טיול בתכנון עצמי ל- 16 יום באיטליה
הטיול מתחיל בתכנון ואני לוקחת לעצמי את הקרדיט. טיילנו זוג + שלושה בגילאי 12, 10 ו -6. הטיול היה מאמצע ספטמבר 2010 ועד תחילת אוקטובר. המסלול בגדול היה: נחיתה ברומא - נסיעה לטוסקנה( 5 לילות) - נסיעה לונציה (2 לילות באזור) - שכירת יאכטה (3 לילות) ושייט באזור ונציה - נסיעה לאזור גארדה (4 לילות) - נסיעה לרומא (לילה אחד) - חזרה לארץ.
הטיול היה מוצלח מאוד ברובו וכמובן עניין התזמון לא תמיד עובד, ושכירת מקומות לינה לא תמיד הכי מוצלחים אבל זה חלק מהטיול והטיפ זה לזרום עם המצב. או.קי אז מצב התחלת הטיול לא היה משהו אבל אמרתי לזרום לא? שבוע לפני הטיול, בעלי עם דלקת ברגל שלא מאפשרת לו ללכת בכלל. נוסעים או לא נוסעים? אז ביקור בבי"ח, תרופות ונוסעים. הטיסה נוחתת ב - 22:00 והתכנון היה שהוא נוהג כל הדרך לטוסקנה מרומא....איכשהוא צלחתי את זה בלי תאונות.....ועוד עם כבישים
![P1040685.JPG]()
כאלה...בלילה....שכרנו מין צימר כזה בכפר שקוראים לו פנזאנו. הסיבה העיקרית שהיו לנו שם חברים והמקום היה טוסקני אמיתי, כיף גדול. שהינו שם חמישה לילות ובימים טיילנו בסביבה ונשבעת לכם שלכפר הזה היו איזה חמש יציאות שונות. טיפ מקומי - תסעו בכבישים הקטנים, חלקם עפר שמובילים בין כפר לכפר ותראו את טוסקנה האמיתית. יום אחד היינו כל המשפחה בפירנצה ואח"כ אני נסעתי לבד לבקר במוזיאון שהם לא רצו ללכת. יום אחד טיילנו ל צ'ינקווה טרה מקום קסום שממליצה בחום. אמנם מרחק נסיעה לא קטן אבל שווה. לצערי לא יצאנו מספיק מוקדם ולא הספקנו לראות הכל באור יום אבל נהננו מספיק. אלה חמישה כפרים על חוף היום המערבי שמחוברים רק ברכבת בינהם. קונים כרטיס אחד ויכולים לעלות ולרדת בכל כפר כמה פעמים שרוצים. הבטחנו ים לילדים אז כמובן היינו בים ואח"כ טיילנו, אכלנו בשניים מהכפרים. יש מסלול רגלי בין הכפרים שאותו עשינו כבר לקראת הערב אבל בכל זאת הספקנו להנות

משם נוסעים עד אזור ונציה. לקח לנו בערך 6 שעות. שכרנו וילה ליד ונציה שאני מאוד ממליצה בשם
CA' BIANCHINI . מקום מאוד מרווח, נקי ויפה עם בריכה. היינו שם שישי-שבת. יום שישי עוד הספקנו לבקר בונציה אבל הביקור היה קצר מדי מכיון שאנחנו שומרים שבת. יום ראשון החזרנו את האוטו השכור ונסענו לקבל את היאכטה שהוזמנה מראש. זו היתה חוויה! תכננו מסלול בנהרות סביב ונציה ואפילו שלא היה לאף אחד מאיתנו נסיון קודם בהשטה, הסתדרנו מצויין. זה היה קצת מעייף כי מישהו כל הזמן צריך להיות על ההגה, אי אפשר לעצור סתם באמצע הנהר, צריך להגיע למקום מסודר ופה אני שמחה שהיינו מוגבלים בגלל החג ל - 3 ימים. זה נתן לנו את החוויה בלי יותר מדי להתעייף. שטנו לאיים של מורנו ובורנו וירדנו בהם לטייל.