”טיפים מביקור באוגוסט 2018“
כחלק מביקור באורלנדו היינו יומיים בפארקי דיסני. בעבר היינו בקליפורניה (ואהבנו יותר) . גילאי 9,14,17. יותר בענייני Rides מאשר הופעות ונסיכות וכו'. מאחר והחלק הזה היה לבקשת צעירת המשתתפות הוקדש יום מלא למג'יק קינדום הקלאסי ויום נוסף לכל ה-Rides המרכזיים ב-3 הפארקים האחרים.
קנינו כרטיס הופר ליומיים (באתר דיסני- הוזלות של דולרים ספורים קיימים פה ושם) .
השקענו בתוכנת Ridemax- תוכנה שעבדנו איתה בעבר- מזינים לתוכה את מה שרוצים לעשות באותו יום ואלו שעות רוצים הפסקה והיא מסדרת הכל בצורה הגיונית וגם אומרת איך לנהוג עם הפאסט פאסים. מעבר לזה יש כל מיני Apps שמראים זמני המתנה בכל אטרקציה, וכדאי שיהיו זמינים.
לפארק אפשר להכניס אוכל וגם מים (אנחנו הכנסנו בקבוקים ריקים ומילאנו בברזיות) . אם הזמנתם און ליין ואתם צריכים להמיר לכרטיסים- כדאי לעשות זאת בערב ההגעה לאורלנדו- תמיד יש קופה שפתוחה עד מאוחר איפה שהוא. (יש בדיסני ספרינגס איפה שהחנויות והחניה חינם) .
חניה עולה 22$ ליום - אפשר לעבור בין פארקים או לצאת ולחזור ורק להראות את הקבלה.
שעות הצהריים הכי עמוסות. בבוקר - כדאי לבוא לפני הפתיחה - מספיקים הכי הרבה. על הבוקר ללכת לאחד המתקנים העמוסים ביותר- שאין לכם פאסט פאס (=קיצור תורים) בשבילו - אח”כ יהיו שם תורי ענק. פאסט פאס ניתן להזמין מחודש לפני יום הכניסה (או יותר מוקדם אם לנים במלונות דיסני) . למתקנים המבוקשים נגמר מהר. מתקנים עם המתנה ארוכה במג'יק קינדום: פיטר פן, ספלאש מאונטיין, ג'ונגל קרוז ושבעת הגמדים. כמובן בשעות שונות יכולות להיות המתנות שונות. על ג'ונגל קרוז ויתרנו - עשינו בקליפורניה ולדעתנו לא מצדיק עמידה של שעה בתור. בכלל, השתדלנו לעמוד עד 25 דקות בתור ודי עמדנו במשימה.
למה כדאי להגיע מוקדם? בחלק מהפארקים נותנים להיכנס כמה דקות קודם. או להגיע עד המתקן.
תאריכי ביקור - ביקרנו באמצע השבוע בחצי השני של אוגוסט שבו ילדי מדינות דרום ארה"ב כבר חוזרים לבית הספר ולכן פחות עמוס.
עוד טיפים: באורלנדו בקיץ מז"א דומה למרכז אמריקה- יכול בכל רגע להשתנות משמש למעונן ולסערת גשם וברקים- אז נסגרים מתקנים שפועלים בחוץ, ולכם כדאי שיהיו שכמיות דקות מניילון או מטריות בתיקים.
בפארקי דיסני וורלד נותנים לעלות עם תיקים למתקנים.
ביום הראשון יצאנו בשעות העומס בצהריים החוצה מהפארק - הפסקה מצוינת לצהריים, סידורים ולמלון.
ביום השני עשינו את המתקנים הבולטים ב-3 הפארקים האחרים. אם יש כרטיס הופר - אפשר להזמין עד 3 פאסט פאסים ביום ולנצל רק בפארק אחד. פאסט פאסים, הם כרטיסי קיצור תורים, שנקבעת לך מסגרת של שעה להגיע לעשות מתקן שהזמנת מראש ואתה עוקף את מרבית התור.
לקחנו פאסט פאסים באנימל קינגדום- ובפועל מימשנו רק אחד. פתחנו עם אוואטר בלי פאסט פאס - מתקן שתוך דקות מהפתיחה עמוס לעייפה.
בין הפארקים יש תחבורה מאוד נוחה של אוטובוסים, ככה שלא צריך כל פעם להזיז את הרכב. בצהריים עברנו לאפקוט, שהיה הכי פחות מרגש מכול הפארקים, לדעת רוב בני המשפחה. שם המתנו 55 דקות למתקן של פרוזן. (היה כתוב 50 נגמר בקצת יותר) בהחלט לא מתקן שראוי להמתנה כזו ארוכה ונמנענו ככל האפשר מהמתנות של יותר מ 25-30 דקות, גם ביום עמוס כזה.
מאפקוט חזרנו לאסוף את האוטו ומשם למתקני הוליווד סטודיוס (שנסגר אחרון מבין פארקי דיסני) . המתקנים שם מאוד שווים לחובבי ה-ריידים, והפארק מעוצב מאוד יפה. פעם שניים עם תור של 50 דקות למתקן הרוקנרול. פה לפחות המתקן הוכרז כשווה את ההמתנה.
מזכרות - הרבה יותר זול בוולמרט בישובים מסביב.