יומן מסע
טיול של 16 ימים באורלנדו ומיאמי ביץ, זוג הורים ושלוש בנות מקסימות (16, 13 ו-9)
יום 1: נחיתה רכה: תל‑אביב ניו יורק אורלנדו
שבת בבוקר, 11:00 - המראנו מנתב"ג עם חלומות ונחתנו בניו יורק בשדה התעופה Newark, לאחר המתנה איזה שש שעות, מספיק זמן לגלות שהקפה בשדה עולה כמו מנוי לנטפליקס. עלינו לטיסת המשך לאורלנדו בשעה 21:30, אחרי שעתיים נחתנו, אסופים כמו זומבים - אבל מאושרים. לקחנו את הרכב השכור ונסענו למלון כדי ללכת לישון.
יום 2: "בוקר טוב אמריקה"
קמנו לארוחת בוקר אמריקאית בדיינר אמריקאי טיפוסי, עשינו קפיצה לקניות ראשוניות ב- Florida Mall, סיבוב היכרות ב -Walmart- ובערב בישלנו כמו בבית פסטות ועוד דברים טובים.
יום 3: SeaWorld שלושה מופעים וחשבון מים
כרטיסים ביד וקדימה: דולפינים, לוותינים, ואריות ים - תפסנו את שלושתם. המקום מאוד גדול ומלבד חיות יש כמה מתקנים לא רעים בכלל.
טיפ זהב: להוריד את האפליקציה של הפארק ולסנכרן שעות מופעים מראש. להגיע 10-15 דק׳ לפני כל מופע כדי לתפוס מקום טוב ומוצל- אחרת מוצאים את עצמכם מאחורי עמוד.
טיפ מים: יקר שם. להביא בקבוקים ולמלא מים+ קרח בכל מסעדה בפארק
סיום היום: השלמת קניות ומעבר למלון חדש.
יום 4: מרכז החלל קנדי: "עד הירח וחזרה"
הפארק נמצא כשעה נסיעה מאורלנדו ב- Merritt Island ליד Cape Canaveral הוא בנוי ממספר תחנות, סרט פתיחה על המרוץ לחלל, תצוגת המעבורות ש NASA שיגרו לחלל ולירח, ביתן שלם על מעבורת החלל אטלנטיס וסיור מודרך לאזורי השיגור שכולל 3 תחנות שיגור שאליהן מגיעים בשאטל, ועוד מספר אפשריות של סרטוני חלל בתלת מימד כמו Deep Space שבהם הילדות מגלות שהחלל גדול יותר מהמקרר של המלון. פארק שהוא סופר מומלץ מעבר לחוויה של הגודל והסרטים מקנים חוויה לימודית מהנה.
ארוחת ערב בחוץ: הבנות מצאו מסעדה של אוכל בריאה אני הסתפקתי בפיצה האט (יקום מאוזן). עשינו השלמת קניות קלות של אוכל בסופר שקרוב למלון וחזרה לבישול ארוחת ערב.
יום 5: - Universal Studiosהחום, הלחות והארי פוטר
נכנסים לפארק והולכים ישר לעולם של הארי פוטר - וכבר מההליכה מרגישים שאנחנו שוחים בלחות. הבנות קופצות למתקן, אני מצטרף אחריהן. אחרי שכולם עלו למתקן הראשון אוכלים גלידה וממשיכים בפארק.
בשעות הראשונות ממתינים בתור להצטלם עם דמויות מסרטים ועומדים בתורים למתקנים, בשעה 14:00 מתחיל המצעד היומי והבנות תופסו מקום טוב לראות את המצעד.
ההורים מתקררים במזגן של סטארבקס ובעמדות מילוי מים/קרח (מצילות חיים) שנמצאות בכל 100 מטר בפארק, יחסית היה לנו יום כמעט בלי תורים והספקנו די הרבה כי הפארק לא היה עמוס מדי. סיימנו את היום בארוחת צהרים מאוחרת בבורגר קינג שנמצא בכניסה לפארק.
טיפ זהב: לפני שמגיעים לפארק מורידים את האפליקציה של יוניברסל כדי שתוכלו להתמצא בפארק, מציע להיכנס לבלוג של "ילדת דיסני" שעושה המון סדר במתקנים של הפארקים של דיסני ויוניברסל ומציע לא מעט טיפים.
מומלץ מאוד להגיע כמה שיותר מוקדם בבוקר לקראת השעה 09:00 כדי להספיק לפחות שניים- שלושה מתקנים עם תורים קצרים ואז לנוח
יום 6: - Islands of Adventure "רטובים עד הסנדלים, ומאושרים"
אחרי שכבר למדנו את הפארק הבנו ביום השני מה עושים, הגענו יחסית מוקדם ונכנסנו דרך יוניברסל. עקרונית יש לפארק כניסה משלו אבל אנחנו רצינו להגיע לפארק דרך Hogwarts Express. משם הלכנו ישירות להוגסמיד (הארי פוטר) עלינו בתחנת King's Cross על הרכבת Hogwarts Express לפארק השני במתקן מעולה ובגלל שבאנו מוקדם לא היתה לנו המתנה והינו כמעט לבד ברכבת.
הגענו לטירת הוגוורטס עלינו למתקן נוסף וכאן ניצלנו את האפשרות שלSingel Riders לעשות שני סיבובים בלי תור. משם המשכנו לעולם היורה לצילום משפחתי עם דינוזאורית, ואז עלינו כמעט בלי תור לשיט של נהר בעולם היורה עם ירידה בגומה של 6-7 קומות שמרטיבה טוב את כולם באחד המתקנים היותר שווים.
אחרי שקצת התייבשנו המשכו שוב לעוד מתקן הרפסודה של פופאי שממנה כולם יוצאים סופר־רטובים, מתייבשים תוך חצי שעה, וחוזרים לחייך. אכלנו קצת גלידה והמשכנו לעוד תחנות- ספיידרמן ועולם שלם בהשראת ד"ר סוס בעיצוב יפה וכיפי. בדרך חזרה קפצנו למתקן של King Kong כדי קצת לרעוד ברכבת הרים שקצת גרמה לנו לפחד, חוזרים ברכבת ליוניברסל בשביל המתקן של גברים בשחור אבל בגלל תקלה במתקן ויתרנו וחזרנו לחדר לארוחת ערב. יום טוב!
יום 7" - EPCOT : הפארק שהשמש אוהבת"
הפארק הגדול של דיסני, לפני הכול חייב להגיד שזה שהפארק שהכי אכזב אותי אולי זה בגלל החום והלחות ואולי בגלל שלא היה בכלל צל, מדובר בפארק גדול, יפה, אבל... מעט מתקנים שווים.
המרחק בין המתקנים (עולמות) הוא גדול בכניסה לפארק המתקן הראשי וממנו צריך ללכת קצת למתקנים הבאים, עכשיו המרחק הוא לא באמת כזה נורא הבעיה היא שבגלל הלחות והשמש כל 100 מטר מרגישים כמו קילומטר. המתקנים של רטטוי ואנה-ואלזה היו נחמדים; השאר - מקבלים ציון שש מינוס. בנוסף בניגוד ליוניברסל שבו אפשר למלא מים עם קרח מהמכונות בדיסני אין "קיוסקים" של שתיה וניתן למלא מים מברז או בתוך חלק מהמסעדות. לשני המתקנים הכי שווים של הפארק שהם רכבות הרים לא הצלחנו לעלות בגלל התורים של 80 דקות לכל אחד מהם
טיפ זהב: חובה להוריד את האפליקציה של דיסני לפני שמגיעים, מי שרוצה להזמין כרטיסיLightning Lane מומלץ להזמין שלושה ימים לפני הכניסה, פירוט ודירוג מתקנים כדאי לבדוק בבלוג של "ילדת דיסני".
בדיסני החניה היא ענקית הכי מומלץ לצלם את המיקום המדויק של החניה ולזכור כמה שיותר את הדרך בחזרה לרכב
יום 8 - Animal Kingdom : האווטאר, האריות וכל השאר
ידענו שיהיה עמוס אבל לא ידענו כמה, למרות שהגענו מוקדם יחסית ושהיתה לנו אסטרטגיה מוכנה של מתקנים, היינו צריכים לעמוד בתור יחד עם הלחות של אורלנדו כי בפארק הזה רוב התורים הם בחוץ. הפארק יפיפה, הוא בנוי מחמישה אזורים: האי המרכזי, דינוזאורים, אפריקה, אסיה ופנדורה (אווטאר). בחלקים רבים של הפארק תמצאו דמויות של חיות שניתן להצטלם איתן.
התחלנו את הבוקר בעולם הדינוזאורים המשכנו מייד למתקן Kilimanjaro Safaris בעולם של אפריקה (אם אפשר לקרוא לזה מתקן, השטח של המתקן הוא בערך חצי מהשטח של הספארי ברמת גן כולל גן החיות) ואחרי המתנה של חמישים דקות עלנו לג'יפ סיור בספארי, סיור שהוא מאוד מומלץ הצלחנו לראות לא מעט חיות ואפילו את האריות. לאחר מכן הבנות עמדו בתור של ארבעים דקות להצטלם על מיקי ומיני, הבנות מאוד אהבו ומומלץ להצטלם. אגב בפארק יש דמויות של חיות שמסתובבות וניתן להצטלם איתן.
משם הלכנו לעמוד בתור למתקן Flight of Passageבעולם של פנדורה, מדובר במתקן עם המתנה של בערך 70 דקות שהוא כולו מושתת על סרטי אווטאר. חוויה מטורפת סימולוטור מדהים של ארבע וחצי דקות שגורם לחיוך שלא יורד כל היום, כדאי מאוד מאוד לנסות לקנות Lightning Lane כדי לחסוך את התור ואולי להצליח לעשות אותו יותר מפעם אחת. לקראת השעה שלוש הצלחנו להגיע למופע האחרון של מלך האריות, הופעה של חצי שעה של כל השירים של הסרט, הופעה ברמה גבוהה מאוד.
משם חזרנו שוב לעולם של פנדורה לעלות על עוד מתקן שהתור שלנו פתאום התקצר (אחת התעלומות גדולות ביותר היא איך פתאום תור של 70 דקות מתקצר לחצי שעה, או 20 דקות).
פתאום שהתורים בפארק נרגעו, ניצלנו את התור הקצר להעלות על רכבת הרים בעולם של אסיה שהיא אחת המיוחדות בפארקים של דיסני, תוכלו לראות הרבה סרטונים עליה בכל פלטפורמה חברתית, אכלנו משהו קטן באחת המסעדות של הפארק והתקפלנו לחדר מרוצים אך עייפים.
טיפ חום: כשהשמש משתוללת - פשוט להיכנס לחנויות להתקרר.
טיפ זהב: את המתקן של של הספארי מומלץ לעשות עד השעה 11:00 אחרי כן פשוט חם ולא תראו את החיות
יום 9: סירת אוויר ותנינים: "חוויה יקרה"
הגענו ב-08:30 לשיט אוויר באגם בסירת Airboat, עם מדריך חמוד מאלבמה שהסביר לנו על הסביבה האקולוגית של התנינים בפלורידה, עצרנו לראות כמה תנינים וירדנו להשתכשך במי האגם באזור רדוד, מסביר, עוצר לראות תנינים.
כנות מסחרית: חוויה נחמדה אבל יקרה מאוד -$400 לשעה וחצי + $50 טיפ. יחס תמורה‑ לעלות הכי נמוך בטיול מבחינתנו אבל מבחינה הורית מדובר בחוויה לימודית, המשך היום - בריכה במלון עד שעות הערב ומנוחה טוטאלית של "ההנהלה" בבריכה.
יום 10 - Magic Kingdom: "אי אפשר בלי זיקוקים"
ללא ספק גולת הכותרת של Disney World, אחרי שהחננו את הרכב עלינו על הסעה שלקחה אותנו לכניסה של הפארק שלאחריה עלינו על מונריל (אפשר להעלות גם על מעבורת ששטה באגם) לעבר הכניסה של הפארק,
לכאן כבר הגענו הכי מוכנים מבחינת כרטיסים lighting pass שהזמנו מראש יחד עם בחירת מתקנים באפליקציה כך שהצלחנו לנצל יום שלם במקסימום מתקנים עם כמעט אפס זמני המתנה אין תענוג גדול יותר מלעקוף תור של שעה ולעמוד חמש דקות. מסיימים מתקן? מזמינים את הבא.
אחרי קצת מתקנים ומיליון תמונות של הבנות מול הטירה של דיסני, התמקמנו למצעד היומי שהחל בשעה 14:00 ואחרי גלידה של צהרים, המשכנו לעוד מתקנים. לקראת השעה 17:00 התחיל גשם רציני שהשבית את הפארק לבערך חצי שעה ארבעים דקות, לנו היו מטריות אז הצלחנו לעבור מתקינים שהיו כמעט בלי תור.
שעה שש אכלנו צהרים מאוחר והמשכנו להעלות על עוד כמה מתקנים ואז בשעה 20:30 התמקמנו במקום טוב בכיכר לקראת מופע הסיום שהתחיל בשעה 21:10, בשעה 22:00 בדיוק התחיל מופע זיקוקים עוצר נשימה על הטירה של דיסני יחד עם שירים של דיסני שהקהל שר. המופע הוא עשרים דקות ואחריו רוב הקהל הולך הביתה (הפארק פתוח עד 23:00)
לוגיסטיקה: היציאה איטית; צריך לקחת מונורייל/מעבורת לחניה ואז למצוא את הרכב.
טיפ חניה ענק: תצלמו את העמוד/שורה, תכתבו בנוטס, ואם יש AirTag - להשאיר ברכב. תחסכו טיול לילה מיותר. לנו לקחת חצי שעה עד שמצאנו את הרכב.
על האמריקאים ותורים (בשיא האהבה):
דיסני מתוקתקים- על. לפעמים זה מרגיש "בוקיות"- חניה לפי סדר, בידוק ביטחוני יסודי מדי, חיוכים של "נחמדות תעשייתית". לנשום עמוק, לשחרר - והיום נראה טוב יותר.
הגענו לחדר ב‑00:00 - עייפים, מרוצים, ומעט מדושני נחת.
יום 11 - Hollywood Studios: "הג׳די שבפנים"
הפארק האחרון של דיסני, הגענו קצר מאוחר לקראת השעה 11:30, והרגשנו כולנו את העייפות המצטברת של הימים האחרונים, מכוונים לStar Wars- שהוא אחד מהמתקנים היותר טובים של דיסני, הרפתקה של 18 דקות והמקום היחידי בכל דיסני וורלד שבו הקאסט ממברז שלבושים בבגדי צבא האימפריה הרשו לעצמם להיות לא נחמדים חלק ממתקן. ללא ספק המתקן הכי טוב מבחינת תפאורה, משחק, רכיבה על רצפה "חכמה" - חוויה סרט. אם אפשר - לעלות פעמיים.
העולם שלToy Story Land- יפהפה, אבל בלי טיפת צל. המתנו נצח (שעה) בתור ארוך לתמונה עם וודי וג׳סי (שווה לילדים).
הבנות עמדו שוב בתור להצטלם על מיקי ומיני, הספקנו לראות את ההצגה של היפה והחיה, שוב הפקה מצויינת. סיימנו בקניית מזכרות ותמונה משפחתית עם צ'ובקה שהספקנו לעשות בלי תור והפעם מצאנו את הרכב בלי בעיה וחזרנו לחדר אחרי ארוחת ערב בחוץ.
ימים 12-15: מיאמי ביץ
ארזנו את הבנות ויצאנו דרומה למיאמי, מראש הזמנו מלון שבו ההורים ינחו אחרי 10 ימים של פארקים, במיאמי כמעט שלא יצאנו מהמלון, הזמנו שיט ועשינו קצת סיבובי רכב בעיר וכמובן בילינו חצי יום באוטלט ענק (Sawgrass Mall), אבל את רוב הזמן בילנו בזמן איכות בבריכה או בים.
סיכום
חזרנו עם מינוס קטן בבנק - ופלוס ענק בלב.
הילדות כבר מתכננות את הטיול הבא, ואנחנו מבטיחים לעצמנו שבפעם הבאה נהיה יותר רגועים... או שלא
😉
אם הגעתם עד כאן - שאלות, טיפים משלכם או סתם
טיפים שיצילו זמן, כסף ועצבים
תכנון מקדים
תקציב- הטיול תוכנן לפרטי פרטים באקסל אבל כולנו כבר יודעים שיש שורה נוספת שהיא ה Plug number של תוספות לא מתוכננות תוסיפו בערך 10% עד 15% של תוספות, אין מה לעשות קשה להגיד לילדים לא בחנות של דיסני על בובה של 30 דולר שלא תוכננה.
פותחים קבוצת ווטסאפ לטיול אליה העלנו את כל הדרכונים + הויזות ואת האישורים של המלונות כולל הכתובות של המלונות כדי שיהיה יותר קל להדביק לגוגל מפות וכמובן שמגבים הכל בדרייב למקרה חרום.
טיסות
לנסות שהקונקשנים לא יהיו ארוכים מחמש שעות לנו היה ניו-יורק + 6 שעות המתנה, ונחתנו באורלנדו אחרי חצות. קשוח.
לנחות מוקדם = להרוויח יום.
לשים לב שמזמינים את הטיסות לכך שרוב הטיסות נוחות בטרמינל הבינלאומי וטיסת ההמשך הפנימית Domestic הן מטרמניל אחר, אנחנו טסנו עם United שנחתה בשדה התעופה Newark בטרמינל C והיינו צריכים לקחת רכבת פנימית (מונורייל) לטרמינל A לטיסת המשך, מומלץ לתכנן טיסת המשך לפחות שעתים וחצי כי תמיד יש הפתעות ועיכובים.
מזוודות נוטות להיעלם ולא להגיע בזמן לנו זה קרה שמזוודה אחת לא הגיע ליעד בזמן ולכן חשוב לפצל אריזות ולנסות להעלות לטרולי במטוס מספיק בגדים לימים הראשונים למקרה שבו כל המזוודות לא מגיעות.
רכב
לשכור מחברה מוכרת, גם אם טיפה יקר יותר. אנחנו השכרנו ישירות מהאתר של SIXT וקיבלנו אחלה של מחיר
לקחת חבילת כבישי אגרה מחברת ההשכרה - בפלורידה יש מלא כבשי אגרה ומלא מחלפים
דלק: חברות ההשכרה יציעו לכם "החזרה ריקה" בכ-$65. בהרבה רכבים מיכל מלא עולה סביב $60 - לא תמיד כדאי.
ביטוח: לפעמים זול יותר לצרף פוליסה דרך ביטוח הבריאות/כרטיס האשראי.
רכב- נוסעים עם יותר משני ילדים תקחו רכב גדול, ילדים תמיד ימצאו סיבות לריב ברכב לא משנה באיזה גיל הם ודווקא שאתם במקום שאתם לא מכירים עם ים מחלפים אתם צריכים שניה ריכוז אז עדיף רכב גדול שלכל אחד יש חלון והם לא יושבים צפוף
לפני שיוצאים לאסוף את הרכב מהחניון בשדה תעופה של אורלנדו לפעמים צריך לסיים רישום בדוכן של חברת ההשכרה שנמצא בטרמינל של שדה התעופה מייד לאחר האיסוף המזוודות, אנחנו מדברים על אחד מנמלי התעופה הגדולים בעולם אז מאוד מומלץ להוריד את המפה של שדה התעופה ולהבין איפה בדיוק הדוכנים של חברות ההשכרה נמצאות.
מלונות ומרחקים
לא חייבים לבחור במלונות "על הגדר" של הפארקים. 15-25 דק׳ נסיעה זה סביר לגמרי, הכבישים מסודרים, ולרוב יש פקקים קלים. תקראו את הביקורות האחרונות ב- Booking .
מזג אויר
הכל יכול להשתבש בפלורידה מזג האוויר הוא דינמי לחלוטין, ממצב של שמש חזקה ושמים כחולים עם עננים לבנים שרואים בסרטים של פיקסר לשמים אפורים וגשם של חורף אבל עם לחות של 90 מעלות. ולכן צריכים להיות סופר גמישים ולהיות מוכנים למצבים כאלו ולא להתרגש ולנסות לתכנן מחדש כל יום על בסיס מזג האוויר.
בתקופת הביקור שלנו חווינו לחות בקצה העליון של הסקלה אנחנו מדברים על רמות של 85% ומעלה, בשילוב של שמש חזקה אז סופר מומלץ לקחת מטריות לא רק בשביל גשם אלא גם לשמש.
פארקים
תכנון מקדים, כדאי מאוד להוריד את האפליקציות של הפארקים עוד בארץ ולבצע הרשמה, אנחנו ניסנו לבנות תכנון יום לכל פארק ברמת Must have של מתקנים / אטרקציות שאנחנו נעשה והשתדלנו לתת את המשימה הזו לבנות.
מצאנו מלא מידע על הפארקים אבל בעיקר השתמשנו בבלוג של "ילדת דיסני" שמצאנו שהוא הכי טוב לנו.
מראש ויתרנו על הפארק החדש ביוניברסל Epic, הכרטיסים של יוניברסל יחסית יקרים מול הכרטיסים של דיסני שאותם הצלחנו לרכוש במחיר זול של 89 דולר ליום.
חניה בפארקים לא כלולה במחירי הכניסה לפארקים, האמריקאים אוהבים לסדר את הרכבים בחניה בשיטה, שלנו הישראלים נראית קצת משונה ולא הוגנת, מי שבה ראשון מחנה הכי רחוק. החניה מסודרת לפי סוגי מגרשים הכי קרוב לכניסה לפארק, נכים, אחרי זה חניית VIP ולאחר מכן חניה רגילה, אז נניח שהגעתם לחניה הרגילה אתם תחנו אחרונים בשורה הראשונה אבל הכי רחוק מכביש הגישה, מבולבלים גם אנחנו, אין מה להתרגש ככה הם עובדים.
חשוב לצלם את החניה ואת מספר התור של החניה.
לצאת ולחזור מפארקים באמצע היום, אפשרי לקראת השעה חמש מאוד כיף להסתובב בפארק פתאום אין שמש חמה, וגם כמעט ואין תורים בין חמש לשבע, יש לזה מחיר צריך לצאת ולחזור מדובר בערך בחצי שעה נסיעה לכל כיון אז כל האופרציה היא בערך שעה עד שעה וחצי מאוד אפשרי להתחיל מוקדם ואז לקראת אחת וחצי לצאת לחדר וחזור בחמש. מי שישן במלונות של דיסני עושה את זה
תכנון ימים
לבנות לו״ז יומי גמיש: איזה פארק כל יום + אופציית גשם.
יום מנוחה באמצע- עושה פלאים.
אנחנו תכננו את הטיול בארץ ברמת מה עושים כל יום, מזג האוויר ומשתנים אחרים כמו עייפות ומצב רוח של הילדים גרמו לנו לשנות תוכניות מחדש ואין בזה שוב דבר רע.
מים וחום
ביוניברסל יש תחנות מילוי מים/קרח בכל פינה. בדיסני - פחות; להיכנס למסעדות ולבקש.
מטריות מתקפלות/פונצ׳ו נגד גשם חובה. גשם טרופי מגיע בלי להתנצל.
מים- מאוד מאוד חם באורלנדו ומאוד מאוד לח, בקבוק מים קטן עולה ארבע דולר. בקלות אפשר להוציא סכומים של 30 דולר רק על שתיה ולכן מומלץ להביא בקבוקים רב פעמים, קונים בוולמרט ב 10 דולר בקבוקים של דיסני לכל בן משפחה.
אוכל וסופר
דירה עם מטבח = חסכון ענק.
ביום הראשון לקנות מוצרי "בסיס" (שמן זית, פסטה, רטבים) בכמויות שיסתיימו בדיוק בסוף הטיול.
לפארקים אפשר לקחת חטיפי בוקר קטנים, חטיפי אנרגיה ופירות חתוכים.
אוכל- לפעמים במסעדות פאסט פוד האוכל זול והוא יהיה שווה לקניות בסופר, אבל איכות האוכל אף פעם לא תהיה דומה. אין כמו לתת לידים אבוקדו בבוקר בלחם כמו בארץ או להכין פסטה בחדר יחד עם סלט ירקות כמו בארץ. לג'אנק פוד יש מחיר, אני לא אומר שלא לאכול אבל לנסות לצמצם את מסעדות הג'אנק פוד ללא יותר משתי מסעדות בשבוע בעיקר בימים ארוכים בפארקים.
מה לוקחים לפארק
מינימום בקבוק 1.5 ל׳ לאדם.
נעלים נוחות.
סוללת גיבוי לטלפון- האפליקציות אוכלות סוללה.
טלפון ונתונים
eSIM - לנו הכי עבד 7 G פשוט וזול לקחנו חבילה של 20 ג'יגה לכל אחד וזה הספיק לנו, קחו בחשבון שבפארקים יש Wifi
אשראי וכסף
לפני היציאה - לוודא מסגרות בכל הכרטיסים. מומלץ לנסוע לטיול כזה עם יותר מכרטיס אשראי אחד, מזומן נדיר מאוד שהשתמשנו, הכל בכרטיס אשראי כמובן דרך הנייד (חוץ ממסעדה אחת ב- Magic kingdom שביקשו כרטיס אשראי פיזי).
אם יש כרטיס בנקאי עם חשבון מט״ח- לקשר ולקנות מט״ח מראש (להוריד עמלות המרה של 1%- 3% באשראי).
להתמקח עם הבנק על עמלת רכישת המט״ח.