”לא להיבהל מהתור!“
התור נראה מפחיד אבל מתקדם במהירות וביעילות. והפשטייש הכי טובים שאכלנו בפורטוגל בפער.
התור נראה מפחיד אבל מתקדם במהירות וביעילות. והפשטייש הכי טובים שאכלנו בפורטוגל בפער.
כמובן שכמו כולם היינו חייבים לטעום מהעוגות המפורסמות דווקא במקום המרוחק הזה. התור נחלק לשניים. מי שרוצה להיכנס פנימה לשבת ומי שרוצה רק לקנות ולקחת. מבחוץ נראה שהתור מתקדם מהר ובאופן מסודר אך זו רק התמונה החיצונית. בפנים הבלגן חוגג. המקום ענק. אין מקום ישיבה פנוי אף פעם, והשיטה היא לעמוד למישהו על הראש ולחכות שיקום. אחרי שהתיישבת המלצר מגיע די מהר (יחסית) . העוגיות “המפורסמות” באמת שבסדר, טריות חמות וטעימות, אבל לא שונות בהרבה מהפשטייש הנמכר בקונדיטוריות רבות אחרות. רק למי שרוצה חווית שוק או בדרך ממגדל בלם לאנדרטת התגליות.
התור למקום כשאני הייתי היה גדול, לכן העדפנו לשבת במקום ולהזמין. עוגיה עולה 1.1 יורו והיא טעימה מאוד. מומלץ להזמין מראש שתי עוגיות. המקום עצמו גדול וניתן לראות את העובדים עצמם בזמן ההכנה. במקום ניתן להזמין גם קפה שבא טוב עם העוגיה.
אם יש תור בחוץ אפשר לעקוף אותו ולהיכנס לאולמות הישיבה. אל תוותרו על ביקור בפסטל דה בלם. חוויה מכל ביס לכל כיס. לאורך כל הטיול אכלנו את עוגות הנאטא. כאן הגענו למקור.
כשאתם בבלם, לא לפספס את הקונדיטוריה פשטייש דה בלם. קשה לפספס אותה לאור התור בכניסה, אבל שווה כל דקה מזמנכם. נמצאת ליד מנזר ז׳רונימו. פנקו את עצמכם במאפה פשטיש דה בלם ועדיף חם. מתכון סודי שעובר שנים בין הקונדיטורים שם ואין כזה באף מקום. מומלץ!
במאפיה Pastéis De Belém מכינים את המאפים המפורסמים בפורטוגל Pastel De Nata. זה סוג של בצק פילו ממולא בקרם וניל. פשוט טעים! המאפיה נמצאת בבלם ליד המנזר.
אל תבהלו מהתור בכניסה, הוא מתקדם ממש מהר. הם מוכרים בבודדים או בחבילה של 6. המחיר ליחידה הוא 1.05 אירו בכל מקרה. אסור לפספס!
הקונדיטוריה מהווה אתר תיירות חובה בליסבון. נמצאת ברובע בלן (Belem) ומתמחה בפסטיס דה נאטה (פסטיס דה בלן) אלוהי. הקונדיטוריה ידועה גם בשם Pasties De Belem. הקונדיטוריה מייצרת עוגות מסוגים שונים, אבל אנחנו הרי באים בשביל היהלום שבכתר הפסטיס דה בלן. בצק עלים קרנצ'י מבחוץ, ובפנים מעיין פודינג שמנת חמים. יש המפזרים מעל קינמון ואבקת סוכר. בכל פורטוגל תמצאו את הפסטיס דה נאטה קר, כאן הוא טרי וחם. וההבדל בטעם עצום. תור ארוך יקדם את פניכם על המדרכה לפני הקונדיטוריה, בעיקר בסופ"ש. אל תבהלו. קודם כל התור מתקדם די מהר. שנית התור הוא לקונים טייק אווי. עקפו את התור וכנסו פנימה. בית הקפה גדול ויש בו הרבה שולחנות בכמה וכמה חדרים. יתכן וגם כאן תצטרכו להמתין מעט עד שיתפנה שולחן. עמדו על המשמר, לא מחלקים מספרים. היינו זוג, הזמנו כפתיחה ארבע יחידות ולקינוח הזמנו עוד שתיים. יחד עם הקפה (טוב) שילמנו עם הטיפ 10 יורו.
שתפו את החוויות שלכם מהטיול עם קהילת המטיילים הגדולה בישראל
כתבו בלוג