהר הירדן ליד בית זרע.
הערה: עשיתי את המסלול בטיול של חברת "שבילים" של יואב קווה https://shvilim.co.il/. אבל בדקתי את עצמי במפת שטח, ותיאור המסלול הוא מה שראיתי בנסיעה.
המסלול חופף את המסלול הזה שמופיע באתר השטח 4X4: https://www.4x4.co.il/article/8336
ודי דומה למה שמופיע באתר טיולי למסלולים "בגליל התחתון המזרחי ל4X4 " וכן החלק הראשונה דומה ל"טיול בדרך נוף שלוחת צבאים" של קק"ל.
מאפייני המסלול: שילוב של גיר ובזלת, מה שאומר שיש איזורים שהאדמה חרסיתית וצריך להיזהר מהחלקה (בטח ובטח אחרי גשם); מעברי מים בנחל תבור ובנחל יבניאל; איזורי שדות ואיזורים מאתגרים של עליות וירידות.
איך היה: מופלא!
תשומת לב: עדיף להצמד למפות סימון שבילים ולפירוט המסלולים המדויק לרכב רך באתרים של טיולי, שבילים ואתר השטח.
צפון - כרמל מרכזי
לאן? מצפון לכביש 70 מאיזור שפיה ועד איזור עופר.
מתי? 9.4.2022.
נק' מוצא – כ- 100 מ' לפני הכניסה לשפיה. שביל סימון שבילים שחור. לבאים מהרמזור הפניה שמאלה / צפונה.
נק' סיום – באיזור המטעים ליד עופר.
המסלול הינו נוח לנהיגה, מעט אתגרי בשל חצץ, מעברי סלע לא נוראים ובוץ (וזה גם כיף).
בדרך עצרנו והלכנו למערת הפעמון המקסימה.
לכל אורכו המסלול מסומן שחור ומשולט בשילוט קקל. בתקופה זו של השנה הכל פורח וירוק. מצאנו מקום נפלא לפיקניק בגבעה הצופה על המטעים של שפיה. היה מקסים.
יש לאמר שהמסלול הזה, היה חלק מטיול שכלל 4 קטעים (נסעתי עם חברת "שבילים"של יואב קווה https://shvilim.co.il/):
א. המסלול האדום בהר חורשן – הר חורשן מתחיל נינוח ולאט לאט מתגלה האתגריות שבו לרכב שטח. המון סלעים. המון תעלות. מדרגות בשפע ופיתולים לרוב. ממש אתגרי לרכב רך, אבל עם הכוונה טובה, צלחנו אותו היטב.
ב. שביל שחור מאיזור שפיה - כמפורט לעיל
ג. שביל כחול עוקף עופר – אתגרי ולא פשוט - סלעים, אבנים, פיתולים, שלוליות.... הכוונה סייעה כנ"ל.
ד. נחל רקפת ועליה לקרן כרמל – אתגרי במיוחד . אם מישהו היה אומר לי פעם שאני ארד ואעלה את המקטעים הללו, אפילו ברגל - הייתי מסרבת............. וראה פלא, למרות דרגת המורכבות, שוב הכוונה ומקצוענות של המדריך מאוד עזרו.
סעו בזהירות!
לאן? גבעה 186 ברמות מנשה
מתי? דצמבר 2024.
במסגרת מסלול ברמות מנשה - תנסו להגיע לשם. ב INATURE כתוב שהמסלול מתאים לכל רכב. אך מדובר בטיפוס ועליה בסדרה של מדרגות סלעיות בגבהים סבירים לרכב רך ואחכ יורדים באותה הדרך. הגבעה פורחת בעונה המתאימה ומהווה נקודת תצפית מרהיבה. אני מאוד נהניתי מהאתגר.
מרכז – שפלת והרי יהודה
לאן? יער בן שמן, מסלול מעגלי נחמד
מתי? 2.1.25
נק' מוצא: תל חדיד
נק' סיום – מצפה מודיעין
הדרך מוגדרת לכל רכב, נעימה וכיפית.
מומלץ להוריד את המפה מאתר קקל: https://www.kkl.org.il/parksandforests/benshemenforest/
רושמים בווייז תלחדיד ונכנסים (שביל כחול) לתל ליד האנדרטה. נוסעים בשביל לתל לתצפית ואחכ ממשיכים ישר ודרומה בשביל הראשי (כחול) לפי הסימון למצפה מודיעין.
נכנסים למתחם מצפה מודיעין וממשיכים קדימה ודרומה (שביל ירוק) לפי השילוט למפגש הצירים.
ממפגש הצירים פונים שמאלה מזרחה וממשיכים מזרחה - שביל כחול וירוק אחכ למערות הנזירים.
בדרך יש מגוון מקומות לרדת ולשוטט. מאוד אהבנו נחל צידי בשער בקעת הנזירים וגם נסענו בו קצת לאתגר. אחכ חזרנו באותה הדרך.
ממערת הנזירים אפשר לצאת לכביש למבוא מודיעין, או לחזור לגן המוסיקלי.
מהגן המוסיקלי נסענו צפונה והתחברנו לדרך החשמל.
בעיקרון נסענו בדרך החשמל עד השביל הירוק הראשי של מצפה מודיעין. בדרך עצרנו בחניון מיכה, גן הפסלים ובפגודה.
ממצפה מודיעין יצאנו לכביש 443 ומשם הביתה.
לאן? דרך בורמה מאנדרטת אלכסנדרוני ועד לרכס שיירות וכן יער קדושים
מתי? 24.5.2022.
נק' מוצא: אנדרטת חטיבת אלכסנדרוני
נק' סיום – מפגש הנחלים רפאים /שורק/קטלב.
הערות:
1. המסלול היה במסגרת טיול שטח עם חברת "שבילים" (של יואב קווה https://shvilim.co.il/). וכלל 4 קטעים עיקריים:
א. מאנדרטת חט' אלכסנדרוני עד לעין מסילה ליד מסילת ציון
ב. דרך בורמה ממסילת ציון לרכס שיירות
ג. ירידה מהר כרמילה לכיוון נחל כסלון ונסיעה במורדותיו בקטעים לרכב שטח.
ד. מצובה למפגש הנחלים דרך עין טייסים (ראו פירוט בפוסט התחלת הנהיגה).
2. מסלולים מומלצים לנהיגה לבד באיזור הזה, ראו בפוסט של התחלת נהיגה ברכב רך.
תאור כללי:
מסלול אתגרי לרכב רך אך מעניין מאוד. משלב הרבה היסטוריה ממלחמות ישראל (בעיקר תש"ח וששת הימים).
המדריך היטיב לאתגר אותנו ביציאה מהמסלול השגרתי המסומן של קק"ל. ועלינו למגוון נקודות תצפית שנותנות תמונה מקיפה על התהליכים שהתרחשו באיזור. כמו כן חווינו הרפתקאות אתגריות מוטוריות.
נק' שעברנו בדרך: אנדרטת אלכסנדרוני, מנזר השתקנים (שביל כחול) נווה שלום, יער אשתאול, נחל נחשון, נווה שלום, דרך הסרפנטינות, צינור השילוח, עין מסילה, דרך בורמה שביל אדום (המדריך אמר שלא כדאי בחורף) , משלט 16, הר כרמילה, נחל כסלון (מפגש שבילים אדום וירוק), גבעת יערים, צובה, עין טייסים, מפגש השבילים.
לאן? עין לימון
מתי? 4.10.24.
נק' מוצא: נחל כסלון במעבר השבילים השחור, הכחול והאדום (בגשר)
נק' סיום – צובא
מעיין חמוד ממש.
מגיעים מנחל כסלון, או משואבה ונוסעים מזרחה בשביל האדום.
הדרך זרועה אבנים אבל לא בעייתית לנהיגה.
יש לניה נוחה לרכבים ומקום מוצל לאכול.
המעין נובע מהמצוק וצריך להכנס לנקבה.
חמוד ממש.
יציאה אפשר לעלות בדרך מעלה צובא, (דרך מחורצת המחייבת נהיגה הדורשת ריכוז להצלבות) לכניסה לצובא. ואפשר להמשיך לכיוון עין רפא.
וראו קישור של טיולי: https://www.tiuli.com/points-of-interest/81/%D7%A2%D7%99%D7%9F-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F
לאן? נחל דולב מזנוח ועד בר גיורא
מתי? 24.6.2023.
נק' מוצא: שביל סימון שחור מול תחנת דלק "בל"
נק' סיום – בר בהר.
הערות:
אני עליתי את המסלול, במסגרת טיול שטח עם חברת "שבילים" . אבל כל המסלול מסומן ומופיע באינטרנט במגוון אתרים.
לרכב שלי, המסלול מאתגר, אך אפשרי לחלוטין (כמובן, לא להיות רכב לבד, אלא לפחות עם עוד רכב שהוא גיפ מלא).
נוף מקסים, נהיגה אתגרית.
בדרך יש מספר אתרים שווים שגם ההגעה אליהם מאתגרת (לעיתים מאוד) כמו הר יעלה ובית עיטאב.
אבל, יש לציין שהרבה מהדרך עובר ב"פארק עצמאות ארה"ב" והיא די קרובה לכביש שעולה מזנוח לבר גיורא (נק עליה ממחסיה) כך שאפשר לבחור לעשות רק קטע מהדרך.
אני הייתי בקיץ. לא ברור לי מה תהיה יכולת הנסיעה בבוץ בחורף.