מונטנגרו אחד המקומות היפים בעולם. חובבי טבע ונופים ימצאו כאן את מבוקשם בשפע. עלויות זולות מאוד, ומקומיים אדיבים. מקווה שהישראלים שיבואו לכאן ישמרו על המקום הנהדר הזה. עונה מומלצת היא הקיץ, בחורף זה לאלה שבאים לסקי יש כאן שלגים כבדים ומזג אוויר סוער לדברי המקומיים. המטבע שבשימוש הוא יורו למרות שהם נכון להיום לא באיחוד באירופי, מקום מומלץ לפרוט כסף זה הבנקים שיתנו שער טוב, אבל תצטרכו דרכון בזמן הפריטה, כדאי לתכנן את החלפת הכסף מראש כי לא בכל מקום יש בנק, ואין הרבה מקומות שפורטים שם כסף. לגבי תקשורת אפשר לקנות סים מקומי בקיוסקים או בשמם הנפוץ טאבקו שופ, מחיר סים מתחיל ב3 יורו עד 5 יורו שכולל אינטרנט, אצלי משום מה האינטרנט לא עבד כלל, והשיחות לעתים רחוקות, מומלץ לבדוק ולשאול במקום לפני. יש טיולים מאורגנים שמתקיימים על ידי ישראייר עם מדריכה מקומית דוברת עברית אבל חשוב לדעת כי הם נותנים עדיפות לכאלה, שהזמינו אצלם חבילה שכוללת טיסה מלון וכו, מחירי הטיולים סבירים פלוס מינוס ויש הנחה למזמינים 3 טיולים. חשוב רק לבדוק שאתם מקבלים את מה שהבטיחו לכם אנחנו הזמנו דרך המדריכה המקומית מירי טיול נפרד למספר אנשים, והדגשנו שאנחנו רוצים רכב נפרד וכך הובטח לנו ובסופו של דבר הופתענו לגלות שחברו אותנו לקבוצה אחרת דוברי אנגלית. המדינה עצמה היא מדינה מתפתחת וממש יפה. עלויות ארוחה די זולות למשל באזור 7 יורו. משכורת מקומית ממוצעת לעובד נעה באזור ה400-500 יורו לחודש. לינה מתחיל מהוסטלים זולים של כ 15 יורו ועולה ככל שרמת המקום עולה. מחיר חדר סביר ללילה בסביבות 20-30 יורו. השכרת רכב ניתן לעשות דרך אתרים בינלאומיים במחיר שמתחיל מ 35 יורו ליום. סוכן ישראלי שנמצא במקום ונתן לי שרות נפלא למרות שלא לקחתי ממנו רכב בסופו של דבר, הוא אבי קולומבוס והמספר שלו מופיע כאן באתר. מוניות תלוי באיזה חברה אתם בוחרים יש חברה זולה מומלצת מספר המקומי הוא 19728 ניתן להתקשר גם בוויבר המספר הוא +38267019728 ניתן גם לשלוח SMS. נסיעה משדה התעופה לאחר טיווט תעלה אצל הנהגים המקומיים שיעוטו עליכם 25 יורו, אבל אם תתמקחו ותתרחקו טיפה תוכלו למצוא ב 15 יורו שזה המחיר הרשמי אצל חלק מחברות המוניות. בשדה התעופה בטיווט יש אינטרנט חינם אבל הקליטה לא טובה. תהנו.
מונטנגרו