שבועיים בגן העדן: המסע שלי לחוף הקריבי של מקסיקו
"אתה באמת צריך לבקר במקסיקו," אמר לי חבר לפני כמה חודשים. "זה לא מה שאתה חושב." הוא צדק לגמרי. אחרי שבועיים של טיול לאורך החוף הקריבי של מקסיקו, אני יכול להגיד בוודאות שהמקום הזה שבר לי את כל הסטיגמות.
יום 1-3: קנקון - הרבה יותר ממה שציפיתי
נחתתי בקנקון בערב, עייף מהטיסה הארוכה אבל נרגש. הדבר הראשון שהכה בי היה החום הלח - לא משנה כמה אתם מתכוננים, החום הטרופי של קנקון תממת יד מפתיע. המונית מהשדה לקחה אותי למלון באזור המלונות, ואני עוד זוכר את המבט הראשון על הים הקריבי בזריחה למחרת - טורקיז שנראה כמו גלויה.
החלטתי להתחיל את הביקור שלי דווקא בדאון טאון של קנקון, הרחק מאזור התיירים. בשוק 28 המקומי פגשתי את מריה, בעלת דוכן קטן שמוכרת את הטאקוס הכי טעימים שאכלתי בחיי. "הסוד הוא בסלסה," היא אמרה לי בחיוך, מסרבת לחשוף את המתכון המשפחתי.
יום 4-5: איסלה מוחרס - הבריחה המושלמת
אחרי שלושה ימים בקנקון, הרגשתי שאני צריך קצת שקט. המעבורת לאיסלה מוחרס לוקחת רק רבע שעה, אבל זה כמו להגיע לעולם אחר. שכרתי קלאב-קאר (רכב גולף חשמלי) והתחלתי לחקור את האי.
פלאיה נורטה בצפון האי הפך במהרה למקום האהוב עליי. בערב הראשון ישבתי במסעדה קטנה על החוף, אוכל דגים שנתפסו באותו בוקר ומסתכל על השקיעה. חשבתי לעצמי שככה גן עדן צריך להיראות.
יום 6-9: טולום - איפה שהלב נשאר
טולום לא הייתה בתוכנית המקורית שלי, אבל כל כך הרבה מטיילים שפגשתי המליצו עליה שהחלטתי לתת לה צ'אנס. איזו החלטה מדהימה! הגעתי באוטובוס מקנקון (נסיעה של כשעתיים) והתמקמתי בהוסטל קטן וחמוד בעיר.
הבוקר הראשון שלי בטולום התחיל בשיעור יוגה על החוף. אני בכלל לא עושה יוגה בדרך כלל, אבל משהו באווירה פה גורם לך לנסות דברים חדשים. אחר כך רכבתי על אופניים לאורך רצועת החוף, עוצר מדי פעם במסעדות קטנות ובחנויות בוטיק שמוכרות בגדים מקומיים.
יום 10: הסנוטות - חוויה שקשה לתאר במילים
"אתה חייב לבקר בסנוטות," אמר לי בחור מקומי בשם חוסה. הוא הציע להיות המדריך שלי, והסכמתי. זו הייתה אחת ההחלטות הטובות של הטיול. סנוטה דוס אוחוס הייתה החוויה המרגשת ביותר - לשחות במים צלולים בתוך מערה טבעית, כשקרני השמש חודרות מלמעלה, זו תחושה שאי אפשר לתאר במילים.
יום 11-14: פלאיה דל כרמן - הבית שלא ידעתי שיש לי
את הימים האחרונים של הטיול ביליתי בפלאיה דל כרמן. התאהבתי ברחוב החמישי (Quinta Avenida) - טיילת תוססת מלאה במסעדות, ברים וחנויות, אבל עם אווירה הרבה יותר רגועה מקנקון. כל ערב הייתי יושב במסעדה אחרת, טועם מאכלים מקומיים ומקשיב למוזיקה חיה.
טיפים אישיים למטיילים
1. אל תפחדו לצאת מאזורי התיירים. המקומיים חמים ומסבירי פנים, והחוויות האמיתיות מחכות מחוץ למסלול המוכר.
2. תנו לעצמכם להיסחף עם הזרם.
3. נסו את האוכל המקומי. כן, גם את הטאקוס מהדוכן הקטן בפינת הרחוב, במיוחד את הטאקוס מהדוכן הקטן בפינת הרחוב.
4. למדו כמה מילים בספרדית. זה לא חובה, אבל זה פותח המון דלתות ולבבות.
מה הלאה?
אני כבר מתכנן את הביקור הבא שלי. יש עוד כל כך הרבה מקומות לגלות במקסיקו, טעמים לטעום ואנשים להכיר. החוף הקריבי של מקסיקו הוא הרבה יותר מסתם יעד תיירותי - הוא מקום שגורם לך להרגיש בבית, גם אם אתה קילומטרים רבים ממנו.