מידע אודות ויזה למרוקו
עד לחתימת הסכמי אברהם, היה קשה מאוד לבקר במרוקו מהסיבה שלא היו טיסות ישירות לשם מישראל, וכנראה עוד יותר חשוב, מהסיבה שתהליך הוצאת הוויזה למרוקו היה מסורבל וארוך. מטייל ישראלי שרצה לבקר במרוקו בעבר, היה צריך לגשת פיזית אל השגרירות ולהתחיל תהליך ארוך ויקר עד לקבלת הוויזה.
כעת, בשנת 2023, הסיפור שונה - תהליך הוצאת הוויזה מהיר, נוח, והכי חשוב - מתבצע כולו און ליין בצורה אלקטרונית. את הוויזה מקבלים ישירות לדוא״ל, ורק צריך להדפיס את המסמך.
הוויזה תקפה ל-6 חודשים מרגע ההנפקה, מאפשרת להיכנס למרוקו פעם אחת בלבד, עם שהייה מקסימלית של עד ל-30 ימים סה״כ (כלומר, התוקף המעשי של הוויזה הינו חודש).
איפה מוציאים ויזה אלקטרונית למרוקו?
אנחנו ב"למטייל" ממליצים להוציא את הוויזה למרוקו דרך אתר ויזה.נט. הם מספקים הצלחה מובטחת (או החזר כספי מלא), שירות לקוחות 24/7 בעברית, הדרכה מלאה עד קבלת הוויזה, והכל במחיר הוגן שכולל את כל האגרות והמיסים. לחלופין ניתן להשתמש באתר ממשלת מרוקו.
מה המחיר של ויזה למרוקו?
- עלות הוויזה למרוקו הינה 350-380 ש״ח. מחיר זה כולל את האגרה הממשלתית עבור הוויזה, אשר עולה כ-300-320 ש״ח (בהתאם לשער מט״ח העדכני, המחירים של האגרה ב-MAD Moroccan Dirham).
- במידה ונתקלתם בפרסומים אודות ויזה אלקטרונית למרוקו ב-50-70 ש״ח, דעו שמדובר רק על העמלה של הסוכן, והמחיר לא כולל מיסים ואת האגרה הממשלתית עבור הוויזה.
תוך כמה זמן הוויזה למרוקו מוכנה?
הוויזה למרוקו מוכנה תוך 3 ימי עסקים במרוקו. בנוסף, ניתן להנפיק ויזה דחופה (אקספרס) למרוקו, בתוספת של 100-150 ש״ח. הוויזה הדחופה מוכנה תוך יום עסקים אחד (או אפילו באותו יום, בהתאם לשעת ההזמנה).
אפשר להאריך תוקף של ויזה למרוקו?
לא. הרשויות במרוקו מרוקו לא מאפשרות הארכה של ויזה אלקטרונית. במצב שרוצים להישאר במרוקו מעל לחודש, צריך לצאת מהמדינה, להנפיק ויזה אלקטרונית חדשה, ואז לחזור למרוקו. ניתן לעשות זאת עד ל-180 ימים בשנה.
איך עובד תהליך הוצאת הוויזה למרוקו?
לאחר מילוי טופס הוויזה באינטרנט, אתם תקבלו את האשרה לדוא״ל תוך 1-3 ימי עסקים. לאחר קבלת האשרה צריך להדפיס את המסמך, לקחת איתכם בעת הטיסה למרוקו (תתבקשו להציג את הוויזה כבר במהלך הצ'ק אין לטיסה) ואז להציג את הוויזה המודפסת בעת מעבר הגבול בשדה התעופה במרוקו. שימו לב: ללא ויזה לא תוכלו להיכנס למרוקו (אזרחים ישראלים בעלי דרכון ישראלי).
דרישות עבור ויזה למרוקו
הדרישות עבור קבלת ויזה אלקטרונית למרוקו:
- דרכון ישראלי בתוקף לפחות ל-6 חודשים.
- צילום של העמוד הראשי בדרכון (אפשר לצלם בטלפון).
- תמונה אישית עדכנית (בסגנון פספורט, אפשר לצלם גם בטלפון).
לאחר קבלת הוויזה, ובעת הנחיתה למרוקו, תצטרכו להציג:
- כרטיס טיסה חזרה לארץ ממרוקו.
- אישור הזמנה של לינה.
- סכום כספי של 70 יורו עבור כל יום שהייה במרוקו (לא תמיד מבקשים, אבל במידה וכן, ניתן להציג כסף מזומן, כרטיס אשראי או תמונה של חשבון בנק).
מי צריך ויזה כדי להיכנס למרוקו?
- ישראלים בעלי דרכון ישראלי חייבים בוויזה כדי להיכנס למרוקו.
- אזרחי ארה״ב, אירופה, אוסטרליה וניו זילנד לא צריכים ויזה כדי להיכנס למרוקו.
מהם ׳הסכמי אברהם׳ ואיך הם השפיעו על היחסים בין ישראל למרוקו?
הסכמי אברהם (Abraham Accords), שהושגו על ידי ארצות הברית בשנת 2020, סימנו נקודת מפנה חשובה במערכת היחסים בין ישראל למספר מדינות ערביות, ובהן מרוקו. לפני ההסכמים, היחסים הדיפלומטיים של ישראל עם המדינות האלה היו במידה רבה מתוחים או לא קיימים בגלל סכסוכים היסטוריים ופוליטיים. אך הסכמי אברהם נירמלו את היחסים ויצרו שיתופי פעולה עם המדינות השונות במספר תחומים, כולל מסחר, תיירות וביטחון.
במסגרת הסכמי אברהם, יחסי ישראל ומרוקו עברו שינוי חיובי משמעותי. ההסכם הביא לסיום שנים של שיתוף פעולה סמוי בלבד, והתחיל את הקשרים הדיפלומטיים הפתוחים וההכרה הרשמית בין שתי המדינות. הוא פתח את הדלת לשיתופי פעולה אפשריים במספר תחומים, ואיפשר טיסות ישירות של חברות ישראליות מבן גוריון למספר יעדים במרוקו. הצפי שמגמה זו תימשך והיחסים בין המדינות, במיוחד בנושאי התיירות, רק ימשיכו לפרוח ולהתחזק.
מדריך קצר למטייל במרוקו
הגעה: שדות התעופה המרכזיים הם בקזבלנקה ומרקש. ישנן טיסות ישירות מאירופה, המזרח התיכון וצפון אפריקה (וכמובן טיסות ישירות מישראל).
שפה: השפות הרשמיות הן ערבית ואמזיגית (ברברית), ניתן למצוא דוברי צרפתית ואנגלית ברחבי המדינה.
מטבע: הדינר המרוקאי (MAD). ישנם כספומטים רבים וניתן לשלם בכרטיסי אשראי בערים, אך מומלץ להכין מזומנים לשוק וחנויות רחוב קטנות.
ערים מומלצות לביקור:
1. מרקש: עיר האבנים האדומות עם שווקים חיים, גנים, ואתרים היסטוריים.
2. פס: ביתה של האוניברסיטה העתיקה בעולם ושוק המדינה שנמצא ברשימת אונסק"ו.
3. קזבלנקה: עיר מודרנית, ביתו של מסגד חסן השני המפואר.
4. שפשאוון: "העיר הכחולה" בהרי הריף, מושלמת לחופשה שקטה ורגועה.
5. מרזוגה: מציעה טעימה מהמדבר, רכיבה על גמלים, ותרבות ברברית.
בטיחות: באופן כללי בטוח, אך מומלץ להיות זהירים כמו בכל מקום בחו״ל. להתלבש באופן צנוע כדי לכבד את התרבות המקומית.
הזמן הטוב ביותר לביקור: האביב (אפריל עד יוני) והסתיו (ספטמבר עד נובמבר) מציעים מזג אוויר נוח. מומלץ להימנע מהחום הגבוה של הקיץ באזורי המדבר.
ויזה: כיום הדרך הנוחה (והנכונה) להוציא ויזה למרוקו הינה אונליין בצורה אלקטרונית. התהליך פשוט, מהיר, והכי חשוב: לא צריך לבקר פיזית בשגרירות ולבזבז זמן יקר.
אנחנו מאחלים שתהנו מההרפתקה שלכם במרוקו!
כתבות נוספות ששווה לקרוא: