ממשיכים לדרום קוסטה ריקה - יום 9 במסע - מטעי קפה , כפרים מקסימים, שלווה ורוגע

שלום חברים, בפעם הקודמת עזבנו אתכם קצת לפני החשיכה, אי שם בסאן איזידרו אל ג'נרל, את הבוקר התחלנו בהר הגעש איראזו, חצינו את דרך הר המתים CERRO DE LA MEURTE ולאחר עצירת אוכל ותדלוק בSan Isidro de El Genera אנחנו ממשיכים דרומה לכפר מגדלי הקפה SAN VITO. הדרך בנסיעה הייתה די נוחה בשלב הזה, כביש ממש קליל לנסיעה, הדרך גם ריקה ממכוניות ובשלב זה הנסיעה היא על ציר יחיד דרומה, אנחנו לא ממליצים בחום לנסוע מהר... אך לא היתה לנו ברירה, ידענו בדיעבד שאנחנו הולכים להכנס לשעות החשיכה וה15-20 ק"מ זה טיפוס ברכס עם כביש צר, גשרים קטנים ונחלים, בורות, ערפל כבד.. כל זאת ועוד.. ושיהיה ברור אנחנו לא מגזימים... לשמחתנו יש ברשותנו סרטוני המחשה בהמשך.

נוסעים דרומה לסאן ויטו

בדרך דרומה כשהגשם התחיל ועדיין לא החשיך צילמנו את הדרך, לשיפוטכם כמו תמיד

בשלב זה החושך נכנס, הורדנו מהירות וכמובן כל הקרדיט לחברי הטוב שלום על הנהיגה המקצועית בתנאים קשים, גשם התחיל לרדת , ערפל כיסה את הדרך ובשלב זה אנחנו מתחילים בטיפוס כלפי מעלה עם הרכב, הכביש מלא בורות עם מים, ואחד הדברים היותר מוזרים הוא כמות הצפרדעים שהסתובבו על הציר, פשוט לא יאמן.

אני הייתי עם המצלמה וניסיתי לצלם בחוץ, לא ממש נוח אבל אולי תוכלו להבין מה עבר עלינו, שוב זה רק טיפ קטן מדוע חשוב להמנע מנסיעה בחושך בקוסטה ריקה

בכל מקרה הדרך הלאה הפכה ליותר מסובכת וקשה, הערפל עם ראות של אולי 2 מטרים קדימה, וכמובן אין אפשרות לנסוע עם אורות גבוהים, כל רכב שמגיע ממול גורם למסך לבן שלא מאפשר לנו להביט על הציר, הסתכלנו במכשיר הGPS וראינו שבעקרון יש לנו עוד 7-8 ק"מ ליעד בטיפוס, העיירה סאן ויטו היא היעד שלנו אבל הצימר ללילה ול2 לילות הקרובים נמצא בכפר סאבלינה CASA BOTANIA שעוד נספר עליו.

בשלב זה אנחנו רוצים לשתף אתכם במשהו מאוד מוזר, במהלך הטיפוס ברכס עצרנו למעין מחסום עבודות בכביש, עכשיו למחסום יש 2 צדדים ... ופה הדבר המוזר, אחד הבחורים שבמחסום אמר לנו לעצור לרגע ונתן לנו מעין מקל עם דגל, לרגע לא הבנו מה הוא רוצה.. אבל מסתבר שבכדי שבצד השני ידעו שהגעת בבטחה אתה לוקח מצד אחד את הדגל ומעביר אותו לצד השני של המחסום, בצורה הזו יודעים שהגעת בבטחה ולא קרה שום דבר... והאמת זה אולי נראה פרימיטבי אבל מאוד יעיל.. רק שתבינו הדרך צרה, בורות מים.. סכנת נפשות ... ולכן זה היה ברור לחלוטין ודי משעשע אם מסתכלים בצורה חיובית, מאוד רצינו להמחיש לכם את המקרה הזה ולכן החלטתי לצלם בוידאו מרגע שקיבלנו את הדגל עד להעברתו לצד השני, אנחנו מצטערים על האיכות, היה חשוך אבל לשיפוטכם.

לאחר המקרה הזה התחלנו סוף סוף להרגיש שאנחנו מתקרבים ליעד, השילוט למקום לא כלכך פשוט בקטע של ההגעה, בכל מקרה תמיד תשתמשו בנקודות ציון חשובות ( בית חולים, סופר וכו') בכדי להקל עליכם.

לאחר נסיעה נוספת של כ8 ק"מ שלקחו לנו כמעט שעה ובחושך מוחלט הגענו סופסוף ליעד CASA BOTANIA www.casabotania.com
פפה הבעלים ואשתו הבלגית דאגו לארגן את החדר תוך דקה כולל הזמנה לקפה שסירבנו באדיבות, היינו סחוטים...
החדר עצמו ממש סבבה, עם חלון גדול, ומרפסת לעמק, הנוף?? זה בבוקר תראו ...
בכל מקרה התפרקנו מעייפות והלכנו לישון.

בבוקר התעוררנו מוקדם כמו תמיד, קול הציפורים המצייצות פשוט חוויה... והשקט שווה את הכל... פתחנו חלון למרפסת והנוף שנשקף על העמק פשוט לא יאמן
מבט על העמק מסבלינה קוטו ברוסהעיירה סאן ויטו ברקעסוס מול החדר שלנו
חווה בסאן ויטו

כמו שאתם רואים זה הבוקר שאליו התעוררנו, פשוט מדהים, הצימר שלקחנו מורכב מ3 חדרים אם אני לא טועה, כשאיזור הארוחת בוקר או ערב ממוקם במרפסת של הבעלים פפה ואשתו, פרגולה עם עיצוב ממש מדליק, ארוחת הבוקר היתה מעולה, קפה משובח ביותר, מסתבר שאת הקפה הם קונים מחווה מקומית, כמובן לא וויתרנו על המידע וכשעזבנו את המקום היה ברשותנו 3 ק"ג של קפה לילה.. CAFE LILA המקומי.
CASA BOTANIAארוחת בוקר בקזה בוטניהמבט מהמרפסת של בעלי המקוםקזה בוטניה

לאחר ארוחת בוקר וקפה שוחחנו עם הבעלים פפה, בחור מאוד נחמד מקומי שהוא במקור היה מדריך טבע וRANGER בפארק קורקובדו, הכיר את אשתו שהיא בלגית ( היה מאוד נוח מבחינתי מכיוון שהיא דיברה הולנדית כמוני) במקור, ביחד הם הקימו את CASA BOTANIA.

מבחינתנו היומיים כאן הם למנוחה ורוגע, אנחנו חרשנו עד עכשיו את קוסטה ריקה מהגבול עם ניקארגואה בצפון עד הדרום עם פנמה ללא מנוחה, לכן מבחינתנו זה המקום לנוח.
מבחינת אטרקציות יש אפשרות למסלולי הליכה , הם אינם מסומנים אבל אם אתם נשארים על הציר זה לא ממש מסובך... בנוסף יש את גני ווילסון שזה גנים בוטנים מרשימים עם מגוון ציפורים ושמורה אינדיאנית של הילידים שהיא אזור מוגן, יש סממנים לישוב עתיק בן כמה אלפי שנים.
 אנחנו וויתרנו על הכל, החלטנו לקחת מסלול הליכה בשטח שיורד מהצימר ונכנס לעמק, הציר עצמו עם צמחיה גבוהה בחלקו ובוצי, אדמת חמרה מדהימה, ההמלצה שלנו היא נעלי הליכה, אני לא לקחתי.. סנדלי טבע, לא ידעתי שתהיה צמחיה גבוהה... האיזור פראי ז"א גם נחשים יש... ולא ממש כיפי לחטוף ביס.. לכן נעלי הליכה רצוי בהחלט.
מביטים לעמק

חברים אנחנו נסיים בשלב הזה את הפוסט, פוסט ארוך יכול להיות משעמם לקוראים לכן נשאיר את זה פתוח ונחזור עם ההמשך בפוסט הבא, אבל לפני הכל אנחנו נסיים בסרטון קטן של תחילת ההליכה בשטח, לטובה צופינו בבית, תהנו ונתראה בפוסט הבא.

חברים לא לשכוח לעשות לנו לייק בדף פייסבוק שלנו, ואלה מכם שמתכננים להגיע לקוסטה ריקה אתם מוזמנים לצור איתנו קשר בפייסבוק ושאול כל מה שעולה לכם בראש www.facebook.com/ecocostarica

נשתמע בפוסט הבא,
 אביב ושלום