טיול בת מצוה באורלנדו - סתיו 2012

טיול בת מצוה באורלנדו

מבוא

פוסט זה הוא בהמשך לפוסט טיול בת מצוה באורלנדו ועמק ההדסון, שבו מובא החלק הכללי המשותף לשני היעדים, על טיסות, רכב, תקשורת וכד'.

אורלנדו

אורלנדו הפכה זה מזמן ליעד אולטימטיבי לטיולי בר/בת מצוה והשאלה היחידה היתה איך הופכים את זה למשהו מיוחד, שהבת-מיצווש שלנו תבדל ותזכור, מעבר לסתם עוד טיול לחו"ל ועוד כמה פארקי שעשועים, שבהם כבר היתה.

את היחוד הראשון, יצרתי ע"י בחירת סוג הלינה. הגברת הצעירה כבר רגילה ללינות במלונות כולל מלונות מפוארים. היא כמובן מעדיפה לינות, שבהן זהו חדר עם שתי מיטות זוגיות, כשלה יש מיטה משל עצמה, על לינות שבהן היא ישנה על ספה נפתחת.
הפעם החלטתי על משהו שונה. התלבטתי בין סוויטת נופש במלון, או Resort, או Townhouse, או וילה. אחרי נבירה לא מועטה באינטרנט, היה ברור לי, ששיא החוויה יהיה מוילה פרטית עם בריכת שחיה פרטית, במיוחד כשהעלויות באורלנדו לוילות כאלה איננה שונה מהותית מאלטרנטיבות הלינה האחרות, פרט למוטלים הזולים מאוד.
היצע הוילות באזור אורלנדו הוא אדיר והבחירה ביניהן היא קשה מאוד. גם לכל אחת מאלה צריך עוד להתרשם ממה שיש לה להציע, להתרשם מחוות דעת (אם יש) באתרי הביקורת השונים ולהתרשם מאמינות המשכיר, במיוחד כשכולם דורשים שם את כל התשלום הרבה זמן מראש ולאחר מכן כבר אין יותר אפשרות לביטולים או החזרים.
בעת החיפוש באינטרנט, קשה מאוד לזכור את כל הוילות השונות ולהיות מסוגל לבצע השוואה בעשרות מאפיינים שונים שיש לכל אחת מהן, אך בסופו של דבר הגעתי לרשימה מצומצמת, כשמה שעוזר בהחלטה הוא הפעלת מסננים השולפים רק את אותן וילות שיש בהן את אותם מאפיינים החשובים לכם.
במקרה שלנו, החלטתי, שיהיה ערך מוסף אם הוילה תצפה על אגם (ולא לחצר או קיר של הוילה השכנה – כאלה היו הרבה יותר ובמחיר זול אף יותר), הבריכה תפנה דרומה (המים בה יהיו חמים יותר) ובכל זאת ניתנת גם לחימום, מיקום הוילה יהיה ב-Resort, ללא קירות משותפים עם שכנים והמיקום יהיה במרחק סביר מהפארקים בהם התכוונו לבקר (ככל שמרחק הנסיעה לפארקים מתקצר, מחיר הוילות עולה). למרות שאנו רק שלושה (זוג הורים + ילדה), החלטתי להעדיף וילות של 4 חדרי שינה, כדי לאפשר כמה שיותר חדרי אמבטיה/מקלחת ושרותים במקביל וגם מתוך הנחה שהן תהיינה גדולות יותר ומפנקות יותר.
מהרשימה המצומצמת נשרו חלק מהוילות עקב אי זמינות רציפה בתאריכים "שלנו" (רציתי רצף של 10 ימים) וחלק עקב המחיר.
בסופו של דבר בחרתי ב-Lake View Villa Florida. מהסרטון המופיע בדף הבית שלה, זה היה נראה טוב מדי מכדי להיות אמיתי. התעורר חשש מה של איך יודעים שאין מאחורי זה בלוף או עוקץ. דוקא הנוהל הקשוח מאוד של תנאי השכירות (פקדון של 350 $ למקרה של חוסרים, או נזקים לרכוש כולל פרוט כל נזק הכי קטן כמו כתם במגבת, או צעצוע מים שלא רוקנת ממנו את האויר לפני העזיבה), דוקא הירידה הזו לפרטים הכי קטנים היא זו, ששיכנעה אותי, שיש כאן בעלים אמיתי השומר בקפדנות רבה על השקעתו ברכוש הזה.
את הקשר עם הבעלים הבריטיים ניהלתי ב-eMail, כדי שכל סיכום יהיה כתוב ולא תהיינה אי הבנות. בפועל, הכל זרם חלק ומעולה ולא היה צריך לפתור שום בעיה, או אי הבנה בינינו. הם גם הרבה יותר נחמדים, ממה שעלולים להתרשם מהנוהל הקשוח המופיע באתר ושמקדם את פניכם גם בספר הנחיות הנמצא בוילה.
הוילה היתה פשוט חלום שהתגשם. כל מה שמופיע באתר שלהם ובסרטון איננו מנסה לייפות מציאות שונה, כפי שזה קורה לעיתים רבות מדי בענף המלונאות והתיירות, אלא מתאר את הוילה במדויק והיכן שהיה פער בין המוצג באינטרנט לבין המציאות, הוא היה לטובת המצב במציאות. היה פשוט כייף אדיר להיות שם ואנחנו עדין מתגעגעים לחזור לחופשה נוספת שם, ללא קשר לטיולי בת-מצוה או פארקי שעשעועים.
בוילה יש 4 חדרי שינה, מהם שני (!) Master Bedrooms (כל אחד מהם הוא למעשה סוויטה עם מיטה זוגית ענקית, באחד- מיטת King, בשני – מיטת Queen) ובכל אחד מהם כורסה, טלויזיה, חדר אמבטיה פרטי עם אמבטיה גדולה, ארונות עם המון מגבות, מקלחת ושרותים צמודים וחדרון לתליית בגדים ובו גם כספת גדולה. שני חדרי שינה נוספים הינם חדרי ילדים (כל אחד מהם עם שתי מיטות יחיד וטלויזיה) ולהם חדר מקלחת ושרותים משותפים. כמו-כן יש בוילה סלון ענק עם טלויזיה גדולה עם ממיר של כבלים, מערכת קול, פלייסטיישן, מטבח מפואר גדול מאובזר לחלוטין, פינת אוכל ל-8 איש, גומחה נסגרת ובה מכונת כביסה גדולה ומהירה ומכונת ייבוש גדולה.

ניתן לצאת לבריכה ישירות מסוויטת ההורים, שבינה ובין הסלון ישנו חדר שרותים נוסף, כך שאפשר מהבריכה להגיע אליו ישירות מבלי לטפטף מים בשאר חלקי הבית. הבריכה מחוברת לג'קוזי עגול, שכייף (ואפילו הכרחי) להרגיע בו את הרגלים המותשות מהפארקים. אזור הבריכה סגור מסביב ומעל ברשת כנגד חדירת חרקים (הכרחי בפלורידה) ויש לצד הבריכה ריהוט בריכה/גן, כך שניתן להשתרע לצידה, או אפילו לאכול בחוץ. יש שם גם ארגז עם אבובים מתנפחים, שנוקרל, מסיכה, מצופים וצעצועי מים שונים.
DSCN0237 - רחצה בבריכה של הוילה
DSCN0237 - רחצה בבריכה של הוילה

DSCN0246 - מבט מבריכת הוילה אל האגם
DSCN0246 - מבט מבריכת הוילה לעבר האגם

תקשורת: השיחות מהטלפון בוילה הן בחינם לכל העולם, לנייחים ולניידים ! בנוסף יש בוילה רשת WiFi חינמית אף היא.

הוילה כולה מעוצבת ומרוהטת באיכות ובטוב טעם. תענוג ! יש לוילה חניה חיצונית צמודה (אסור לחנות על הכביש) וכמובן שיש לה גם מוסך/חניה סגור בדלת מתרוממת, המהווה גם מחסן, שבו תמצאו את פחי וארגזי האשפה השונים (יש שם מיון למיחזור סוגי פסולת שונים), צידנית גדולה עם קרחומים, בוסטר לתינוק, חכות דיג לאגם (היזהרו שג'ורג', האליגטור שיש הטוענים שראו באגם, לא ידוג אתכם), קרש גיהוץ, כלי ניקוי ופריטי תחזוקה שונים. גם כיסוי הבריכה, שיש להשתמש בו בלילות קרים כדי לשמור על חומה בלילה ולהסירו ביום, היה מאוחסן כאן, כי לא היה בו צורך. ליד כמעט כל דבר יש דף הוראות תפעול מנוילן: גורס האשפה, הכיריים, התנור, מערכת הקול, הטלויזיה ואפילו ליד ארונות המגבות יש הנחיות איזה מגבות מיועדות לשימוש פנים ואיזה רק לבריכה.

וכל זה ב-... $125 ללילה בלבד + $20 אופציונליים ללילה (עבור חימום בריכה). פשוט לא יאומן !

הוילה מתוחזקת מקומית בפועל ע"י חברת אחזקה מקומית, אליה יש לפנות רק במקרים של תקלות הדורשות טיפול. לא נזקקנו לכך, אך היינו עימם בקשר טלפוני פעמיים: פעם בהקשר לכיסוי הבריכה (אותו לא מצאנו בהתחלה וחששנו שהוא חסר) ופעם לקראת העזיבה, כדי לברר מה לעשות עם האשפה שנותרה, כשזה לא היה יום פינוי, שבו ניתן להוציא פחים החוצה. הם היו אדיבים מאוד ולקחו את המטלה על עצמם. אגב, למעונינים הם מוכנים להשכיר (בתשלום נוסף) מתקן BBQ, אותו ניתן להציב על הדשא ליד הבריכה.

הוילה ממוקמת בתוך Glenbrook Resort, שתי דקות נסיעה צפונה על כביש 27 לאחר שיורדים אליו מכביש 192. אין זה מתחם סגור, אלא שכונת וילות שבה יש גם Club House, העומד לרשות דיירי/אורחי ה-Resort, עם פינה עיסקית עם מחשב מחובר לאינטרנט ומדפסת, חדר כושר, חדר הסבה, חדר משחקים, בריכה וכמה נדנדות פשוטות. המעונינים יכולים לקחת משם בהשאלה (בשעות העבודה) תמורת פקדון תקליטורי משחק, DVD וספרים. בשעות אחרות, שבהן המועדון סגור, עדין ניתן להיכנס עם קוד אבל רק לחדר הכושר. האתר של המקום מציג גם מגרש טניס ומגרש כדור-עף – לא בדקנו זאת.

כל הנ"ל נשמר כהפתעה לילדה.

בדרך לכאן היא שאלה: "מה עכשיו אני אישן 10 לילות על ספה ?".
אמרתי לה: "תראי כשנגיע".

כשהגענו, הראיתי לה תחילה את אחד מחדרי הילדים, שבו היו מונחות בובות של מיקי מאוס ומיני מאוס על מיטות הילדים, ואז אמרתי לה: "אבל זה לא החדר לך, אלא..." ואז לקחנו אותה ל-Master Bedroom, זה שליד הכניסה לוילה. היא היתה מאושרת מכך שיש לה סוויטה פרטית משלה. פער אדיר מהחשש שלה משינה על ספה בחדר משותף עם הוריה.

וכשהיא חשבה שזו "ההפתעה" שאירגנו לה, ביקשתי ממנה לפתוח את וילונות הסלון. את האושר על פניה והקפיצה שהיא הרביצה, כשגילתה את הבריכה והג'קוזי ואת האגם שממול, קשה לתאר. למרות העייפות מההגעה מהטיסות הארוכות, היא מיד טסה לחדרה החדש כדי ללבוש בגד ים. כל צעצוע מים אפשרי נופח על ידה והבריכה הפכה מיד להיות מגרש משחקים פרטי של ילדה מאושרת מאוד, שמרוב אפשרויות לא ידעה עם מה לשחק קודם. בעוד אנו מתארגנים, לפתע אני שומע קריאה של הילדה: "אבא בוא מהר !". יצאתי אל הבריכה (לצערי המצלמה עדין היתה בתוך הטרולי ולא יכולתי לצלם) ושם ליד הסוכך של הבריכה הציצו אלינו שני עופות מים גדולים (Sand Cranes), ממש כמו בתמונה מהפרסומות של הוילה (אני מצרף אותה כאן כי אין לי תמונה משלי), כאילו באו לברך אותנו (האורחים החדשים) עם בואנו ולתהות על קנקננו. עד שמיהרתי והוצאתי מצלמה, הם כבר עזבו ויותר לא נראו ליד הוילה. רק ביום העזיבה ראינו זוג עופות כזה על כביש 192.

Sand Cranes

Sand Cranes - התמונה לקוחה מהאתר של הוילה

אין ספק שהבחירה בוילה היתה מעולה. וילה כזו נותנת תחושה של חופשה אמיתית. אינך נתקל באורחים אחרים, אין דלפקי קבלה – אתה עצמאי לחלוטין. לכל אחד יש מרחב ענק לכל מה שהוא עשוי לרצות לעשות. בתום 10 ימים, אפילו התקשינו מאוד להיפרד ממנה.

אגב, בספר האורחים, מצאנו שגם שתי המשפחות שהיו בה לפנינו, היו משפחות ישראליות.

מבחינת המיקום: בפינת הרחוב יש סופרמקט ענק ומשובח של Sweetbay (מעולה ! הכי טוב מכל המרכולים בהם ביקרנו בנסיעה זו), מסעדה סינית (לא בדקנו, אך מישהו מהאורחים הקודמים בוילה שיבח אותה) ו-CVS. במרחק של נסיעה קצרה מאוד יש מספר סניפים של Walmart, Publix, Target ואינספור מסעדות וחנויות. הבעלים של הוילה שלח לי המלצות לגבי קניות ומסעדות, שהתגלו אף הן כאמינות וטובות מאוד.

את כל ארוחות הבוקר הכנו ואכלנו בוילה ובמספר פעמים, שבהן היינו עייפים מדי, או שהיה מאוחר מדי למסעדה, קנינו מצרכים טריים והכנו במטבח של הוילה ארוחת ערב משובחת. במקרה אחר הזמנו פיצה ב- Take Away.

מרחק הנסיעה לפארקי השעשועים השונים, תלוי בפארק אליו נוסעים. הכי קרוב הוא ה- Animal Kingdom של Disney (כ-15 דקות להערכתי, כי לא ביקרנו בו, או אולי 10 דקות, אם נוסעים ב"קיצור דרך", שבעלי הוילה הדריכו אותי להשתמש בו כדי לחסוך את הרמזורים שעל ה-192) והכי רחוק הוא המיתחם של שני הפארקים של Universal (כ-40-45 דקות בשעת עומס). בכל מקרה הנסיעה והגישה לצירי הנסיעה הם פשוטים ונוחים ביותר.

מסעדות (כולן במרחק נסיעה קצרה מהוילה)
טובות
CARRABBA'S – מסעדה איטלקית מצוינת.מיקום: מהוילה אם נוסעים על ה-192 מזרחה, מימין ליד Marker 4.
CHILLIS – מסעדת TexMexטובה. מיקום: מהוילה אם נוסעים על ה-27 דרומה כחצי מייל, היא מצד שמאל.
Passage to India – מסעדה הודית טובה. מיקום: מהוילה אם נוסעים על ה-192 מזרחה היא מימין.
Outback – סטקיה מהרשת הידועה במנה הראשונה היחודית שלה, בצל המטוגן בציפוי פריך ופתוח לפרח ענק (התמונה מתוך אתר המסעדה) המוגש עם מטבל פיקנטי – טעים וממכר עד כדי סכנה לשובע לפני שיגיע הדבר שלשמו התכנסנו כאן: הבשררררר...
מיקום: מהוילה אם נוסעים על ה-192 מזרחה, מימין. כתובת: 7804 West Irlo Bronson Memorial Highway, Kissimmee, FL 34747
Outback-s Onion Flower
 Outback's Onion Flower - התמונה מתוך האתר של המסעדה

אלה ש"ככה-ככה"

Santa Fe – מסעדת Tex-Mex. הצלעות היו טובות. לעומתן נתחי עוף מטוגנים בציפוי הזכירו גרסה ירודה אף מזו של KFC. מיקום: מהוילה אם נוסעים על ה-27 דרומה, היא מצד שמאל.

Hungry Howee's – פיצה ונגזרותיה. הוזמנו טלפונית שתי פיצות במשלוח, שהגיע ממש תוך זמן קצר. הן היו "בסדר", אך לא יותר מזה. הוספת קצת תבלינים שיפרה את המצב.

הרעות

New 126 Chinese Restaurant – סינית בעיקר ל-Take Away. ממש לא ! מיקום: מהוילה אם נוסעים על ה-192 מזרחה היא מצד שמאל.

הפארקים

מכיון שאני כבר הייתי בפארקים של דיסני, יוניברסל ועולם הים בקליפורניה (פעמיים) ובפלורידה (גם כן פעמיים קודמות) ואשתי פעם אחת (בפלורידה) ומכיון שיש לנו ילדה צעירה, אבל אנחנו כבר לא כל כך צעירים ובנוסף לי יש מגבלות רפואיות המונעות ממני כיום לעלות לכל המתקנים שהופכים אותך, מטלטלים אותך, מסובבים אותך וכד', הוחלט שלאחר כל 2-3 ימי פארקים יהיה יום מנוחה וזו התגלתה כהחלטה מעולה ואפילו חיונית.

יום ההגעה שימש למנוחה מהטיסות הארוכות, התאקלמות בוילה, עיון בדפי ההסבר המדויקים לתפעול כל מכשיר בוילה, השתכשכות בבריכה ובג'קוזי, הכרת הסביבה, קניית מצרכי אוכל ונקיון ואפילו שני מכשירי טלפון.

Sea World

הכניסה לפארק זה היתה כלולה עבורנו בחינם ל-14 יום במסגרת הכרטיסים שקנינו ל-Discovery Cove. עם זאת חניה יומית עלתה 15$ נוספים. יחסית לפארקים האחרים, זהו פארק נינוח יותר, שעיקרו תצוגות ומופעים של בעלי חיים, בעיקר ימיים: לויתנים, דולפינים, כלבי ים, אריות ים וכד'. עם זאת, יש שם גם אטרקציות הכוללות גם ציפורים ועופות שונים, כלבים, חתולים, עכברים ובעלי חיים אחרים.

בשנים האחרונות, ככל הנראה בגלל התחרות עם פארקים אחרים, נוספו ל-Sea World גם מספר אטרקציות מהסוג של רכבות הרים אימתניות וסימולטורים מהפכי מעיים. מאחר ולא ידעתי כיצד תעבור חוויה של רכבת הרים על בתי ואשתי (לי אסור), העדפתי לדחות זאת לשעות אחר הצהרים.

למרות שהפארק היה עמוס, לא היו תורים ארוכים למתקנים ולמופעים והתור הארוך היחידי היה לבריכה בה ניתן לקנות במחיר מופקע (7$ ל-4 דגיגים מסכנים) אוכל לדולפינים ולהאכילם, תוך שמצלמים אתכם ומוכרים לכם את התמונה, גם כן במחיר מופקע, אבל שאינו שונה ממה שנהוג בשאר הפארקים בנסיבות דומות של הנצחת "הייתי שם".

מכיון שהמופעים מתקיימים רק 3-4 פעמים ביום, חשוב בפארק זה לשבת עם תוכנית המופעים, מייד איך שנכנסים, ולתכנן את סדר הביקור בפארק, ואז ניצול הזמן הוא אופטימלי ולא מפספסים אף מופע, אם כי זה עולה לעיתים בכיתות רגליים בין אטרקציות שאינן סמוכות.

למרות שנהננו מהפארק והמופעים, אני מוכרח לציין אכזבה מסוימת, כי הרבה מהתרגילים שהיו מבוצעים בעבר ע"י הלויתנים אינם מבוצעים יותר, במיוחד בולטת היעדרותם של המאמנים מהמים בתרגילים שבעבר היו מבוצעים בצוותא עם הלוייתנים. אולי בעקבות התאונות שהיו בשנים האחרונות. חדי אבחנה (או מי שצופה בצילומי הוידיאו מאוחר יותר) יכול היה גם להבחין במספר מקרים של חוסר היענות מצד החיות להוראות של המאמנים, אבל על הכל מנסים לחפות במאמנים הלבושים בגדים נוצצים ומרקדים לצלילי מוסיקה בומבסטית, במקום אינטארקציה אינטימית ועדינה עם החיות, כפי שחוויתי ב-Sea World בעבר.

אחרי ביקור במופעים Blue Horizons (מופע יפה של דולפינים, ציפורים ואקרובטים),Pets Ahoy(מופע משעשע של חיות מאולפות שלטענתם כולם היו עזובים ונאספו ממקומות מקלט שונים),Clyde and Seamore Take Pirate Island(מופע של אריות ים, לוטרה ופיל ים עם הומור מאוד ילדותי) והאכלה מודרכת של דולפינים ב-Dolphin Coveפרשנו לאכול צהרים (גרועה ויקרה) במסעדת Mango Joe's ליד האמפיתיאטרון שבו מופע הלויתנים, כדי להספיק מייד לאחר מכן למופע עצמו One Ocean. למי שאיננו רוצה להירטב כהוגן, כדאי לשבת בשורות העליונות, כי הלויתנים משפריצים במכוון על יושבי השורות הנמוכות, לצהלת הילדים.

סרטון: קטעים ממופע Blue Horizons

DSCN0293
DSCN0293

DSCN0300 - שלישית לויתנים
DSCN0300 - שלישית לויתנים
כעת, לאחר שמיצינו את המופעים שהם נושא הפארק הזה, פנינו למתקן ה- Manta, שנראה מאוד מפחיד. זוהי רכבת הרים, שבה כבר בנקודת הפתיחה תלויים באויר במצב שכיבה עם הפנים אל הקרקע ומשם נוסקים לשמים תוך ביצוע לולאות, ספירלות, התזות מים (שלא ממש פוגעות, אך מוסיפות לחוויה) ומה לא ! בעוד אני מחפש עמדה כדי לצלם את האמיצות שלי, הושמעה במערכת הכריזה הודעה, שיש תקלה ב-Manta ולכן יהיה עיכוב קל עד שהתקלה תתוקן וביקשו ממי שכבר נמצא בתור, שלא לעזוב. לאחר זמן מה, הודיעו שה-Manta חוזרת לתפקד, אך בעוד הם מעלים קרונית ריקה לניסוי, חזרה ההודעה שעדין יש תקלה. רק אחרי קרוב לשעה שוב הועלתה קרונית ניסוי ולאחריה כבר קרוניות עם נוסעים.
Manta 1
Manta 1

manta 2
 Manta 2

Manta 3
 Manta 3
אשתי ובתי היו במחזור השני, לאחר שה-Manta חזרה לתפקד ולהפתעתי הן טענו, שבפועל זה הרבה פחות מפחיד ממה שזה נראה מבחוץ והן אפילו נהנו. עם זאת ל-Kraken, רכבת ההרים השניה המצויה כאן, הן לא העיזו לעלות והיא אכן נראית מאיימת עוד יותר.
סרטון: Manta

ביציאה מה- Manta ביקרנו ב-Manta Aquarium, שבו אקווריומים יפים ובאחד מהם יש כניסה לתחתית למעין גליל שקוף, שילד יכול להיכנס ולהצטלם, כאילו הוא בתוך האקווריום.
IMG_2361 - בתוך האקווריום
IMG_2361 - בתוך האקווריום
את הביקור ב-Sea World חתמנו במתקן חדש של 3D:TurtleTrek, סרט המוקרן סביבכם ב-3D על גילגול חייו של צב ים. לא משהו.
רבות התלבטנו האם יש טעם שנלך ל-IOA, בגלל הדיווחים על ריבוי המתקנים האקסטרימיים בו, בשעה שלי יש מגבלות רפואיות האוסרות עלי מתקנים כאלה ואשתי חוששת מכל הרכבות המתהפכות האלה. בסופו של דבר הוחלט על רכישת כרטיס Multi-Park המאפשר מעבר מפארק לפארק של Universal וכך אם ה-IOA יהיה אקסטרימי מדי עבורנו, נעבור ל-Universal Studios, האמור להיות מתון יותר.

רכישת הכרטיסים התבצעה בקופות עם כרטיס AMEX, כדי שתהיה לנו כניסה חופשית ללונג' של AMEX, המצוי ב-Universal Studios מאחורי האולם שבו אטרקציית ה-4D של שרק. לא ידענו, שבניגוד לקופות של Disney, כאן ניתן לקבל הנחה של 10% עם הצגת כרטיס SYC&S של ה-AAA. הפסד של מעל ל-50$ - חבל !
לשני הפארקים יש חניון וקופות משותפים ורק משדרת הכניסה יש פיצול. אנו נכנסנו ראשית ל-IOA והתחלנו עם מספר מתקנים מתונים כמו:The High in the Sky Seuss Trolley Train Ride!™ (ילדותי) ו-Poseidon's Fury®. ואז הגענו אל האזור של אטרקציות שונות הקשורות להארי פוטר. עלי להודות, שאנחנו שייכים ככל הנראה למיעוט, שלא קרא את הספרים עצמם ואילו הצפיה בשני הסרטים הראשונים לא הותירה בנו תיאבון לצפות בסרטים נוספים, כך שהתפאורה המושקעת המדמה ככל הנראה אתרים מהסרטים, לא עשתה עלינו את הרושם המתבקש ולכן בעוד המוני מבקרים הצטלמו שם עם כל בית, או טירה, שמנו פעמינו ישירות למתקנים.
IMG_2375 - במיתחם הארי פוטר של IOA
IMG_2375 - במיתחם הארי פוטר
את רכבת הדרקונים האימתנית Dragon Challenge™ ואת המתונה יותר Flight of the Hippogriff™ צלחו אשתי ובתי בהצלחה ואפילו בהנאה ואז הן פנו למתקן הסימולטור Harry Potter and the Forbidden Journey™, שלדברי הדיילת שבכניסה הוא intense, מה שהשאיר אותי גם כאן בתפקיד שומר התיקים המשפחתי בחוץ, למרות שזה "רק" סימולטור. התור כאן היה ארוך מאוד. לאחר כשעה שתיהן יצאו חיוורות, עם סחרחורת קשה עד כדי בחילה ונזקקו לשעה ארוכה של התאוששות מהחוויה, תוך שהן מסרבות לכל מתקן נוסף ורוצות "הביתה". אגב, הן לא היו יחידות במצב זה וראיתי גבר אחד במצב אף גרוע משלהן (ממש על סף הקאה) לאחר שיצא מהסימולטור הזה.
סרטון: Dragon Challenge
את הדרך החוצה עשינו בהשלמת המסלול המעגלי בפארק, תוך שאנו עוצרים מדי פעם לצפות במתקנים השונים.

סרטון: Dudley Do-Right's Ripsaw Falls

איכשהו בדרכנו החוצה, הצלחתי לשכנע אותן, למרות מצבן, לעצור ב- Pizza Predatoria לפיצה, שהצליחה להרגיע את קיבתן המתהפכת. הפיצה היתה להפתעתי טובה מאוד וגם הסלט שלצידה היה מצוין ואפילו הזמנו סיבוב נוסף והצבע התחיל לחזור ללחייהן של אשתי ובתי, אך עדין הן לא היו מוכנות להמשיך באטרקציות אחרות ולכן יצאנו את הפארק ונסענו אל הוילה, תוך עצירה בדרך להשלמת קניות (פעולה שתמיד יש לה השפעה מרגיעה על נשים).
 IMG_2405 בכניסה ל-Universal Studios
 IMG_2405 - בכניסה ל-Universal Studios
הביקור ב-Universal Studios תוכנן במקור ליום המחרת, בהתאם לשעות הפתיחה ולוח הארועים, שהיה באתר האינטרנט בעת שתיכננתי את הטיול הזה, אך לאחר שבחנתי את לוח הארועים בתוכניה של הפארקים, ראיתי שמופע הסיום על האגם ב-Universal Studios אינו מתקיים למחרת ולכן לאחר מנוחה בוילה יצאנו לקראת ערב בחזרה אל Universal Studios רק כדי לצפות במופע הסיום, שבו הם חגגו 100 שנות קולנע, תוך שמקרינים על מסך מים (מזרקות) קטעי סרטים קלאסיים מתקופות שונות, בנוסף למפגן זיקוקים, אורות ולייזרים על האגם ועל הבנינים הסובבים אותו.

סרטון: Universal Studios – 100 שנות קולנע

למחרת חזרנו שוב ל- Universal Studios, הפעם כדי לבקר באטרקציות השונות של פארק זה. לפי התוכניה שקיבלתי בכניסה, מספר אטרקציות לא היו אמורות להתקיים באותו יום, אך להפתעתי הן כן התקיימו.

IMG_2413 - ליד פרסומת למופע של ה-BMG
IMG_2413 - ליד שלט מופע של ה-BMG
לאור לקחי אמש והעייפות הגדולה מ-3 פארקים ברצף, ההחלטה היתה שלא לנסות להגיע לכל מתקן אפשרי, אלא לבצע מסלול מעגלי חד כיווני כשבדרך נכנסים רק לאטרקציות שאינן מחייבות בהמתנה ארוכה ורק לכאלה שמתאימות לנו וכך ביקרנו ב-: Shrek 4-D (נחמד), E.T. Adventure® (זכור לי מאוד לטובה מהעבר, אך כיום מתקשה להתמודד במבחן הזמן), Terminator 2®: 3-D (הרבה פיצוצים, יריות, לייזרים ואפקטים של אקשן), Universal Orlando's Horror Make-Up Show (משעשע), Animal Actors On Location!SM (חלש מאוד ביחס למופע המקביל ב-"עולם הים"), MEN IN BLACK™ Alien Attack™ (יורים בחייזרים תוך כדי תנועה בקרוניות, תוך תחרות על הניקוד הגבוה מול נוסעי הקרוניות האחרות), Disaster!SM (הזדמנות להשתתף כניצבים בהפקה חיה של סרט אסונות).
DSCN0314 - עם שרק
DSCN0314 - עם שרק
IMG_2419 - עם הסימפסונס
IMG_2419 - עם הסימפסונס

אמנם כל הנושאים הם מעולם הקולנע, אבל חסרו לי אטרקציות קולנועיות מובהקות יותר, שהיו בביקורי הקודמים, כמו הסיור מאחורי הקלעים באולפנים, מופע הכפילים/פעלולנים. האמת, שגם ב-IOA ראינו רכבות הרים שרק זכו לשמות לכאורה מעולם הקולנע. אם מישהו יכול לתת הסבר מדוע ניתן השם The Incredible Hulk Coaster® דוקא לרכבת ההרים הזו (פרט לעובדה שהיא צבועה בירוק, כמו הדמות, שעל שמה היא נקראת), אשמח לדעת.

סרטון: Universal Studios - המצעד

יום קניות
יום זה תוכנן לשבירת רצף הפארקים ע"י "מנוחה" בצורת יום קניות. הרגליים אולי התאמצו פחות, אך כרטיס האשראי שלי לא ממש נח ביום זה.
בבוקר עוד ניסינו לקחת שיט בסירת רחף, אך בהגיענו לכתובת שהיתה בידינו, לא היה שם כל זכר למשהו כזה. לטענת אדם שעבד שם בסביבה, "הם נסגרו ועברו למקום אחר". ניסינו גם את הכתובת שהוא נתן לנו, אך גם שם לא מצאנו שום שיט. ולכן פנינו למסע קניות מוצלח.
התחלנו ב-THE LOOP (כתובת: 3208 North John Young Parkway), קניון שיש בו עשרות חנויות, מסעדות ובתי קולנע וקינחנו בביקור ב- The Mall at Millenia(כתובת:4200 Conroy Road, Orlando, FL 32839), ביקור שבסיומו זכתה הבת-מיצווש להפתעה נוספת: ביקור בחנות של Apple, שממנה יצאה נרגשת מאוד כשבידיה iPhone 4S חדש. את ה-iPhone 5 עדין לא ניתן היה להשיג unlocked. גם לנו היתה הפתעה בחנות הזו. בכניסה עמד אחד העובדים והפנה את הנכנסים לעובד תורן פנוי. בפנים היו כ-30 עובדים של Apple. כשהגענו, הוא פנה לאחד מהם ושאל (כמו בסדרת הטלויזיה הבריטית הקומית ההיא על בית הכלבו): "David, are you free ?".
David היה פנוי ותוך שניות השיחה שלנו עמו עברה מאנגלית לעברית, כי הסתבר שהוא יהודי ואפילו שהה בישראל תקופת מה. זה גם נתן לו את ההזדמנות הראשונה עבורו להתקין iOS בעברית. לסיום החוויה, שבה הוא מנסה לדבר עברית ואני עונה לו באנגלית, הוא אמר לגבי ישראל: "אני חולה בית". בהתחלה לא הבנתי, אך מייד הסתבר שהוא תרגם מילולית לעברית: I am homesick (אני מתגעגע).
לערב כאן היה סיום מתוק ומשובח, כשהצטיידנו במיטב הטראפלס והפרלינים בבוטיק של Godiva.
כאמור, ניסיתי לבנות את טיול בת-המצווה עם מספר דברים יחודיים, ביחס לסתם עוד טיול לפארקי שעשועים וה-Discovery Cove היה הפתעה נוספת. בת המצווה כלל לא ידעה מה מחכה לה כאן וסברה שמדובר בעוד פארק שעשועים. המקום אמנם משתייך לרשת של Sea World, אך אין בו מופעים ואין בו מתקני שעשועים. לעומת זאת יש בו אטרקציות אחרות שהעיקרית שבהן: אינטראקציה ושחיה עם דולפינים.
לכאורה, העלות מאוד יקרה, אך אם בודקים מה היא כוללת, העיסקה נראית אפילו טובה מאוד. כרטיס הכניסה הבסיסי כולל: שהות בפארק במשך יום שלם, שבמהלכו כלולים חופשי וללא הגבלה ארוחת בוקר, ארוחת צהרים, חטיפים, שתיה קלה, חמה ואלכוהולית (לאורך כל היום), השימוש במגבות, קרם שיזוף, סבוני רחצה, שמפו, מייצב שיער, שימוש בחליפת שחיה, שימוש בשנורקל ומסיכה, שימוש בתא איחסון חפצים ננעל (locker) וצילום משפחתי אחד (בכניסה). בנוסף מקנה כרטיס הכניסה גם כניסות חופשיות בלתי מוגבלות במספר ל-Sea World ולפארק המים Aquatica במשך 14 יום מהכניסה ל-Discovery Cove. למעשה גם גיליתי, שמנין ה-14 יום החל מחדש מיום הביקור ב-Discovery Cove, למרות שכבר השתמשנו בכרטיסים לכניסה חינמית ל-Sea World מספר ימים קודם לכן.
השחיה עם הדולפינים היא אטרקציה, שמייקרת את כרטיס הכניסה הבסיסי ואם רוצים תמונות, פוסטר, אלבום, או סרט וידיאו על DVD, שבהם אתם מצולמים עם הדולפינים במהלך האינטראקציה והשחיה עימם – זה כמובן גם כן בתשלום יקר מאוד נוסף, אך אף אחד אינו מונע מכם לצלם את הארוע בעצמכם.

הילדה היתה מאושרת (והאמת גם אבא שלה, אבל אל תגלו לה) לגעת, ללטף ולשחות עם הדולפינות שצוותו לקבוצה שלנו. אשתי נשארה על החוף לצלם אותנו והצטרפה אלינו רק לצילום משפחתי עם אחת הדולפינות.

IMG00005 - נשיקה לדולפינה
 IMG00005 - נשיקה לדולפינה (צולם ע"י צלמי Discovery Cove)

IMG00006 - עם הדולפינה
IMG00006 - עם דולפינה (צולם ע"י צלמי Discovery Cove)

האינטראקציה עם הדולפינות מתבצעת בקבוצות קטנות מאוד של כ-8 איש, כשכל הארוע (כחצי שעה) מתועד כל הזמן ע"י צלמי הסטילס והוידאו של המקום. גם מי שאיננו יודע לשחות יכול להנות ועבורו מקרבים את אחת הדולפינות למים רדודים, שם הוא מחבק אותה ונגרר על ידה מרחק קצר. מי שיודע לשחות, שוחה עצמאית למים קצת יותר עמוקים וזוכה לשחיה ארוכה קצת יותר עם הדולפינה.
IMG00012 - שחיה עם דולפינה
IMG00012 - שחיה עם דולפינה (צולם ע"י צלמי Discovery Cove)
IMG00017 - תמונה משפחתית
IMG00017 - תמונה משפחתית (אחרי נשיקה, גם הדולפינה היא בת משפחה, לא ?)
 (צולם ע"י צלמי Discovery Cove)
סרטון: שחיה עם הדולפינות(הקטעים, שבהם רואים את הלוגו של Discovery Cove לקוחים מתוך סרט DVD, שבו צולמנו ע"י צלמי Discovery Cove, ונרכש על ידינו. שאר הצילומים – צולמו ע"י אשתי)

מעבר לחוויה היחודית של השחיה והאינטראקציה עם הדולפינים, יש גם אגם, שבו ניתן לשחות ולצלול בין מגוון דגים, כולל דגים ענקיים, ולהתקרב למחיצת זכוכית שמעבר לה שוחים גם כרישים. אני נהנתי מאוד כאן סתם לצוף על המים עם מסיכה ושנורקל ולצפות בדגים שחולפים מסביבי וחלקם אף נוגע בי. מאוד מהנה להיות פה. אוירה רגועה מאוד של חופשה בכפר נופש, שבו דואגים לכם לכל. צריך להביא רק את עצמכם ובגד ים – כל השאר כלול ומחכה לכם.
אחד האגמים המלאכותיים שבאתר הזה, מוביל מחוף רדוד אל מערה חשוכה, שדרכה יש לשחות בנתיב לא קצר אל הקצה השני שם יוצאים לאור למעין נחל מתפתל, החוזר בסופו של דבר אל החוף הרדוד.
אטרקציה אחרת שישנה כאן היא פארק ציפורים קטן ולא משמעותי, שניתן להאכיל בו ציפורים (ולהצטלם תוך כדי כך) ממזון הניתן לכם ע"י האחראי שם.
IMG_2437 - האכלת ציפורים
IMG_2437 - האכלת ציפורים

אגב, למי שרוצה להתפנק עוד יותר, ניתן לשכור שם ביתנים פרטיים שבהם מיטות חוף, כסאות, משקאות וכיבוד ומהם יציאה ישירה אל האגמים.
עוד פארק, שקצת מתקשה לעמוד במבחן הזמן ועוד יותר בתחרות מול פארקים עתירי רכבות הרים, למרות שמבחינתי זהו פארק "חובה" בהיותו משלב בין הנאה חווייתית להעשרה חינוכית בידע.
לטובת מי שאינו מכיר, יש בפארק שני אזורים. האחד, הקרוב יותר לכניסה, עוסק ביבשה, ים, חלל ועתיד ואילו השני, הקרוי Show Case, הינו מעגל סביב אגם, יש בו ביתנים ואזורים המייצגים מדינות שונות ובהם אטרקציות ומסעדות הרלבנטיים לאותה מדינה.
במועד בו ביקרנו ב-Epcot התקיים בפארק גם פסטיבל אוכל ולכן היו מפוזרים דוכני אוכל נוספים של מדינות, שבדרך כלל אינן מיוצגות ב-Show Case כמו ניו זילנד, בלגיה, פולין, דרום קוריאה ועוד. ראיתי שמוכרים כרטיס מיוחד המאפשר כנראה לדגום מהדוכנים האלה ככל שתרצו וניתן היה כמובן לשלם עבור כל דגימה בנפרד. הדגימות הן אכן קטנות, כך שאם תרצו לשבוע, תוציאו כנראה יותר מאשר על ארוחה משובחת במסעדה טובה. בנוסף היה שם גם ביתן עם חנויות בנושאי אוכל ויין והתקיימו שם סדנאות בישול בהנחיית שפים.
כאן, לראשונה ובפעם היחידה בביקור הזה בפלורידה חווינו גשם זלעפות שהחל כטפטוף קל והתגבר מהר מאוד לשמחת מוכרי שכמיות הגשם ולמגינת ליבם של המוכרים בדוכני המזון. מטריות היה קשה יותר לפתוח בגלל הרוח החזקה.
אנחנו, הגענו מצוידים מראש בשכמיות גשם מתקפלות לגודל של כיס (0.99$ + מס ב-Walmart) ובכל זאת מיהרנו למצוא מקלט בביתן של צרפת, שם צפינו בסרט המייצג את המדינה. כשיצאנו, כבר הגשם נחלש וחזר להיות טפטוף הולך ונחלש עד שנעלם לגמרי.
כאן השתמשנו בנסיוננו ובחוויות מהביקורים כאן בעבר וסיננו את האתרים והאטרקציות. תחילה ביקרנו בחלק מהאזור הראשון ב-: Spaceship Earth, Ellen's Energy Adventure, Mission: SPACE®, Mission: SPACE Advanced Training Lab.
רצינו לבקר גם ב-Test Track, אבל הוא עדין היה סגור לשיפוצים, למרות שהצפי היה שיפתח בסתיו 2012 ולכן המשכנו ל-Show Case, שם תחילה אכלנו ארוחת צהרים (גרועה ויקרה) במסעדה המכסיקנית La Cantina ולאחר מכן ביקרנו ב-: Gran Fiesta Tour Starring the Three Caballeros, Maelstrom, Reflections of China, Impressions de France, O Canada!.
IMG_2460 - עם טרול באזור של נורבגיה
IMG_2460 - עם טרול באזור של נורבגיה
חזרנו לאזור הראשון להשלמות וביקרנו ב-: The Seas with Nemo & Friends, Living with the Land, Captain EO starring Michael Jackson, Circle of Life, Journey Into Imagination With Figment, Soarin'™ (רק אשתי ובתי) ולסיום חזרנו אל האגם כדי לצפות במופע הסיום המרהיב: IllumiNations: Reflections of Earth.

סרטון: IllumiNations: Reflections of Earth

IMG_2468 - במלתעות הכריש
IMG_2468 - במלתעות הכריש

למי שמוכן להשקיע כספית, ניתן לשכור סירה עם כיבוד (פיצה, חטיפים, שתיה) ולצפות במופע מתוך הסירה העוגנת ליד אחד הגשרים שבאגם, תוך כדי ארוחת ערב קלה.
זהו הותיק בפארקי השעשועים של דיסני וזה מורגש למרות כל האטרקציות החדשות ובכל זאת זהו פארק מהנה ביותר, שיש בו משהו לכל גיל.
IMG_2476 - עם מיני ודיסני
IMG_2476 - עם מיני ודיסני

IMG_2477 - עכברים בכל מקום ב-Main Street
 IMG_2477 - עכברים בכל מקום ב-Main Street
בהיותנו כבר עייפים מכל הפארקים שקדמו לו וביודענו שביום המסוים הזה, היו שעות הביקור הארוכות ביותר, הגענו רק לקראת צהרים. התחלנו עם האטרקציות הותיקות Jungle Cruise, ו-Pirates of the Caribbean®, לקחנו Fast Pass ל-Big Thunder Mountain Railroad® והלכנו בינתיים לאכול צהרים במסעדה הסמוכה Pecos Bill's. טעים ! סוף סוף ארוחת צהרים מהנה בפארק שעשועים ! לא במקרה היה קשה מאוד למצוא שולחן פנוי.

סרטון: Big Thunder Mountain Railroad
IMG_2486 - הנידונה
IMG_2486 - הנידונה

לאחר שאשתי ובתי נהנו להן ברכבת ההרים הישנה, המתנו ארוכות כדי לצפות במצעד הצהרים.
 סרטון: Celebrate: A Dream Come True Parade

אגב, עוד ביום הקודם ב- Epcot, בעת רכישת הכרטיסים בקופת הפארק, נשאלנו האם זה ביקור ראשון שלנו בפארק. כשעניתי שזה ביקור ראשון של בתנו וגם זה לכבוד יום הולדתה ה-12 (אז מה אם זה היה רק בעוד חודשיים ? הלא זה טיול בת-מצוה, לא ?), היא זכתה לקבל לענוד שתי סיכות-תג עם שמה עליהן והמציינות את ביקורה הראשון בדיסני ואת העובדה שהיא חוגגת יום הולדת ומכאן והלאה כל אנשי צוות הפארקים של דיסני, שראו את הסיכות, נהגו לברך אותה ולשמח אותה ב-Happy Birthday, כפי שיכולתם אולי לראות בסרטון המצעד, ממנו לכדתי שתי תמונות, שבהן אחד המשתתפים המצעד מזהה ומצביע על הסיכה ומברך את בתנו.
דמות במצעד מזהה את סיכת יום ההולדת
דמות במצעד מזהה את סיכת יום ההולדת
הדמות מברכת בתי בתי ב-Happy Birthday !!!
הדמות מברכת את בתנו ב-Happy Birthday !!!
לאחר המצעד המשכנו ושטנו ב-: Liberty Square Riverboat (מיותר לגמרי) ומשם לתור ארוך מאוד (ובלתי מתגמל מבחינת האטרקציה) ל-Haunted Mansion®. לאחר מכן ביקרנו ב-:Mad Tea Party, Buzz Lightyear's Space Ranger Spin®, Tomorrowland® Speedway ולקחנו Fast Pass ל-Space Mountain. בינתיים ביקרנו ב-Tomorrowland® Transit Authority PeopleMover ואז אשתי ובתי מימשו את הביקור ב-Space Mountain®. לצערנו, כבר לא היו Fast Passes לאתרים נוספים שרצינו ולכן הלכנו ותפסנו עמדות בתוך ים של אנשים כדי לנסות לצפות ביניהם איכשהו ב-Main Street Electrical Parade, מצעד הלילה הקלאסי של דיסני.
כלקח מהצפיפות הנ"ל, אשתי, מייד לאחר המצעד, תפסה מקום ליד נקודת תצפית מעולה לטירה הקסומה לקראת מופע הסיום Wishes™ Nighttime Spectacular ובינתיים אני ובתי הלכנו להביא ארוחת ערב מהמסעדה סמוכה Cosmic Ray's Starlight Cafe.

חזרנו לוילה מותשים.
יום מנוחה
יום המנוחה הבא הוקדש לשיט בסירת רחף ולקניות נוספות.
שיט בסירת רחף
לשיט, הפעם לאחר שיחת טלפון ל-Boggy Creek Airbot, לברור כתובת מדויקת ושעות פעילות, הגענו ללא הזמנה מראש.
המהירות, הרוח העזה הנושבת בפניכם, נתזי המים והחרקות שהמשיט מבצע מדי פעם עושים את השיט לחויה מהנה. מדי פעם המשיט עוצר את הסירה ומסביר על הצמחיה, העצים, עופות וציפורים שנקרות על דרכו. ולמקפידים, לפני שתעירו לי, אני משתמש כאן ב"תנין", "אליגטור", ו"תמסח" בלי להקפיד על סוג החיה, למרות שככל הנראה אלה היו אליגטורים.

סרטון: Boggy Creek Airboat

IMG_2511 - עופות בביצות
 IMG_2511 - עופות בביצות

IMG_2517 - עץ cypress
 IMG_2517 - עץ cypress

גם תמסח אחד שנתקלנו בו זכה להמון צילומים, כאילו היינו פאפארצי של איזה כוכב הוליוודי.
IMG_2521 - אליגטור
IMG_2521 - אליגטור

סביב השיט, שכאמור מהנה לכשעצמו, מתנהלת מסחטת כספים תיירותית. מעבר לעלות הכרטיסים לשיט, מצלמים אתכם על רקע תפאורה שבה אתם כביכול מותקפים ע"י תנינים ובגמר השיט התמונות מחכות לכם לרכישה במחיר נוסף. כמו-כן ישנה הרצאה קצרה שבה אחד מאנשי הצוות מסביר לכם על התנינים ואז מצלם כל אחד מכם כשהוא מחזיק בידיו תנין-תינוק. רוצים תמונה ? שלמו עוד קצת. בעצם, לא כל כך קצת... רוצים להאכיל תנינים ? שלמו עוד קצת ותקבלו גרגרי מזון עבורם ותזכו למחזה של התנפלות התנינים על הגרגרים. אבל אחרי מסחטות הכספים האדירות של פארקי השעשועים כבר התרגלנו.
 DCSN0361 - תמסחון
 DCSN0361 - תמסחון

IMG_2528 - תמסחון
 IMG_2528 - תמסחון, אתה לא מקבל נשיקה !

DCSN0363 - בית גידול לתמסחונים
 DCSN0363 - בית גידול לתמסחונים

משם המשכנו למרכז קניות נוסף, כשבדרך אכלנו ארוחת צהרים טובה ב-Arby's.

הערב עבר בהתארגנות לקראת פינוי הוילה וטיסה למחרת לניוארק לקראת המשך הטיול בעמק ההדסון. למעונינים לקרוא פרק זה של הטיול, נא עברו ל-: טיול בעמק ההדסון - סתיו 2012

תמונת הפרופיל של צביקה

בשורות טובות לטסים למזרח: זאת חברת התעופה שתשוב לישראל ממש בקרוב
אירוויזיון 2025: כך תטוסו לעודד את יובל רפאל בשווייץ לאייטם המלא
אירוויזיון 2025: כך תטוסו לעודד את יובל רפאל בשווייץ
האם חברות התעופה האמריקאיות חוזרות לישראל? לאייטם המלא
האם חברות התעופה האמריקאיות חוזרות לישראל?
סאן דור משיקה את יעדי קיץ 2025 וחושפת את הלהיט היווני של העונה החמה לאייטם המלא
סאן דור משיקה את יעדי קיץ 2025 וחושפת את הלהיט היווני של העונה החמה
איך נתב"ג נערך לחזרת החברות הזרות – ומה זה אומר על עונת הטיסות הקרובה? לאייטם המלא
איך נתב"ג נערך לחזרת החברות הזרות – ומה זה אומר על עונת הטיסות הקרובה?
סוף סוף זה קורה: וויז אייר בצעד חשוב שכולנו חיכינו לו לאייטם המלא
סוף סוף זה קורה: וויז אייר בצעד חשוב שכולנו חיכינו לו
גל החזרות נמשך: אייר פראנס חוזרת השבוע לישראל! לאייטם המלא
גל החזרות נמשך: אייר פראנס חוזרת השבוע לישראל!
ממשיכה להתייקר: האם הצעד החדש של בריטניה ירחיק ממנה תיירים? לאייטם המלא
ממשיכה להתייקר: האם הצעד החדש של בריטניה ירחיק ממנה תיירים?
בשורות טובות: איטליה מורידה את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
בשורות טובות: איטליה מורידה את אזהרת המסע לישראל
רסיסים מהחלל: האם טיסות מתעכבות בגלל החלליות של אילון מאסק? לאייטם המלא
רסיסים מהחלל: האם טיסות מתעכבות בגלל החלליות של אילון מאסק?
מבטלת 12 קווים: הצעד הדרמטי של ריינאייר לעונת הקיץ לאייטם המלא
מבטלת 12 קווים: הצעד הדרמטי של ריינאייר לעונת הקיץ
עפים על העולם: כל מה שצריך לטיול תרמילאים בחו"ל טיול תרמילאים
מסע שלם על הגב: כל מה שצריך לטיול תרמילאים בחו״ל לכתבה המלאה
הטרנד החדש של התרמילאים: המלצות ליעדים לטיול ביניים בלתי נשכח לכתבה המלאה
לאן טסים עכשיו?
קבלו השראה לחופשה הבאה שלכם לאן טסים עכשיו?
הריזורט המושלם שהילדים יעופו עליו בחו"ל לכתבה המלאה
יוקרה על המים: 7 קרוזים ששווה לכם להכיר לכתבה המלאה
הפלגה ליוון - כל מה שחשוב לדעת לכתבה המלאה
חופשה באחד מהיעדים המרתקים והמגוונים ביותר בעולם! אזרבייג'ן - ארץ האש
אזרבייג'ן - ארץ האש
טיול טבע באזרבייג'ן: גן עדן פראי, אטרקציות מלהיבות ונופים עוצרי נשימה לכתבה המלאה
בין מגדלי הלהבה לאתרי הסקי: טיול משפחתי מפתיע באזרבייג'ן לכתבה המלאה
טעימה מאזרבייג'ן: מסע קולינרי בארץ האש והתבלינים לכתבה המלאה