בכל טיול, בין אם בשטח ובין אם בעיר, הנעל איתה אתם מטיילים היא הציוד הבסיסי והחשוב ביותר בכל פעולת הליכה, וגם הראשונות להישחק בשל שימוש. מה אפשר לעשות כדי לשמור עליה כדי שתשמש אתכם לפרק זמן ארוך יותר? תחילה, צפו בסרטון וקבלו את הטיפים הכי חשובים שיעזרו לכם לשמור על הנעליים לאורך זמן:
איך מנקים נעלי עור?
קיימים מספר כללים בסיסיים לכל נעל טיולים עם גפה הכוללת רכיבי עור. לפני תחילת הטיפול רצוי מאוד לנקות את הנעליים, מאחר שהן ודאי ספגו לתוך מרכיבי הגפה לכלוך ומלחים מהקרקע וגם מהזיעה. בנוסף, הסירו מהנעליים את הרפידות והשרוכים. כדאי לנקות את פנים הנעל באמצעות שואב אבק כדי להסיר חול, סיבי גרביים, פיסות עור מת ועוד.
רצוי לשטוף את פנים וחוץ הנעל במים פושרים ולהבריש במברשת לכלוך, גם סביב חיבור הסוליה והאבזמים. נקזו היטב את עודפי המים באמצעות הנחת הנעליים בניצב לקיר, גם מתוך הגפה. ייבשו את הנעליים באזור מוצל ויבש. אל תייבשו אותן בשמש ישירה או מול מקור חום.
אחרי הכל, כל ייבוש מהיר יגרום להתכווצות ולהחלשת מרקם העור. זכרו לשטוף גם את השרוכים והרפידות במים פושרים עם קצת סבון. אתם יכולים אפילו להשרות אותם למשך כחצי שעה ואחר כך לייבש. בחנו את מצב הרפידות והשרוכים, במידת הצורך רצוי להחליפם.
וקס לנעליים – המוצר שישמור לכם על הנעל לאורך זמן
עור הנעליים עובר במהלך תהליכי העיבוד שלו טיפולים שנועדו לשפר את העמידות לבלאי ומים. יחד עם זאת, תכונה זו אובדת עם הזמן והעור הופך חשוף יותר לפגעי הטבע במשך הטיולים בשטח ואפילו במהלך האחסנה. התחזוקה של הנעליים לא מסובכת והיא חיונית לאורך כל השנה. בעונת הקיץ חשוב לשמור על העור מהתייבשות והיווצרות סדקים. בעונת החורף נדרשת הגנה מרטיבות ובוץ, זאת מאחר שרטיבות מחלישה את העור והבוץ מכיל מלחים, אשר מתגבשים בעור ומחלישים אותו.
שימוש בתכשיר ייעודי בהתאם לסוג הגפה (החלק של הנעל בו נמצאת כף הרגל), באופן תדיר, יספק את ההגנה הטובה ביותר ואף יאריך את חיי הנעל. קיימים תכשירים שונים לטיפול ולתחזוקת הנעליים וחשוב לבדוק איזה מהם מתאים לסוג העור של הנעליים שלכם, אבל אם תשתמשו בתכשיר שאינו מתאים לסוג העור זה עלול להזיק לו.
מומלץ להשתמש בווקס לנעלי עור של Nikwax, שאוטם את הנעל מפני מים ומסייע בשמירה על גפת הנעל. הווקס עולה כ- 39.90 ש”ח בלבד, ומעניק אורך חיים ארוך יותר לנעלי עור ונעלי טיולים. את המוצר אפשר לרכוש כאן »
איך משתמשים בווקס לנעליים?
רוב תכשירי הווקס מתאימים גם לנעליים אטומות למים, אך כדאי לקרוא את הוראות היצרן של כל תכשיר, אודות האיסורים וההגבלות. תכשיר על בסיס וקס מחייב מריחה על נעל יבשה לחלוטין ומספק הגנה לתנאים קיצוניים או חשיפה אינטנסיבית לחום או רטיבות. חשוב לעבור על כל חלקי העור, גם בפנים אם יש, למרוח על התפרים וסביב כל האבזמים. אל תשכחו למרוח גם בקפלים ואף בחיבור בין הגפה לסוליה. אין צורך למרוח על חלקי בד, גומי, מתכת ופלסטיק.
בסיום הטיפול, הניחו את הנעליים במקום קריר ויבש עד לספיגה מלאה של החומרים. שימו לב, טיפול זה מכהה את צבע העור, קל וחומר אם מדובר בעור בצבע בהיר. קחו זאת בחשבון, אבל זכרו שכך לפחות הנעל תישמר לאורך זמן…
מתי מומלץ לטפל בנעל?
טיפול על נעל חדשה יעזור לה לספוג בצורה טובה יותר את התכשיר לעומק העור. הרי ממילא הנעליים מתלכלכות אחרי טיול או שניים, לכן לא תמיד כדאי לחכות עם הטיפול. לפני הטיפול עצמו כדאי לעשות ניסוי במקום נסתר בנעל. למשל, עור מסוג נובוק (עור הפוך) עלול לקבל מראה מבריק לאחר הטיפול.
תדירות הטיפול תלויה בשימוש שלכם בנעליים. אם הנעליים משמשות אתכם לטיולים בתדירות יום-יומית, כדאי לטפל בהן כל שבועיים-שלושה. בנוסף, מומלץ לאחר שהייה ממושכת בבוץ (כמובן שיש לשטוף קודם את הנעל) או במידה והנעל מגלה סימני ספיגת מים ומתייבשת לאט.
אם מדובר בשימוש מזדמן, אז מומלץ לעשות טיפול בנעליים בתדירות של פעם בחודש עד חודשיים או לאחר ניקוי רטוב וייבוש. בשני המקרים יש למרוח שכבה דקה. שימו לב, אין להשאיר נעליים ללא טיפול במידה וחזרו מהשטח רטובות ומלוכלכות. מדובר במתכון בטוח לחיי עור קצרים.
אחריות על תיקון נעליים
שימו לב, כי האחריות על הנעליים מכסה פגמים בחומר ו/או בייצור. האחריות לא כוללת בלאי טבעי, נזקים שנגרמו משימוש לקוי, שימוש וטיפול לא נכונים (שלא על פי הוראות היצרן), תאונה, השחתה בזדון או פגעי טבע.
בנוסף, האחריות לא מכסה נעליים אשר עברו תיקון או שינוי מכל סוג שהוא, שלא על ידי היצרן או מי שהוסמך לכך על ידו ואף לא חלה על חלקים שאינם מקוריים ולא על נזקי צד שלישי ישירים או עקיפים מסוג כלשהו. תקופת האחריות היא שנה קלנדרית והיא מחושבת מיום הרכישה, כפי שמופיע על החשבונית מס. במעמד מסירת המוצר לתיקון יש להציג חשבונית קנייה מקורית קריאה וברורה.
תכנים נוספים שעשויים לעניין אותך:
המדריך המלא לבחירת נעלי טיולים »