את היום השלישי למסע פתחנו בארוחת בוקר מעולה עם מאפים ביתיים, ריבה ביתית ואפילו הביצים מהתרנגולות במקום, מוקדם כמו תמיד 6:30 בבוקר עם קפה וולקני עשיר אין שום בעיה לקום מוקדם.
הבעלים של המקום בחור צרפתי בלגי מאוד נחמד שירטט לנו במפה את הטריילים האפשריים לכיוון הריו סלסטה, עכשיו למי שלא יודע הריו סלסטה RIO CELESTE הוא תופעת טבע שמקורה באדמה הוולקנית העשירה בגופרית שמשנה את צבע המים בנחל לכחול מדהים!!, בנוסף של בריכות בעבוע וולקניות שהמים מעבעבים תודות לטמפ' מאוד גבוהה.
להכנס לנחל אסור, יש מפל מדהים, גם אסור ואני לא צריך להוסיף שלהכנס לבריכה וולקנית עם טמפ' של 500 מעלות לא ממש מומלצת , מעבר לזה המקום נראה מדהים מבלי שניגע בו ... כבדו את הטבע.
השמורה עצמה קרובה לצימר אבל בגלל מזג אוויר, או שיפוצים בדרך לקח לנו 40 דקות של נסיעה בדרך לא דרך עם בולדרים ענקיים, היתה חוויה כיפית.. יער הגשם שממוקם בקרבת השמורה הוא פשוט מיוחד, קשה שלא להתפעל.
בשמורה עצמה יציעו לכם לקחת מדריך בתשלום אבל זה ממש לא נחוץ, שלמו רק לכרטיס בכניסה 10-12 דולר אם אני לא טועה, רק תשתדלו להגיע מוקדם, במיוחד בעונה הגשומה, הציר עצמו כולל הירידה לנחל וכולל הביקור במפל והדרך חזרה למעלה משהו כמו 5 שעות בערך, אפשר בפחות... ירד לנו גשם במהלך כל הדרך, השטח בוצי וחלק, אנא הזהרו ... אפשר עם סנדלי טבע אבל עדיף נעליים.
קחו את הזמן ותהנו משמורה ותוואי השטח, מגוון מדהים של ציפורים יש בלי סוף והטריק הוא כמובן ללכת בשקט לא לגרור רגליים ולעשות רעש, ככה יש לכם סיכוי לזהות יותר בעלי חיים.
בסרטונים הבאים תוכלו לראות את תוואי השטח ואת הקטע שאמורים לרדת למטה עד למפל וללגונה הכחולה
לאחר הליכה של שעתיים וקצת תגיעו ללגונה הכחולה שהמראה הוא פשוט מדהים, הצבע הוא כלכך קסום ועוצר נשימה, קחו את הזמן לצלם, כל זווית וכל כיוון תקבלו תמורה להליכה, תחלקו את הזמן בצורה שבה תוכלו גם לבקר במפל שהוא יותר למטה במהלך הציר אבל כמובן שווה לראות ואסור לפספס
בנוסף לתמונות תרשו לי לשתף גם 2 סרטונים שצילמנו בשטח, תודות כמובן לשלום חברי הטוב הצלם המעולה, קריינות באנגלית זה אני ( אביב)
הדרך חזרה למעלה היתה יותר קשה גם מכיוון שעכשיו עולים אבל בנוסף ירד המון גשם הכל בוצי וחלק כמו שניתן לראות בסרטונים שצילמנו בנוסף אחד הדברים שנורא אהבתי היתה נקודת החיבור בין 2 הנחלים, כתוצאה מכך הצבע הכחול מופרד מהצבע הרגיל של המים ... פשוט מדהים
בדרך למעלה נכנסו קצת בבוץ אבל לא פספסנו את המעיינות החמים שנובעים מהקרקע הוולקנית, רק בזהירות חברים זה חם מאוד מאוד
זהו חברים עוד יום עבר, היה לנו ממש כיף, ומכאן אנו יורדים לארנל, אני אישית מעדיף מקומות כאלה על מקומות תיירותים כמו ארנל... אבל אל תספידו את ארנל.. בפוסט הבא מחכה לכם ביקור במפלי לה פורטונה, בנוסף איך לקנות וכמה עולה אנטיביוטיקה בקוסטה ריקה, מהו הצמח הביישן ולמה לא כל הנחשים בקוסטה ריקה ארסיים
להתראות בפוסט הבא
אביב ושלום
מעוניינים בעוד מידע על קוסטה ריקה? שאלות ? תגובות ? טיפים לאטרקציות , מקומות לינה, קניות וכו' צרו קשר דרך האתר שלנו בנוסף דף הפייסבוק שלנו מכיל תמונות, סרטונים וחוויות שלנו מקוסטה ריקה, נשמח לשתף אתכם ובנוסף אל תפספסו את ערוץ היוטיוב שלנו שמספק את החוויה הכי טובה.. אין טוב ממראה עיניים http://www.youtube.com/topecotours